– Fortjente ikke Mourinho-behandlingen

Louis van Gaal om Bastian Schweinsteiger.

Selveste Bastian Schweinsteiger signerte for Manchester United, men Bayern-legenden klarte aldri å bli en legende for United.

Louis van Gaal blir sitert på at tyskeren ikke var der han burde vært fysisk.

– Schweinsteiger var eldre, selvsagt, men ikke for gammel. Likevel: kroppen hans tålte ikke de høye kravene Premier League stiller.

– Bayern solgte ham til oss som en spiller i god fysisk form, men i realiteten hadde han nådd enden fysisk.

Etter at Van Gaal reiste, ble Schweinsteiger værende under Mourinho, men ble lenge tvunget til å trene med reservene. Så returnerte han så vidt, før han ble sluppet gratis til MLS i mars 2017.

Van Gaal synes ikke noe særlig om Mourinhos behandling av Schweinsteiger.

– Han fortjente ikke behandlingen Mourinho gav ham etter [at jeg forlot klubben]. Men det forklarer også hvordan ting var med Schweinsteiger.

Det skal sies at Mourinho tok selvkritikk på dette også, og at det ikke var noen sure miner fra Schweinsteiger etter hans United-avgang.

I samme intervju bekreftet også Van Gaal at United jaktet på Mats Hummels og Thomas Müller. Hummels ble droppet etter en noe svakere sesong, mens Müller viste seg å være umulig å få Bayern til å selge.

To år siden Van Gaals filming

Når vi skriver en Van Gaal-relatert sak akkurat den 28. februar, så er det umulig å la være å nevne at det i dag er to år siden et av høydepunktene under nederlenderen.

Ikke bare vant United 3-2 mot Arsenal etter Marcus Rashford-show, men Louis van Gaal holdt også sitt eget lite show ute på sidelinjen.

For å illustrere et poeng til Mike Dean, kastet han seg like godt ned på bakken, til United-supporternes store glede.