Ferguson: «Kvintuppelen er vanskelig!»

Sir Alex Ferguson og Manchester United har allerede sikret seg to troféer denne sesongen, og har fortsatt sølvtøy i tre forskjellige utgaver å spille for. Likevel legger den adlede skotten en aldri så liten demper på håpet om det som kan bli en utrolig kvintuppel.

"Det ville vært fantastisk å vinne fem troféer på en sesong", uttaler den nybakte ligacupmesteren til Manchester Evening News. "Likevel har jeg erfaring nok på dette nivået til å si at oppgaven er enorm. I tillegg til å ha ferdigheter – både individuelt og kollektivt – til å gjøre det, må man også ha visse mengder med flaks i avgjørende situasjoner", fortsetter 67-åringen, før han legger til at et skudd som går via en uheldig spiller kan være nok til å sende United på hodet ut av FA-cupen på lørdag. "Cup kan fort avgjøres av tilfeldigheter, og senest på søndag beviste vi det. Uten Ben Foster kunne vi fort ha tapt".

-Tydelig dommer-Foy(l)!

Selv om Middlesboroughs 2-0-seier mot Liverpool sørget for at Premier League-resultatene gikk i favør av United i helgen, var likevel ikke Sir Alex helt fornøyd med utfallet av lørdagens og søndagens fotballkamper på balløya. Da Cristiano Ronaldo gikk i bakken etter en duell inne i Tottenhams sekstenmeter, var ikke dommer Chris Foy sen med å vise portugiseren det gule kortet. Dette til tross for at det var klar kontakt mellom spillerne. "Det er latterlig at Cristiano ikke fikk straffe. Det er den andre gangen i år hvor han får et feilaktig gult kort for filming. Hvis han må stå over en kamp på grunn av det, kan det få avgjørende konsekvenser", uttaller en tydelig misfornøyd skotte.

Campbell kunne spilt

En annen manager som kanskje var en smule irritert etter ligacupfinalen var Tottenhams Harry Redknapp. Med en cup-tied Robbie Keane og en skadet Jermaine Defoe på tribunen, var Tottenham nødt til å spille kamper uten noen spisser på benken. For siden Frazier Campbell er på lån fra nettopp Manchester United, kunne han ikke spille mot sin egen klubb. Trodde de fleste, inkludert Redknapp. Grunnen er at i Premier League kan ikke spillere spille mot den klubben de er utlånt fra. Men at den regelen ikke gjelder i ligacupen, var tydeligvis ikke den tidligere Portsmouth-manageren klar over.