– Kunne vært bedre

Seier over Norge var likevel alt som betydde noe.

Med bindet rundt armen for første gang som offisiell kaptein for det engelske landslaget, var det en litt mer enn mellomfornøyd Wayne Rooney som forlot Wembley etter onsdagens 1-0-seier over Norge.

Han var fornøyd med seieren, som han selv sikret på straffespark midtveis ut i 2. omgang, men mindre fornøyd med spillet som ble servert det rekordlave publikumsantallet på nasjonalarenaen. Bare 40.181 hadde funnet det bryet verdt å overvære oppgjøret, og ingen av de fraværende har noen særlig grunn til å angre på at de uteble.

Den ferske landslagskapteinen innrømmet da også at spillet kunne ha vært langt bedre, men at seieren var det eneste som virkelig betydde noe.

– Jeg synes vi flyttet ballen ganske bra i første omgang, sa han til theFA.com etterpå, og forklarte at bød på problemer å trenge gjennom nordmennenes forsvarsmur.

– De la seg tilbake og gjorde det vanskelig for oss, men vi skapte likevel noen muligheter før pause, sa han og beklaget det han kalte «slappe spillet» i begynnelsen av andreomgangen.

– Det var ganske skuffende ettersom vi egentlig hadde lyst til å presse på. Men vi gikk seirende ut til slutt, konstaterte kapteinen, og minnet samtidig om at laget besto av mange unge spillere – spillere som fortsatt er i utvikling.

Nærmer seg rekorden

Med scoringen fra straffemerket er Rooney nå oppe i 41 fulltreffere for det engelske landslaget. Dermed trenger han bare ni til for å passere United-legende Bobby Charltons rekord på 49. Den 28 år gamle kapteinen innrømmet at han var litt nervøs før straffesparket, men at han ikke var bekymret for å ta ansvaret da anledningen bød seg.

– Man blir alltid litt nervøs foran et straffespark, men jeg var likevel sikker på at det ville bli scoring. Jeg visste hvilket hjørne jeg skulle sette den i – det visste jeg til og med før kampstart, så satte jeg foten på ballen og heldigvis gikk den inn.

Neste oppgave for England blir langt viktigere enn privatkampen mot Norge. Mandag kveld venter nemlig Sveits til EM-kvalifisering på St. Jakob Park i Basel.

Englands Topp 5 gjennom alle tider: