– Kommer definitivt tilbake sterkere

Ole Gunnar Solskjær mener at spillerne som bommet på straffespark i EM-finalen uansett viste frem sin karakterstyrke ved å ta straffespark i utgangspunktet.

– Tingen er at når du går opp for å ta et straffespark, så har du allerede vunnet ved at du har tatt på deg ansvaret. Jeg mener at det er et veldig godt karaktertrekk å gå frem og si at du vil håndtere konsekvensene. Du kan bli helten, eller så kan du bli den som bommer. Slik er fotballen, sier Solskjær.

Solskjær tror spillerne som bommet vil komme styrket ut av det.

– En lærer av det, og kommer definitivt tilbake sterkere. Jeg har ikke sett mange folk, i alle fall ikke i denne klubben, som legger seg ned og sier at de ikke vil ta straffespark mer. Jeg vet at Marcus kommer til å rekke hånden i været og si at han vil ta det for oss.

HAR TAKLET LIGNENDE SITUASJONER TIDLIGERE: Marcus Rashford har tatt viktige straffespark for både United (f.eks. PSG, Villarreal) og England (Colombia, VM 2018) tidligere. Her etter det avgjørende overtidsmålet mot PSG.

Solskjær kunne knapt tro det da han så Luke Shaw ga England ledelsen, og United-manageren er nok veldig fornøyd med det han har sett av Shaw under EM.

– Jeg er så glad på Lukes vegne. Jeg så det og tenkte «hva var det nettopp som skjedde?», lo Solskjær.

– Han startet angrepet, og vi har oppmuntret ham til å komme seg inn på den siste tredjedelen av banen. Vi vet hvor teknisk begavet han er, og han traff ballen på en veldig, veldig god måte ved å holde blikket på ballen.

Kanskje var Luke Shaw også litt heldig, i tillegg til dyktig, i den situasjonen, og det synes Solskjær er svært fortjent.

– Det er marginer igjen – stang inn, ikke stang ut. Slik er fotballen. Luke fortjener alt det hellet han kan få. Han har hatt et par enorme år for oss.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
LUCKY LUKE: Solskjær likte måten Shaw avsluttet på mot Italia, og mener at 26-åringen virkelig fortjente å ha marginene på sin side.