GettyImages-1433802211

Ella Toone herjet mot Brighton

Det ble en behagelig dag på jobben for kvinnelaget til United i hjemmekampen mot Brighton søndag formiddag og vant til slutt 4-0.

United startet kampen friskt og dominerte det meste av første omgangen, noe som resulterte i 3-0-ledelse til pause. Ella Toone var svært toneangivende og sto for de to første målene, før hun inntok servitørrollen og sendte Leah Galton alene med keeper, der gjorde hun ingen feil og trillet ballen kontrollert i hjørnet.

GettyImages-1433799189
TONEANGIVENDE: Ella Toone leverte en meget solid prestasjon mot Brighton.

Etter hvilen prøvde Brighton å sette press på United-kvinnene, men uten å skape de altfor store sjansene. Utover i omgangen tok de røde mer og mer kontroll på kampen og med 13 minutter igjen på klokken dukket innbytter Adriana Leon opp og satt spikeren i kisten.

Norske Vilde Bøe Risa ble byttet inn etter 65 minutter for Ella Toone og hadde det som må sies å være et godt innhopp. Midtbanespilleren var trygg med ball og gjorde svært få feil etter hun kom inn. Maria Thorisdottir fikk spille de siste to minuttene av kampen.

Marc Skinners menn står dermed ubeseiret på sine tre første kampen og troner i skrivende stund øverst på tabellen. Kvinnene har holdt nullen i alle kampene så langt.

Neste kamp for kvinnene er borte mot Leicester 23 oktober.

Her kan du se Uniteds scoringer:

Manchester United 4-0 (3-0) Brighton

The FA Women’s Super League
Leigh Sports Village

Manchester United: Mary Earps – Ona Battle (Maria Thorisdottir, 90+2), Hannah Blundell (Martha Thomas, 46.), Maya Le Tissier, Millie Turner – Katie Zelem – Lucia García, (Vilde Bøe Risa, 66.), Ella Toone (Adriana Leon, 66.), Leah Galton, Lucy Staniforth (Hayley Ladd, 65.) – Nikita Parris (Rachel Williams, 81.)

Uben.innbyttere: Sophie Baggaley, Aïssatou Tounkara, Jade Moore

Mål: 1-0 Toone (13), 2-0 Toone (26), 3-0 Galton (40), 4-0 Leon (78)

G Zelem (36)

90: SLUTT

84: Le Tissier blir liggende nede med krampe etter en sklitakling Nemanja Vidic ville vært stolt over.

78: MÅL!! Adriana Leon. Innbytteren setter spikeren i kisten for United.

65: Vilde Bøe Risa kommer inn for United. Inn kommer også Adriana Leon.

55: Brighton ypper seg, men United får klarert.

46: Andre omgang er i gang.

PAUSE

40: MÅL!! Leah Galton. Ella Toone inntar servitørrollen og trer gjennom Galton som setter ballen i mål på et touch.

35: Gult kort til Uniteds Katie Zelem.

26: MÅL!! Så sitter den igjen og igjen er det Ella Toone. United vinner ballen på egen banehalvdel og fra der er det strake veien mot mål. En direkte pasning i bakrom, som etterhvert blir gitt videre til Toone, som er sikrere enn en bankhvelv alene med keeper og plasserer ballen rolig ned i hjørnet, 2-0!

21: Toone er på farten igjen. Trekker seg inn fra venstre og prøver skuddet, som lander rett i klypene på Megan Walsh i Brigthon-buret.

13: MÅL!! Ella Toone. Et glimrende innlegg fra høyre faller ned rett på pannebrasken til Toone som header ballen i lengste hjørnet.

10: Frisk åpning på kampen i solfylte (!) Manchester. De helt store sjansene uteblir foreløpig. Et par halvsjanser til begge lag.