United tapte den andre oppkjøringskampen etter marerittaktige minutter

Lørdag var det duket for Uniteds andre kamp denne oppkjøringen, da Championship-laget Queens Park Rangers sto på motsatt banehalvdel på Kiyan Prince Foundation Stadium, tidligere Loftus Road.

Det endte med et surt 4-2-tap for United, til tross for Jesse Lingards tidlige åpningsscoring.

Hendelsesrik åpning

Det var nemlig lite som tydet på at dette var en treningskamp i åpningsminuttene.

Bare to minutter skulle passere før det suste i nettmaskene for første gang – og det var United og Jesse Lingard som skulle få æren av å sette lørdagens første scoring på Kiyan Prince Foundation Stadium.

Mason Greenwood spilte opp Facundo Pellistri, som så sitt snitt til å ta med seg ballen inn i banen mot mål, nok fylt av selvtillit etter den nydelig nettkjenningen han leverte foregående helg.

Mottaket ble derimot av det svakere slaget, men det ble i stedet en god avlevering til Lingard. Premier Leagues store formspiller fra i våres tok to små touch, før han tuppet ballen forbi QPR-keeper Dieng. Rett og slett et mål av slaget vi ble vant til å se 28-åringen levere på utlån hos West Ham.

JL14 (1)
FIKSET LEDELSEN: Jesse Lingard fortsatte i den gode målformen fra foregående sesong.

Ledelsen skulle dessverre ikke vise seg å vare.

Drøye fire minutter senere kom nemlig QPR-back Wallace seg fri på venstresiden. Skotten skaffet seg rom til å legge inn og i midten lurte målsnik Charlie Austin, som nådeløst headet ballen forbi Tom Heaton.

Målet må ha vært spesielt tungt å svelge for unge Teden Mengi, som mistet oversikten helt i situasjonen og dermed var sjanseløs da ballen dalet over hodet hans og til markeringsobjekt Austin.

Tempoet falt utover omgangen

Etter de hektiske åpningsminuttene falt tempoet noe.

United viste tegn til gode tendenser, uten at det førte til store målsjanser. En frisk Greenwood lurte bort flere QPR-spillere med frekke overstegsfinter, men skuddet satt ikke slik vi har sett det gjøre før for den 19-årige angriperen.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
FRISK: Men det ble ikke mer enn et par fine finter å ta med seg fra lørdagens kamp for Mason Greenwood.

Heller ikke Andreas Pereira klarte å sette ballen i nota, da han prøvde seg fra distanse.

Queens Park Rangers var også farlig frempå ved flere anledninger, men Uniteds defensive spillere fikk stort sett ryddet opp før det ble altfor farlig.

Brandon Williams måtte dra til med en stupheading på et truende innlegg og Heaton måtte rydde opp ved enkelte anledninger, men det ble aldri helt i de store QPR-farlighetene ut av det hele.

Da Lingard ikke klarte å komme seg forbi Robert Dickie rett før pause, ebbet de første 45 minuttene ut med 1-1.

Marerittminutter ødela

Etter hvilen skulle scoringene vise seg å rase inn.

Innbytter Anthony Elanga kunne ha scoret omgangens første kort tid inn i den andre omgangen, da ballen landet i føttene til Greenwood etter et QPR-hjørnespark.

Angriperen orienterte seg raskt og så sin svenske rekkekamerat på løp tvers igjennom hjemmelagets forsvar.

Pasningen var nydelig, men mottaket dessverre ikke like så. Elanga var dog nære å nå ballen før QPRs målvakt, men innbytterkeeper Joe Walsh nådde ballen først.

SKUSLET BORT MULIGHET: Joe Walsh kunne nå ballen før Anthony Elanga, etter et dårlig touch fra svensken.

Svensken kunne også ha vært involvert i en farlighet like etter, da Lingard spilte ham gjennom, men linjemannen avvinket kantspilleren, sannsynligvis feilaktig, for offside.

Dermed kunne hjemmelaget benytte muligheten til å slå til, noe de gjorde ettertrykkelig.

Åtte minutter inn i omgangen kom Chris Willock seg fri på høyresiden, der han fikk slått ballen hardt inn i boksen. Ballen havnet bakerst i feltet, der venstreback Wallace plukket den opp. Han fant Lyndon Dykes, som ikke gjorde noen feil fra tolv meter.

United klarte ikke å komme seg skikkelig i gang og fem minutter senere skulle det igjen synge i nettet bak innbytter Lee Grant.

Høyreback Moses Odubajo mottok ballen på sin høyreback, dro seg forbi Andreas Pereira, før han regelrett måkte ballen inn i hjørnet bak Uniteds sisteskanse fra distanse.

GLISENDE BACK: Moses Odubajo sto for det som nok kan kalles kampens fineste scoring på Loftus Road.

Vertene ga seg heller ikke med 3-1.

To minutter senere lurte nemlig målscorer Dykes seg forbi Brandon Williams på QPRs høyreside, før han lurte ballen i målet bak Grant.

Etter måtte marerittminutter hadde Solskjærs United-mannskap dermed gått fra 1-1 til å ligge under 4-1.

Elanga tente håpet

Anthony Elanga tente håpet for United med kvarteret igjen, da han mottok ballen fra innbytterkollega Shola Shoretire, lurte seg fri i et mylder av motspillere og satte ballen iskaldt i hjørnet fra kanten av straffefeltet.

REDUSERTE: Men det ble for lite, for sent for Anthony Elanga og resten av United.

Uniteds unge mannskap fikk blod på tann og beleiret følgelig QPR-boksen.

Etter fine kombinasjoner kom målgjører Elanga etter hvert til en ny skuddmulighet skrått fra venstresiden, men svensken klarte ikke å ekspedere ballen i mål.

Det skulle heller ikke gå lenge før både Joe Hugill og Dylan Levitt fikk sjansen til å sette en ny redusering, men etter heroisk forsvarsspill klarte QPR å klarere.

I sluttminuttene klarte hjemmelaget også å opprettholde kontroll og i løpet av kampens siste stunder var det også hjemmelaget som kom nærmest å score etter et farlig innlegg.

Med dommerens siste støt i fløyta endte det hele til slutt med en 4-2-seier til QPR, på en dag Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap nok ikke kommer til å se tilbake på med glede.