– Å komme til United var et enkelt valg

Diogo Dalot tror han har forberedt seg som han må etter drømmeovergangen.

Han er 19 år gammel.

Og han kostet United 19 millioner pund i sommer.

For de fleste var han ukjent, men etterpå har det kommet frem at han av noen regnes som Europas mest spennende høyreback i sin aldersgruppe. Samtidig var det mye penger for en spiller som kun hadde spilt sju A-lagskamper for Porto.

Seks av dem var i ligaen – og én da portugiserne spilte 0-0 borte mot Liverpool i Champions League i mars.

Det var imidlertid lett å velge United.

– Jeg hørte på tampen av forrige sesong at jeg kanskje fikk sjansen til å komme hit, og det var en drøm at det virkelig skjedde.

– Valget var også enkelt. Dette er en av tidenes beste klubber, og jeg ser frem til å spille og hjelpe klubben til høyest mulig nivå, sier han i et intervju med ESPN.

Viste seg frem

Dalot spilte sine første 78 United-minutter for U23-laget fredag kveld, etter at en skade hadde satt ham utenfor forsesongen.

Les saken: Vår vurdering av Dalots første kamp

Håpet er nå å debutere på førstelaget i høst, og sjansen kan fort komme nå som det blir flere kamper i uka. Ligacupkampen mot Derby i slutten av september peker seg ut som en mulighet.

Portugiseren innrømmer at José Mourinho var en av grunnene til at han ville til United.

– Historien hans taler for seg selv. Han er en fantastisk manager, en av tidenes beste – og det hjelper. Kommunikasjonen (med ham) hjelper også.

– Det viktigste er at han tror på meg, og jeg håper å kunne levere noe tilbake.

Han har forsøkt å forberede seg mentalt på United-overgangen.

– Jeg tror også at jeg har klart det. Jeg har forberedt meg på de utfordringene som jeg kan møte, og jeg tror at jeg er klar. Starten har også vært bra. Jeg har funnet meg til rette i byen, liker den og menneskene her.

– Jeg er også en likandes kar så forhåpentligvis blir det en bra match.

Les hele intervjuet hos ESPN her.