Kritiserer United

– Har aldri sett dem operere på denne måten før, sier Roberto Martinez.

Det er velkjent at United-manager David Moyes gjerne kunne tenkt seg Marouane Fellaini og Leighton Baines fra Everton til United.

Foreløpig har imidlertid de relativt offentlige budene blitt avblåst, og nå sier Everton-manager Roberto Martinez langt på vei at han er veldig skuffet over United.

– Jeg har aldri sett United operere på denne måten før. Når man ønsker en spiller så gjør man handelen i fred og ro. Du får det gjort, og det er det, men jeg vet ikke om dette er en ny strategi fra Uniteds side, sier han til the Guardian.

Han mener egentlig også at man ikke kan kalle Uniteds bud et bud.

– Hvis det ikke var i nærheten av spillernes verdi så kan vi vel egentlig ikke kalle det et bud. Det var aldri noe vi vurderte. Hvis tilbudet matchet vår verdivurdering så kunne vi kanskje snakket sammen, men sånn har det ikke vært, sier Martinez.

Han klarer ikke å forstå at United forsøkte seg med et bud på Fellaini (16 millioner pund) som var ganske så likt det Everton hentet Fellaini til England for, for fem år siden.

– Hvis du investerer en viss sum penger i en spiller og den spilleren er en av de beste spillerne i serien, så er jeg sikker på at prisen har økt. Det er sunn fornuft, ikke sant?

– Markedet bestemmer riktignok verdien, og man må også vurdere spillernes alder og kontraktslengde, men det er veldig lett å se hva en spiller av denne typen er verdt i markedet. Det gir deg en pekepinn.

– Jeg kan imidlertid ikke fastslå at det er en bestemt pris vi vil selge for. Det ville blitt helt galt. Jeg ønsker ikke å selge, men det som er klart er at hvis man ønsker å kjøpe en spiller som har vært god, så må du betale mer enn det klubben som investerte i ham betalte. Det er sunn fornuft.

Han kan imidlertid ikke garantere at Fellaini og Baines fortsatt er Everton-spillere etter at overgangsvinduet stenger ved midnatt norsk tid 2. september.

– Ingen kan garantere at en spiller vil være her 3. september. Man kan heller ikke garantere at man har en skadefri tropp. Jeg hadde løyet om jeg garanterte at de ville forbli her, for tenk om Real Madrid plutselig bød 100 millioner euro for spillerne? Da ville jeg nok ikke kunne stoppet overgangen. Vi er nødt til å være realistiske.