To store sjanser – men klarte ikke å stoppe Liverpool

United hadde en drøm om å stoppe Liverpools gulltog, men selv om det ble spennende så måtte United gi tapt på Anfield.

Ole Gunnar Solskjær sendte United ut i en 5-3-2-formasjon med Luke Shaw som venstre stopper og Brandon Williams som back, med et klart ønske om å utnytte rommene bak Liverpools backer.

Nordmannens utvalgte kom også godt i gang.

Flere ganger de første ti minuttene fikk United muligheten motsatt med Daniel James spesielt sentral, men sistepasningen var for dårlig.

Dårlig markering

Så, litt ut av intet, kom baklengsmålet.

Hjemmelaget fikk en corner, United markerte i sone, Brandon Williams ble en litteputt nærmest Virgin van Dijk, Harry Maguire kom for sent inn i duellen og den nederlandske stopperen headet kontant inn 1-0 fra kort hold.

Da overtok Liverpool banespillet, og skapte tre sjanser før United kom bedre med igjen mot slutten av omgangen.

Etter 24 minutter traff et innlegg Fred, endret retning og sendte Sadio Mané alene med De Gea, men en meget god Luke Shaw fikk stoppet forsøket.

Svak dommer

Så bestemte dommer Craig Pawson seg for å gjøre det han kunne for å hjelpe hjemmelaget.

Han hadde allerede latt flere 50-50-dueller gå i hjemmelagets favør, og da David de Gea skulle plukke et innlegg gikk Van Dijk i duellen med høy arm og hindret ham slik at ballen glapp.

Liverpool scoret på returen, og United-spillerne kastet seg over den svake dommeren. Uniteds spanske keeper fikk også gult kort for protestene, selv om VAR korrekt nok annullerte målet.

Det var nok et eksempel på en dommer som slutter å dømme eller tenke selv nå som VAR er involvert, og endte altså i totalt unødvendig gult kort for De Gea – kun skapt av dommeren selv.

Noen mener sikkert at David de Gea kunne vært bedre i situasjonen, men i absolutt alle ligaer i Europa blir slike situasjoner annullert hver eneste gang.

Etter 27 minutter fant et Salah-innlegg Firmino i feltet, men avslutningen gikk utenfor.

Ti minutter før pause scoret Wijnaldum så alene med De Gea, men målet ble korrekt annullert for offside.

Først da kom United seg litt til hektene igjen.

Pereira med kjempesjanse

Anthony Martial hadde allerede skutt utenfor, da United fikk en gigantsjanse til 1-1. Martial la flott til Wan-Bissaka på bakre stolpe. Han lurte seg inn bak Liverpools forsvarsrekke, la tversover til Andres Pereira, men brassebelgieren bommet med sitt tupp-forsøk i åpent mål fra to meters hold.

Dessverre.

Sadio Mané skulle få Liverpools fjerde store sjanse like før pause, men en flott beinparade fra David de Gea reddet United.

Liverpool ledet likevel fortjent 1-0 til pause etter 4-1 i store sjanser, to annullerte mål og en stor dominans fra 10. til 35. minutt av omgangen.

Kjørte over United…

Men om 1. omgangen var overtak til hjemmelaget, så var det lite mot hva som ventet i starten av 2. omgang. United ble nemlig fullstendig rundspilt de første ti minuttene etter pause.

Mohamed Salah burde scoret, Jordan Hederson dundret ballen via De Gea og i stolpen, og det var bare centimetre som hindret Sadio Mané fra scoring, alt i løpet av bare noen minutter.

United fikk ikke tak i ballen, og var underlegne i alle spillets faser.

…Men så endret alt seg

Så, plutselig, ut av intet, snappet Fred et innkast midt på banen, avanserte i rom og inn i feltet, men skuddet gikk dessverre et par meter på feil side av stolpen.

Det var Uniteds andre mulighet i kampen.

Og så kom enda en gigantisk sjanse for United like etter, etter en snau time. Martial og Pereira med et flott veggspill på hjørnet av 16-meteren, og plutselig var franskmannen alene med Allison litt skrått – bare for å dunke avslutningen langt over.

Dessverre igjen.

United hadde overlevd Liverpools voldsomme start på omgangen, og luktet likevel nå en mulighet.

Sadio Mané fikk riktignok en bra sjanse for hjemmelaget etter en drøy time, etter at Maguire ble overspilt ved midtstreken, men Ole Gunnar Solskjær fikk backene lengre frem i banen, og plutselig ble det enda et par nestenmuligheter.

Martial skjøt rett på keeper fra 25 meter.

Fred gjorde det samme bare noen sekunder etter, og United hadde utliknet banespillet.

Da gjorde Solskjær sine første trekk.

ormspiller Juan Mata kom inn for Pereira, mens Mason Greenwood erstattet Brandon Williams. Det var dermed James, Greenwood, Mata og Martial lengst fram, og ettter 77 minutter var det nesten igjen da Martial nesten fant Greenwood på hodet inne i feltet.

Mata forsøkte også mot Martial, men slo innlegget for langt inn og like etter var flere United-spillere nære på en Mata-corner uten at de fikk uttelling.

Det ble bare nesten. Det var ikke nok.

Og til slutt, to minutter på overtid, da United hadde kastet alle mann i angrep, kontret Liverpool og Salah inn 2-0 etter en keeperassist og et løp alene mot keeper, selv om James desperat forsøkte å nå tilbake.

Bare nesten

Dermed ble det 2-0-tap borte mot den ubeseirede serielederen, uten at United kan klage på det.

Hjemmelaget var klart best før pause, og rundspilte United i starten av 2. omgang. De kunne scoret mer enn en gang i denne perioden.

United skal likevel ha for at de utliknet forskjellen utover i 2. omgang, skapte to svære sjanser til 1-1 totalt i kampen og mot slutten, før det ble 2-0, satt man med følelsen av at dette faktisk kunne ende 1-1.

Det skal også deles ut ros til noen United-spillere, spesielt Luke Shaw (før pause) og Fred totalt for en meget god kamp på Uniteds midtbane.

LES OGSÅ: Rashford ute i mange måneder?