Komfortabel seier

United vant fullt fortjent 3-0 over Wolverhampton tirsdag kveld. Wayne Rooney, Nemanja Vidic og Antonio Valencia scoret målene i Sir Alex Fergusons 900. ligakamp som United-manager.

Kampreferatet:

United leverte varene mot Wolverhampton tirsdag kveld og vant fullt fortjent 3-0. Midlandsklubben maktet ikke å gjøre det samme som storebror Aston Villa, og ble aldri noe annet enn ulvemat på Old Trafford. Wayne Rooney, Nemanja Vidic og Antonio Valencia scoret målene for United.

Antonio Valencias 3-0-scoring var kveldens høydepunkt. I tillegg var det gledelig å se at Nemanja Vidic ikke har glemt gamle scoringskunster. Serberen kunne tirsdag notere seg for sesongens første mål.

Tar styringen innledningsvis

United tok styringen fra start mot et tamt og defensivt Wolves. Den første store sjansen kommer etter tre minutter. Etter et halvfarlig skudd fra Darron Gibson lander ballen i beina til Wayne Rooney, som skyter lavt rett på keeper. En stor sjanse som burde endt med scoring og drømmeåpning.

Etter en cornerorgie de neste minuttene kommer Uniteds neste store mulighet etter 12 minutter. Etter et lavt hardt innlegg fra Evra får Rooney nok en gang avslutte uhindret. Hahnemann er imidlertid på pletten og avverger scoring. Uniteds dominans innledningsvis illustreres best av ballinnehavet de første femten; 70-30 i Uniteds favør.

Wolves’ første sjanse kommer i det 19. minutt og er av det skumle slaget. Maierhofer får stusse et innlegg fra venstre videre inn i feltet og manglende klareringsevne i United-forsvaret gjør at Friend får avslutte helt alene fra 10-12 meter. Heldigvis tupper Friend ballen over tverrligeren. Skrekk og gru.

1-0: Straffespark

Deretter setter United opp tempoet. Etter to kjappe, og store, sjanser fra Rooney og Vidic i det 25. minutt stinker det mål på Old Trafford. Og kun fire minutter senere får vi det vi ønsker mest. Etter corner nr. 7, fra Darron Gibson, gjør Zubar i Wolverhampton-forsvaret en merkelig manøver i luften og toucher ballen med armen. Soleklart straffespark. En fortvilet Zubar protesterer heftig, men reprisene viser at dommer Bennet har helt rett. Rooney gjør ingen feil mot Hahnemann og banker ballen høyt til høyre for Wolves-keeperen. 1-0. Pent!

2-0: Endelig traff Vidic!

I det man kunne spørre seg om julefreden hadde senket seg over Old Trafford og lagene tatt pause noen minutter for tidlig dukker Nemanja Vidic opp i det 44. minutt. Darron Gibsons hjørnespark er millimeterpresist og Vidic’ heading går knallhardt ned til venstre for keeper. Hahnemann får fingrene på ballen, men klarer likevel ikke å forhindre 2-0. Deilig! I god Arne Scheie-tradisjon er det lov å spørre om ikke Wolves hadde vært tjent med å ha en mann stående ved den venstre stolpen i dette tilfellet. Ballen hadde ikke rakettfart der den trillet over mållinjen.

2-0-scoringen så for øvrig ut til å sette litt ekstra fart i United. En frisk Gabriel Obertan avslutter nemlig første omgang med en fin forsering og farlig avslutning fra skrått hold innenfor 16-meteren. Pauseresultatet 2-0 må karakteriseres som godkjent ut fra spill og sjanser.

Tam innledning på andre omgang

Innledningen på andre omgang minner om de siste femten i første. United kontrollerer, triller ball, men skaper ikke de helt store sjansene. Obertan har omgangens første nesten-sjanse etter 52 minutter, men skuddet fra 15 meter går både over og utenfor keepers venstre hjørne.

Som i første omgang er det Friend som får Wolves første sjanse. Etter passivt forsvarsspill havner ballen hos Wolves-angriperen som skyter over fra elleve meter – under hardt press fra flere United-forsvarere. Tre minutter senere får Berbatov noe som må karakteriseres som en nesten-nesten-sjanse. Noe overrasket får Berbatov avslutte uhindret fra femten meter, men det løse skuddet treffer en Wolves-forsvarer.

3-0: Elegant fra Antonio Valencia

I det 66. minutt sier United endelig takk og farvel til Wolves etter et stykke Berbatov-magi. Med ryggen vendt mot motstanderen flikker bulgareren ballen over hodet på sine forvirrede oppasser og finner Antonio Valencia som står helt alene på femten meter. Valencia treffer perfekt på halvspretten og knaller inn ballen høyt til høyre for Hahnemann. 3-0 til United. Elegant og kveldens definitive høydepunkt!

Kontrollert avslutning

Kampen ebber deretter sakte, men sikkert ut. Danny Welbeck prøver seg to-tre ganger, men lavt presisjonsnivå og dårlige treff gjør at ingen av avslutningene blir virkelig farlige.

Alt i alt vinner United fortjent 3-0 over Wolverhampton. Både spill og resultat viser at United har lagt lørdagens skuffende tap mot Aston Villa bak seg. Tirsdagens seier bør gi Sir Alex Ferguson og co. den nødvendige tryggheten og selvtilliten som trengs ved inngangen til et langt og hardt juleprogram.

Wolverhampton:Hahnemann; Zubar, Mancienne, Elokobi, Hill; Halford (Jones, 76.), Foley, Castillo, Friend (Jarvis, 61.), Surman; Maierhofer (Iwelumo, 54.).

Ubenyttede reserver: Hennessey, Henry, Ebanks-Blake, Berra

Dommer: Steve Bennet