Kritisk SAF

VIDEOLINK Sir Alex Ferguson var sterkt kritisk til Boro-forsvarer Emanuel Pogatetz for den grufulle taklingen som førte til at Rodrigo Possebon måtte bæres av banen og sendes rett til sykehus med store smerter i benet.

Uniteds brasilianske 19-åring hadde behov for oksygenmaske idet han ble båret ut, etter å ha pådratt seg et dypt kutt i leggen som følge av nærkontakten med Pogatetz' knotter. Skaden kan og vise seg å være langt mer alvorlig enn bare en flenge skulle tilsi.

"Det så virkelig ille ut," sa Ferguson til MUTV etter kampen som United til slutt vant 3-1. "Det er forferdelig å tenke på at gutten pådro seg en slik skade i sin første start for oss. Jeg tror alle var nummen i de neste ti minuttene, og dermed stokket det seg litt for oss.

"Jeg har sett det om igjen et par ganger, og det får holde. Det var bare helt forferdelig."

Ferguson var spesielt oppbrakt og skuffet over Pogatetz' reaksjon, der Boro-spilleren åpenbart gjorde alt for å bedyre sin uskyld.

"Det som irritererer meg med i slike tilfeller er at overgriperen alltid hevder at han ikke har gjort noe galt. Han (Pogatetz) skulle bare ha forlatt banen uten videre.

"I tillegg har vi benken deres som skrek opp om at forseelsen ikke tilsa utvisning, og at det ikke feilte Rodrigo noenting.

"Men i det minste har Middlesbrough bedt om unnskyldning. (Manageren) Gareth Southgate innså alvoret og unnskyldte det hele," sa Ferguson.

Southgate gjorde i det hele tatt ingen forsøk på å forsvare Pogatetz' overfall, som skjedde på stillingen 1-1 og med Middlesbrough på full fart inn i kampen.

"Nei, jeg finner ingen unnskyldning, for det var en stygg takling," innrømmet han overfor Sky Sports. Boro-manageren mente også at episoden ble kampens store vendepunkt.

"Ja, det ble den. Men jeg er generelt skuffet, spesielt med første omgang," la han til.

Se SAF på ekstern videoa fra Sky Sports