Kvinnelaget fosser videre

United viste også sin støtte til ung fotballspiller.

Manchester United – Charlton Athletic 3-0

FA Womens Championsship

Leigh Sports Village

Mål: Zelem (16), Sigsworth (56), Arnot (75)

Manchester Uniteds kvinnelag har imponert stort under Casey Stoneys ledelse denne sesongen.

Laget toppet tabellen før dagens kamp, noe de også gjør etter dagens seier mot Charlton Athletic – som før avspark bare var tre små poeng bak United på tabellen.

United startet oppgjøret friskt, og tok tidlig kontroll på banespillet.

Før det var gått ti minutter kunne United fort ha ledet 2-0, men marginene var ikke på Amy Turner eller Katie Zelems side i disse situasjonene.

Marginer spilte ikke like stor rolle like etter, da Zelem like greit satt ballen i motstanderes kryss – utagbart for Charlton-keeperen.

Like etter trodde Hansson at hun hadde doblet Uniteds ledelse, bare for å se at linjedommeren hadde flagget hevet for offside.

Charlton yppet seg ved et par anledninger, men det ble aldri veldig truende for United-forsvaret.

United hadde god kontroll på Charlton i kampens første omgang, og kunne (kanskje burde) hatt en større ledelse før hvilen. United så rett og slett raskere, bedre og mer «på» ut enn Charlton. Det var et inntrykk som bare ble forsterket etter hvilen.

United-laget sto og ventet klare for avspark lenge før Charlton kom tilbake fra garderoben sin, og viste med det at de på ingen måte hadde planer om å senke tempoet i kampen. United, anført av en usedvanlig frisk Katie Zelem, fortsatte det gode presset sitt, og det betalte seg ti minutter ut i omgangen.

Et godt innlegg traff Sigsworth i feltet, som på sitt andre forsøk fikk hamret ballen i mål. På 2-0 så det blytungt ut for gjestene, som måtte se United øke til 3-0 et kvarter før full tid, denne gangen ved Lizzie Arnot.

Det ble ingen flere mål på Leigh Sports Village denne søndagen, og Casey Stoneys kvinner er fortsatt ubeseiret i FA Womens Championship, som de for øvrig ligger godt an til å vinne hvis denne formen fortsetter.

Manchester United: Chamberlain, Smith, A.Turner, M.Turner, Greenwood (K), Palmer (Toone 55), Zelem, Green, Hanson, Arnot, Sigsworth

Ubenyttede innbyttere: Ramsey, Salmon

Fantastisk gest til liten jente

Den siste uken har syv år gamle Darcy Yarnold fra England gått viralt på sosiale medier.

Hennes mor, Sarah, la ut en melding på Twitter hvor hun fortalte om datterens utfordring med å spille organisert fotball med gutter i hennes aldersklasse. Moren beskrev mobbing fra både andre spillere og foreldre, rett og slett en uholdbar situasjon for ei jente som bare vil spille fotball.

Heldigvis ble tweeten sett av mange – deriblant Manchester United. 

Darcy ble invitert av klubben til å være offisiell maskot for kvinnelaget under søndagens oppgjør mot Charlton:

– Det er fantastisk at vi kunne gjøre dette for Darcy. Vi vokser opp i en mannsdominert fotballhverdag, og ingen jente skal bli fortalt at de ikke kan spille. (..) Det er flott at hun er her med oss nå, og kanskje er hun selv en del av Uniteds førstelag en dag, sa trener Casey Stoney.