Knuste Liverpool!

Fire mål etter hvilen sørget for komfortabel United-seier mot erkerivalen fra Beatles-byen på Moss Lane!

Manchester United-reservene skulle i kveld forsøke å komme tilbake på vinnersporet etter forrige ukes 3-6-nederlag mot Sunderland, da erkerival Liverpool stod på den andre banehalvdelen på Moss Lane. Tapet i nordøst forrige torsdag var imidlertid en sjeldenhet for United-reservene, som før tapet mot Sunderland ikke hadde tapt siden serieåpningen mot Arsenal i august.

Warren Joyce stilte et sterkt lag mot Liverpool, med spillere som Gibson, Diouf og Macheda fra start. I tillegg var også Scott Wootton, som for tiden er på utlån i Peterborough, med på laget. Han returnerer til Darren Fergusons Peterborough igjen etter kampen.

HER finner du mer forhåndsstoff til kampen mot scouserne.

Jevnt frem til utvisning

Kampen på Moss Lane torsdag kveld begynte jevnt, og lagene slet med å skape de helt store sjanene i første halvdel av omgangen. Will Keane og Federico Mahceda forsøkte seg begge uten hell, mens Ecclestone forsøkte seg for Liverpool. Det var imidlertid ingen virkelige 100%-sjanser, og lagene virket til å ta og føle litt på hverandre i starten.

Etter 25 minutter tok kampen plutselig en dramatisk vending. Paul Pogba forsøkte å komme seg forbi Liverpools Suso, noe som førte til at begge spillerne tumlet i bakken. Idet Pogba forsøkte å reise seg, traff knottene til en liggende Suso Pogba i brystet/ansiktet, og Pogba gikk i bakken. Dommeren foretok seg ikke noe, men linjemannen oppfattet situasjonen annerledes og fortalte sin versjon til dommeren.

Dette førte til at dommeren hørte på sin assistent, gikk bort til Suso, og viste frem det røde kortet direkte. Det er vanskelig å si noe sikkert om handlingen var bevisst fra Susos side, men det røde kortet kunne synes noe strengt.

United tar over

Med 65 minutter igjen å spille, og med én mann mer på banen, så det plutselig svært lyst ut på Uniteds vegne. United tok også sakte, men sikkert over spillet etter utvisningen, og både Diouf og Pogba var nære å få hull på byllen. Mål ble det dog ikke, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

I andreomgang skulle det imidlertid løsne for de røde djevlene, og det etter kun snaue tre minutter. United fikk en corner som førte til klabb og babb på streken, før ballen trillet ut til Will Keane på 5-6-meter. Storscoreren gjorde ingen feil, hamret ballen opp i nettaket, og United var i føringen mot scouserne!

Dobler ledelsen

Etter målet så ikke United seg tilbake, og fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd. I løpet av de første minuttene etter scoringen hadde Mame Biram Diouf to store sjanser på hodet, men ingen gikk i nota. Det skulle allikevel ikke gå mer enn ti minutter før 2-0 var et faktum.

Will Keane mottok ballen fra Marnick Vermijl på høyrekanten, og slo ballen inn foran mål. Ballen gikk gjennom alt og alle i feltet, helt til den fant innbytter Jesse Lingard på bakre stolpe. Lingard kunne dermed enkelt og uforstyrret trille ballen i det lengste hjørnet – utagbart for keeper Martin Hansen i Liverpool-buret.

Diouf presenterer seg

På 2-0 skulle begge lag få sine sjanser. Først kom Liverpools venstreback Andre Wisdom seg forbi Marnick Vermijl, før han dundret ballen i tverrliggeren og ut. Deretter var det United som var veldig nære 3-0 – og det ved to anledninger i løpet av noen sekunder. Først dunket Paul Pogba ballen knallhardt i stange helt oppe ved krysset fra 20 meters hold – for en drømmescoring det ville vært! – før han rett etter opptrådte som servitør ved å lobbe gjennom Will Keane. Keane tok ballen fint ned, men trillet dessverre ballen utenfor alene med Hansen.

Målet skulle riktignok komme kun et par minutter etter de to store sjasnene. Midtstopper Michael Keane avanserte fremover med ballen i bena, før han spilte den til Mame Biram Diouf. Diouf var råsterk med mann i rygg, og vendte seg fri og inn i feltet slik at han kom alene med Hansen. Senegaleseren gjorde heller ingen feil i avslutningsøyeblikket, og trillet ballen kontrollert i mål via lengste stolpe.

Kun tre minutter senere kom det nok et mål fra United og Diouf – som nesten så ut som en kopi av 3-0-målet. Denne gang var det Pogba som slo gjennom Diouf, og alene med Hansen gjorde den tidligere Molde-spilleren nøyaktig det samme som noen minutter tidligere. Iskaldt trillet han ballen inn via det nøyaktig samme punktet på lengste stolpe. Glimrende gjort – nok en gang!

Tabelltopp!

Etter 4-0-scoringen tok United foten av pedalen til en viss grad, og det handlet mye om balltrilling de siste minuttene på Moss Lane. Da de 90 minuttene var spilt, virket dommeren også til å synes at nok var nok, og kun ett minutt ble lagt til av dagens dommerteam.

Med 4-0 befester United posisjonen øverst på tabellen, og det er nå tre poeng ned til Sunderland på en andreplass. Neste ligamatch for Warren Joyce og co. er først 3. januar, da Newcastle venter på bortebane. Allerede om en uke venter imidlertid Blackburn for reservene, men da i Lancashire Senior Cup.

Darron Gibson ble byttet ut i pausen med en liten smell, men reservelagstrener Warren Joyce fortalte United.no at det forhåpentligvis ikke var snakk om noe alvorlig for den irske landslagsspilleren.

Manchester United – Liverpool 4-0

1-0 W Keane (48)2-0 Lingard (58)3-0 Diouf (73)4-0 Diouf (76)Turnering: Premier Reserve League NorthSted: Moss Lane, Altrincham.Tid: Torsdag 15. desember kl. 20.00 (skandinavisk tid)

UNITED:

Startoppstilling: Ben Amos, Marnick Vermijl, Scott Wootton (Michele Fornasier 80), Michael Keane, Ezekiel Fryers, Larnell Cole, Paul Pogba, Darron Gibson (k) (Jesse Lingard 46), Federico Macheda (Davide Petrucci 64), Will Keane, Mame Biram Diouf.

Benken: Liam Jacob, Tom Thorpe.

LIVERPOOL:

Startoppstilling: Hansen, Flanagan, Wisdom, Sama, Wilson, Coady (Roddan 77), Robertson, Adorjan (Ngoo 33), Suso, Eccleston (Silva 80), Sterling.

Benken: Belford, Shelvey.

ReservelagstabellenKampeneSpillerstatistikkScoringsstatistikk

________________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

United stiller med Ben Amos i mål, mens forsvaret består av – fra høyre til venstre – Marnick Vermijl, Michael Keane, Scott Wootton og Zeki Fryers. På midten spiller Paul Pogba sammen med Darron Gibson sentralt, og Larnell Cole og Federico Macheda spiller på henholdsvis høyre- og venstrekant, mens vi finner Mame Biram Diouf og Will Keane helt på topp.

1. min: Førsteomgang sparkes igang på Moss Lane.

7. min: Kampens første sjanse, og den faller til Liverpool. Sterling finner Ecclestone inne i feltet, men avslutningen går over og utenfor.

17. min: Mame Biram Diouf tar med seg ballen over halve banen, før han sender avgårde et skudd eller et mislykket innlegg fra 30 meter. Liverpool-keeper Martin Hansen må rygge tilbake til egen strek, men redder forsøket.

18. min: Will Keane får en god skuddmulighet inne i boksen, men skuddet stryker utenfor stolpen.

20. min: Macheda tråkler seg fremover og forsøker seg fra 20 meter, men skuddet går rett på keeper Hansen.

25. min. RØDT KORT LIVERPOOL. Suso og Pogba er i en duell, og linjemannen mener Suso sparker Pogba i ansiktet med knottene i etterkant av duellen. Vanskelig å si om Suso bare var uheldig eller om det var bevisst. Kan se noe billig ut.

30. min: Kjempesjanse for United! Mame Diouf får med seg ballen forbi keeper med hodet, men en Liverpool-forsvarer kommer foran senegaleseren og avverger sjansen.

33. min: Bytte Liverpool. Ngoo kommer inn for Adorjan.

43. min: Pogba får ballen fra Will Keane, og forsøker seg fra 18 meter. Franskmannen skrur ballen mot lengste kryss og keeper Hansen står bare og ser på. Dessverre går ballen noen centimeter utenfor vinkelen.

45. min: Kaptein Gibson får det gule kortet på overtid i førsteomgang etter å ha klippet ned en Liverpool-spiller. Gibson har også vært innblandet i et par andre situasjoner de første 45, og det er ikke noe å si på det gule kortet.

PAUSE: Kampen begynte jevnt på Moss Lane, men United har gradvis tatt over kontrollen. United hadde også fordelen av å spille med én mann mer de siste 20 minuttene av omgangen etter at Suso fikk rødt kort i en duell med Pogba. United har foreløpig ikke greid å skape veldig mange sjanser mot 10 mann, men med 45 minutter igjen ser det lyst ut med tanke på å kunne få med seg alle poengene fra dagens kamp.

ANDREOMGANG:

46. min: Kampen sparkes i gang igjen. United har satt inn Jesse Lingard for Darron Gibson i pausen.

48. min: 1-0 UNITED! Will Keane! Det blir mye klabb og babb inne i feltet etter en United-corner, og ballen danser på streken før den går ut til Will Keane, som banker ballen i nettaket. Kontant avslutning, og Keanes åttende mål for sesongen!

52. min: Pogba slår et godt innlegg til Diouf, men Diouf feilberegner headingen, og treffer ikke ballen ordentlig. Den tidligere Molde-spilleren hadde bedre tid enn han trodde i den situasjonen.

54. min: Mame Biram Diouf slår keeper i en duell etter innlegg fra Vermijl, men headingen går over.

58. min: 2-0 UNITED! Jesse Lingard! Will Keane mottar ballen fra Marnick Vermijl og stormer nedover høyrekanten, før han slår et innlegg som går gjennom hele feltet. På bakre stolte kommer Jesse Lingard i full fart, og kan enkelt trille ballen i mål forbi Hansen i Liverpool-målet.

63. min: Nesten for Liverpool! Roberts finner venstreback Andre Wisdom, som kommer på et godt løp inn boksen. Wisdom drar av Vermijl, kaer til, og ballen smeller i undersiden av tverrliggeren og ut.

64. min: Bytte for United. Davide Petrucci kommer inn for sin landsmann Federico Macheda.

68. min: Diouf forsøker seg fra spiss vinkel, men Hansen redder skuddet.

70. min: To store sjanser for United i løpet av noen sekunder. Først fyrer Pogba på direkten fra 20 meter. Franskmannen har en enorm skuddfot, og ballen smeller knallhardt i stolpen helt oppe ved krysset. For et skudd! Like etter lobber samme Pogba nydelig gjennom Will Keane, som kommer alene med Hansen. Keane tar nydelig ned ballen, men avslutningen sniker seg utenfor. For noen prestasjoner av Pogba der!

73. min: 3-0 UNITED! Mame Biram Diouf! Michael Keane avanserer med ballen fra sin midtstopperposisjon, og spiller til Mame Biram Diouf. Diouf vender bort forsvareren han har i ryggen, og kommer fri. Alene med keeper gjør han ingen feil, og triller ballen i mål via stolpen.

76. min: 4-0 UNITED! Mame Biram Diouf! Nærmest en kopi av 3-0-målet. Diouf mottar denne gang ballen fra Paul Pogba og triller den forbi Hansen i Liverpool-målet. Ballen treffer stolpen på nøyaktig samme sted som tre minutter tidligere, og går vi stolpen og inn. Nok en gang iskaldt av Diouf!

77. min: Bytte Liverpool. Rodden kommer inn for Coady.

80. min: Bytte Liverpool: Silva kommer inn for Eccleston. Bytte United: Michele Fornasier kommer inn for Scott Wootton.

83. min: Diouf forsøker seg fra 20 meter, men skuddet går utenfor.

84. min: Ngoo forsøker seg, men Amos fanger ballen sikkert.

90. min: United kontrollerer inn her nå. Dommeren legger til kun ett minutt på kalde Moss Lane.

SLUTT: United begynte å ta over kampen mot slutten av førsteomgang, og mot ti spillere i andreomngang ble det fullstendig enveiskjøring på Moss Lane. United hadde ballen så å si hele tiden, og greide å utnytte dette til å skape flere store sjanser. Fire av disse sjansene ble også omsatt i mål, og United-reservene vant til slutt hele 4-0 mot Liverpool torsdag kveld. Glimrende forestilling av Warren Joyces menn etter hvilen.