– Kunne ikke hentet spillere som Pogba og Piqué med Brexit-regelendring

Mens Brexit-forhandlingene raser i Underhuset, ser Paul McGuinness nærmere på hva Brexit vil bety for engelsk fotball og Manchester United.

Av: Paul McGuinness (fortalt til Lars Morten Olsen)

Brexit er i nyhetene omtrent daglig her i England. Veldig få snakker om hva det vil bety for fotballen, og derfor vil jeg benytte anledningen til å fortelle litt om det.

For øyeblikket kan United og alle andre engelske lag hente en spiller fra et EU-land så snart han har fylt 16 år. Det er også tillatt å hente hele familien dersom det er ønskelig. Med Brexit vil den regelen etter all sannsynlighet endres til at engelske klubber først kan hente spillere i EU når de fyller 18 år, og muligens må de i tillegg være minst U21-landslagsspiller for sine respektive land. Hadde den regelen eksistert før, ville ikke United hatt anledning til å hente store talenter som Paul Pogba, Gerard Piqué og Giuseppe Rossi. Spillere i den kategorien vil definitivt bli snappet av europeiske storklubber før de fyller 18 år.

SNART SLUTT PÅ DETTE: Giuseppe Rossi skrev under for United like etter sin 17-årsdag, her med David Gill og Sir Alex Ferguson. Med Brexit vil spillere fra EU-land trolig ikke kunne gå til engelske klubber før fylte 18 år.

DETTE ER EN PLUSS-ARTIKKEL

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake