– Laget er fullstendig forandret, spesielt uten ball

– Måten vi vinner på er viktig for meg. Det vi ønsker er å spille Manchester United-fotball – offensiv, «free-flowing» og rask. Hvis en mister ballen, så vinner en den tilbake, forklarer Marcus Rashford.

Marcus Rashford er en av spillerne som har mest press på seg før den kommende sesongen.

Sammen med Anthony Martial må han ta enda mer ansvar for at United skal score nok mål. Romelu Lukaku har nemlig blitt solgt, uten at United har kjøpt inn noen ny spiss.

Det er nok uansett et ansvar Marcus Rashford ser frem til å ta på seg, i sin drømmeklubb.

I et intervju med The Times snakker han om en skoleoppgave han fortsatt har hjemme, som han skrev rett etter å ha blitt en del av akademiet.

– Læreren ønsket at vi skulle skrive en tekst om «hva er en drøm?». Det var den enkleste leksa noen gang. Jeg bare brukte hva min drøm var – å spille for Manchester United.

Solide forsterkninger

Flere nye spillere skal nå også få sjansen til å spille for United – Harry Maguire, Daniel James og Aaron Wan-Bissaka har alle signert for United, og Rashford snakker i intervjuet litt om alle nysigneringene.

Aaron Wan-Bissaka: – Naturlig er han en angrepsspiller, og de er alltid de vanskeligste å gå forbi fordi de forstår hva angrepsspillere tenker. Det er det som gjør ham til en topp forsvarsspiller. Hans fysiske ferdigheter er veldig gode. Han er ung, og med de ferdighetene han har, så kan en bare se for seg at han kommer til å bli bedre og bedre, og det finnes ikke et bedre sted for ham til å utvikle seg.

Daniel James: – På de første fem til ti meterne er Daniel James den raskeste jeg har sett. Det er en utrolig styrke.

Harry Maguire: – Harry bringer ro. Når en spiller med ham for England, så føler en seg trygg på forsvaret, og det er utrolig viktig for et lag.

Store forandringer

United skal, hjulpet av disse forsterkningene, spille en annerledes fotball enn de siste årene.

Forandringene startet etter at Solskjær tok over, men en totalforandring var vanskelig å få til med en gang. Etter en sesongoppkjøring sammen blir det enklere, tror Rashford.

– Når en manager får en pre-season, så er det de kan gjøre endringer – og laget er 100% forandret, spesielt uten ball. Vi presser definitivt mer. Tidligere fikk vi ikke helt teken på det, og mot toppspillere kan en da bli plukket fra hverandre.

Rashford har ved flere anledninger gitt uttrykk for at det er viktig for ham hvordan United spiller, selv om det å vinne naturligvis er viktig for Manchester United også.

– [Det handler om] å vinne – men måten vi vinner på er viktig for meg. Det vi ønsker er å spille Manchester United-fotball – offensiv, «free-flowing» og rask. Hvis en mister ballen, så vinner en den tilbake.

– Han [Solskjær] har brakt stabilitet til klubben. De siste tre årene var en aldri sikker på noen ting. Nå har vi stabilitet. Alle er i godt humør, det er et godt sted [å være]. Det er et fullstendig annerledes miljø enn det det har vært, det kjennes som om det er tilbake til normalt.

De med tilgang til The Times kan lese hele intervjuet her. Der kan en blant annet lese litt om noen av barndomsheltene fra andre klubber, om unggutta som er i United nå og om VAR/hands. I samme slengen anbefaler vi også Rashfords MUTV-intervju.