Kroken på døra

Ingen nåde for Cole og Tunnicliffe etter Meulensteens avgang.

Manchester United har blitt kjent for sin evne til å utvikle egne talenter. Generasjonen med Nicky Butt, Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes og Neville-brødrene vil for alltid være en viktig del av klubbens historie, og denne sesongen har United fått frem et nytt stortalent i Adnan Januzaj.

Ikke alle talenter slår imidlertid gjennom, men United er den klubben som har produsert flest spillere som er aktive i det engelske ligasystemet den dag i dag. Mange hadde nok et håp om at Larnell Cole og Ryan Tunnicliffe skulle tilhøre førstnevnte kategori, men duoen forsvant i stedet til Fulham i januar etter at de ikke klarte å slå gjennom i United.

United-supportere setter ofte pris på at spillere som ikke slår gjennom i United får det til i mindre klubber, i hvert fall så lenge det ikke går på bekostning av egne resultater.

Det så meget lyst ut for Tunnicliffe og Cole da Meulensteen hentet sine tidligere elever til London. Mens førstnevnte fikk sjansen fra start i 2-2-kampen mot Manchester United, ble Larnell Cole byttet innpå mot slutten av kampen.

Da René Meulensteen fikk sparken ble situasjonen derimot drastisk endret. Den nye treneren, Felix Magath, ønsket å erstatte unge spillere med eldre spillere for å unngå nedrykk denne sesongen.

Daily Mail melder nå at Cole og Tunnicliffe, som ble hentet til sammen om lag 3 millioner pund, kun fikk én trening med førstelaget før de ble flyttet ned på U21-laget og utlånt til henholdsvis MK Dons og Wigan kun 25 dager etter at de kom til klubben.

Ifølge Sportsmail skal Manchester United ha sikret seg førsterett på duoen dersom det skulle bli aktuelt i fremtiden.