United brøt Manchester City sin seiersrekke – kruttsterk seier på Etihad!

Manchester City hadde før kampen mot United vunnet 21 kamper på rad i alle turneringer. United på sin side hadde ikke tapt på bortebane i Premier League på 21 kamper. Søndag kveld var det førstnevnte statistikk som røk.

United vant nemlig 2-0 på Ethiad. Bruno Fernandes og Luke Shaw scoret målene som sørget for at United tok tre poeng i byderbyet. Et kruttsterkt resultat!

Drømmestart

Allerede etter ett minutt fikk United straffespark. Gabriel Jesus felte Anthony Martial på klønete vis. Straffesparket var det ingenting å si noe på. Bruno Fernandes satt den via Ederson og i mål. Ikke en kjempegod straffe, men det viktigste var at ballen gikk inn. Klokka viste 32 sekunder da Martial gikk i bakken.

GIKK I BAKKEN: Anthony Martial hadde en god dag på jobben. Det første han gjorde var å skaffe United et straffespark.

Bare to minutter senere kunne United ha doblet ledelsen. Joao Cancelo rotet i egen 16-meter og Luke Shaw rappet ballen. Med høyrebeinet klemte venstrebacken til, men skuddet gikk rett på Ederson.

United har ofte startet kamper litt tregt denne sesongen, men i denne kampen var det United som var aggressive og tente fra start.

Etter en hektisk start, roet ting seg litt ned. Manchester City trillet ball på sedvanlig vis, men uten å skape noen store muligheter. Ilkay Gundogan hadde et par skuddforsøk fra 16 meter, men ingen av forsøkene satte Dean Henderson på prøve.

Etter en halvtime kom kampens første gule kort. Harry Maguire gikk hardt inn i en duell med Jesus. United-kapteinen ble belønnet med gult kort.

City sin beste mulighet i førsteomgang kom i omgangens siste spilleminutt. Riyad Mahrez ble spilt fri ute til høyre og brente til. Skuddet gikk like utenfor målet til Henderson. Jesus var også nære på å få en fot på ballen, men spissen hadde nok blitt avblåst for offside om han hadde rukket den.

Dermed gikk United til pause med en 1-0-ledelse. Ole Gunnar Solskjærs mannskap startet kampen godt, men siste halvdel av omgangen tilhørte hjemmelaget. Likevel skapte ikke City de store sjansene.

SCORET: Bruno Fernandes.

City sløste – United doblet

Det var United som startet førsteomgang best, men i andreomgang var det Manchester City som åpnet best. 47 minutter var spilt da det smalt i metallet bak Henderson. Rodri sitt skudd gikk i tverrliggeren og over.

Istedenfor utligning, var det United som skulle treffe nettmaskene nok en gang. Henderson kastet ut til Luke Shaw, som fosset nedover venstresiden med ballen i beina. Deretter slapp han ballen til Rashford på overlapp, før han fikk den tilbake igjen. Shaw satte deretter ballen helt nede i det venstre hjørnet. United ledet med to etter 50 minutter!

ØYEBLIKKET: Luke Shaw doblet Uniteds ledelse.

I minuttene etterpå fikk United flere gode overgangsmuligheter. I flere situasjoner kom United fire mot fire, men var litt for upresise på den siste pasningen.

Store muligheter

Etter 70 minutter hadde Martial sjansen til å punktere kampen. Scott McTominay gikk i bakken like utenfor boksen, men dommer Anthony Taylor ga fordel. Da var plutselig Martial helt alene med Ederson. Dessverre gikk avslutning til franskmannen rett på City-keeperen. En enorm sjanse for Martial.

Marcus Rashford måtte ut med en skade like etterpå. Mason Greenwood erstattet kantspilleren.

Et kvarter før slutt fikk hjemmelaget en stor mulighet til å komme inn i oppgjøret igjen. City rullet fint opp på høyresiden før innbytter Phil Foden fikk ballen inne i feltet. Han tverrvendte, men avslutningen gikk utenfor.

FORTVILTE: Pep Guardiola.

Nok en gang rullet hjemmelaget opp langs høyresiden. Kyle Walker fikk tid til å sikte, og innlegget var strøkent mot Raheem Sterling. Fra fem meter bommet kantspilleren på ballen. Hadde den gått i mål ville det blitt veldig spennende på slutten. Det var nå spilt 80 minutter.

Det ble ikke skapt noen store muligheter de siste minuttene. Dermed vant United 2-0 på Ethiad. Et meget sterkt resultat, og det var heller ikke ufortjent at United vant. Avstanden opp til Manchester City er nå elleve poeng.