Pogba mister Boro-kampen

MANCHESTER: En oppgitt José Mourinho bekrefter at han må klare seg uten Paul Pogba i søndagens seriekamp mot Middlesbrough.

– Beklager at jeg er sen, sa United-manageren da han kom til pressekonferanse én time etter kampslutt i 1-0-seieren mot Rostov som sendte laget videre til kvartfinalen i Europa League.

Foran United.no’s utsendte og de andre journalistene, bekreftet Mourinho umiddelbart at Pogba har pådratt seg en hamstring-skade.

– Jeg vet det ikke helt sikkert (hvor alvorlig det er) ennå, men det er  helt sikkert at han ikke blir klar for Middlesbrough eller landskampene, sa portugiseren, før han fortalte om Uniteds plan om å drepe kampen på et tidlig tidspunkt.

1-0 mot Rostov er kanskje ikke veldig imponerende, men det viktigste for Mourinho og hans menn var at avansementet ble sikret, mye takket være en matchvinnerredning av Sergio Romero i sluttminuttet.

Juan Mata avgjorde kampen med sin scoring i andre omgang, etter en periode der russerne yppet seg ved flere anledninger.

– Rostov er et vanskelig lag å spille mot, for de forsvarer seg med ti spillere. De er veldig godt organisert, og de kan være farlige på kontringer, så det er et vanskelig lag å spille mot. I dag var planen vår å drepe kampen når vi hadde energi til det. Vi prøvde det i første omgang, vi traff stolpen og misbrukte sjanser. Kampen ble åpen, og spillerne våre kjempet hardt for å holde resultatet, sa Mourinho.

– Vi har mange fiender

Fredag er det kvartfinaletrekning. Uansett hvem som venter, må United anses som klare favoritter – til tross for en litt varierende prestasjon torsdag kveld.

– Vi var redde for ekstraomganger, og det var en vanskelig kamp. Vi har mange fiender. Normalt sett skulle fienden vært Rostov, men vi har mange av dem. Det er vanskelig å spille med ti menn som vi gjorde på mandag, det er vanskelig å spille nå, og det er vanskelig å spille klokka 12 på søndag. Vi har mange fiender, gjentok en krass portugiser, som tydeligvis ikke er fornøyd med kampoppsettet.

– Mange mener sikkert at vi burde scoret flere ganger. Men det er mye som går mot oss. Gutta er fantastiske. Vi kommer sikkert til å tape kampen på søndag, men vi skal prøve vårt beste. Det å bli helt utslitt har sin pris. Jeg vil alltid huske at jeg snakket med UEFA-delegaten i Rostov. Han sa at hvis noen av spillerne våre ble skadet, skulle forsikringen betale for det. Den som bestemte søndag- og mandagskampene tenker sikkert likedan. 

Optimistisk Mata

MATCHVINNER: Mata ble tungen på vektskålen mot Rostov. Vel, 0-0 hadde holdt, men scoringen kom i en periode der russerne yppet seg.

– Det handlet om å sette sjansene våres igjen. Vi skapte mange sjanser, men klarte ikke score. Så det var viktig at vi holdt nullen selvfølgelig, og det gjør at vi er glade i kveld. 

Han synes Rostov gjorde en god innsats.

– De er et lag som virkelig pusher deg helt til slutt. Rostov spilte med et vanskelig system, men jeg synes vi taklet det bra. 

– Målet er å vinne hver eneste turnering vi spiller i, og dette er en god mulighet for oss til å kvalifisere laget til Champions League. Vi skal kjempe helt til slutt. Men nivået i Europa League er tøft, sier matchvinneren.

Stolt Rostov-trener

Rostov-trener Ivan Daniliants var fornøyd med sitt mannskap, selv om det ble stopp i åttedelsfinalen på Old Trafford.

– Det er en annen historisk kamp for oss. Vi spilte mot et av de beste lagene i verden og vi kjempet hardt. Vi gjorde en solid kamp, sa Daniliants på pressekonferansen.

– Vi har vist en solid prestasjon. Vi manglet noen av våre beste spillere, men klarte oss likevel godt. Jeg vil si at jeg ikke er skuffet, men heller stolt.

Han roste også hjemmefansen på Old Trafford:

– Når spillerne gikk på banen sa alle «lykke til» til oss. Det var en fin gest fra United-fansen. Kanskje hjemmefansen forventet en seier, men de så at vi kjempet. Generelt var det en positiv atmosfære gjennom kampen.

Se også hva ansvarlig redaktør Dag Langerød hadde å si om kampen i vinduet under.

Ansvarlig redaktør etter avansement i Europa League

Ansvarlig redaktør Dag Langerød med sin umiddelbare kommentar etter kampen.

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Thursday, March 16, 2017