Southampton FC v Manchester United - Premier League

Kovar debuterte fra start ett døgn etter overgangen

Det ble en svært så amputert helg for Uniteds utlånte. Kampene til Dean Henderson, Alvaro Fernandez, Ethan Laird, Hannibal Mejbri, Amad Diallo, Ethan Galbraith, Dermot Mee, Charlie Wellens og Will Fish ble alle utsatt grunnet Dronning Elizabeth II sin bortgang torsdag.

Det gjorde at det kun var de utlånte utenfor de britiske grenser som var i aksjon denne helgen.

Matej Kovar, Alex Telles og Eric Bailly var de tre som hadde kamper denne helgen.

Teplice 2-2 Sparta Praha

Matej Kovar ble så sent som fredag klar for et sesonglangt utlån til den tsjekkiske storklubben Sparta Praha.

En skulle tro at lørdagens kamp mot Teplice kom i tidligste laget, men lagets danske manager, Brian Priske, kastet 22-åringen rett inn i mellom stengene og henviste med det Dominik Holec til benken.

Debuten vil nok bli en kamp 22-åringen ønsker å glemme ganske fort.

Kovar markerte seg tidlig i sin debut og kunne fort endt opp med å bli utvist kun 20 minutter ut i debuten da han kom rusende ut, men feilberegnet sin utrustning og meide ned en motspiller på hjørnet av sekstenmeteren. Dommer nøyde seg med gult kort.

Kun fem minutter senere var Kovar igjen ute i feltet, men traff bedre denne gang og snappet ballen med modig keeperspill foran Teplice sin angrepspiller.

Sparta Praha rotet bort en tomåls ledelse og der Kovar ikke kunne lastes for det første baklengsmålet, var han dessverre direkte involvert i det andre.

Med under ti minutter igjen på klokka bommet Kovar med et utspill som ga ballen til Teplice-spiss Gningue som forserte og satte sitt andre for kvelden med et hardt skudd Kovar ikke rakk ned på.

Kampen endte til slutt 2-2, noe som gjør at Sparta Praha klatrer opp på 3. plass etter åtte spilte kamper.

Espanyol 2-3 Sevilla

Alex Telles startet lørdagens kamp mot Espanyol på benken, men kom inn ved pause på stillingen 1-3 til Sevilla.

Sevilla har startet sesongen meget svakt og hadde før lørdagens kamp kun klart å karre med seg ett poeng på de første fire kampene. Derfor var det en svært viktig kamp lørdag som endte med borteseier.

Telles hadde et innhopp hvor han var nære en assist, men var ikke involvert i noen av målene til Sevilla. Mens Telles var på banen slapp Sevilla inn målet som skulle bli kampens siste og 2-3, uten at Telles hadde noen skyld i scoringen.

Av den lokale avisen ElDesmarque fikk Telles en 6’er på spillerbørsen. Avisen skriver følgende om Telles sin prestasjon: Han kom inn for å erstatte Acuña og var en av få som turte å angripe i andre omgang. Han serverte En-Nesyri en flott pasning i en kontring som så vidt bommet på mål.

RCD Espanyol v Sevilla FC - LaLiga Santander
ANONYM OPPTREDEN: Alex Telles kom inn ved pause mot Espanyol uten å markere seg nevneverdig.

Marseille 2-1 Lille

Marseille fortsetter den gode sesongstarten og henger med i toppen av Ligue 1.

Eric Bailly startet kampen på benken, men kom inn til pause på stillingen 1-1.

Marseille havnet tidlig under, men svarte etter snaue halvtimen da Ex-Red Alexis Sanchez satte inn 1-1 etter et nydelig angrep.

I den andre omgangen hadde Marseille, med Bailly som en viktig bidragsyter full kontroll i de bakre rekker og den utlånte United-spilleren spilte med stor ro i pasningsspillet.

Tottenham Hotspur v Olympique Marseille: Group D - UEFA Champions League
KONTROLL: Eric Bailly hadde god kontroll på det defensive etter han kom inn som innbytter i 2-1-seieren over Lille.

Lille presset på mot slutten, men maktet aldri å putte ballen i mål på tampen og Marseille vant til slutt 2-1, fortsatte sin perfekte hjemmerekke og klatret opp á poeng med PSG på toppen av tabellen.

En annen Ex-Red, Angel Gomes fikk litt over timen før han ble byttet ut.