Knuste Katwijk

Febian Brandy (t.v.) og Joe Dudgeon kom begge på scoringslisten.

United-reservene fortsetter suksessen i sesongoppkjøringen. Etter fire seire og en uavgjort hittil, tok Ole Gunnar Solskjær tidligere i uken sine elever med over Kanalen, hvor den hollandske tredjedivisjonsklubben VV Katwijk torsdag kveld imot på De Krom. Det ble et treningsoppgjør som for Uniteds vedkommende i aller høyeste grad ble "a match of two halves". Etter middelmådig innsats og 0-1 til pause, slo nemlig laget kraftig tilbake i andre omgang. Til slutt endte det hele med en komfortabel 4-1-gevinst.

Kampen åpnet som sagt ikke spesielt bra for rødtrøyer som gikk ut i 4-5-1 med lille Febian Brandy som enslig spiss. De sentrale midtbanespillerne, Sam Hewson, Oliver Norwood og Corry Evans viste bare i glimt hva de kan, mens Cameron Stewart og Nicky Ajose skuffet stort på hver sin kant.

Den nølende åpningen straffet seg halvveis ut i omgangen, da hjemmelagets Richard Blonk sendte avgårde et frispark fra bortimot 30 meter, skrått ut til høyre. Ron-Robert Zieler burde så avgjort ha stanset ballen, men slapp den isteden inn ved nærmeste stolpe.

Om noen hadde trodd at baklengsmålet ville få gjestene til å våkne, tok de i så fall feil. Lagene gikk etter hvert til pause etter en jevnspilt omgang, men med vertene i ledelsen.

Solskjær justerer

I et forsøk på å piffe opp innsatsen, sendte Ole Gunnar Solskjær hele fem nye fjes utpå til 2. omgang. Det trekket skulle betale seg umiddelbart. Den ene av innbytterne, Joe Dudgeon, fant nettmaskene før to minutter var spilt, og dermed var lagene like langt.

Med Matty James inn på bekostning av Sam Hewson, ble det langt høyere intensitet og bedre pasningskvalitet i midtbaneleddet. United tok mer og mer over, og tok forutsigbart nok ledelsen da Febian Brandy på typisk målsnikmanér konverterte høyreback Danny Simpsons presise innlegg etter en time.

Bare to minutter etter ledermålet økte Matty James til 3-1 med en lobb så følsom at hjemmepublikummet reagerte med stående ovasjoner, før reservekeeper Tom Heaton(!) fastsatte sluttresultatet til 4-1 et kvarter senere.

Alle utespillerne som hadde innledet kampen på benken, var benyttet, og da Febian Brandy måtte gi seg etter 72 minutter, tok Heaton på seg å løse problemet. Uten å nøle gikk han rett inn i Brandys spissposisjon, og brukte kun fire minutter på å plassere ballen forbi hjemmelagets keeper.

Ni minutter før slutt var det Cameron Stewarts tur til å forlate gressmatten. Uten et menneske igjen på innbytterbenken gikk det dermed mot at hjemmelaget skulle få avslutte 11 mot 10.

"Det skal de bli blå for," tenkte reservelagets materialforvalter, Ian Buckingham, trakk på seg trøye nr. 18 og entret banen. Han gjorde seg slett ikke bort de minuttene han fikk vise seg frem.

Mandag avsluttes utenlandsoppholdet med treningskamp mot Uniteds samarbeidspartner i Belgia, Royal Antwerp.

KAMPFAKTA

VV Katwijk 1 (1) – United XI 4 (0)

22. min.: 1-0 Blonk 47. min.: 1-1 Dungeon 60. min.: 1-2 Brandy 62. min.: 1-3 James 76. min.: 1-4 Heaton

Laget: Ron-Robert Zieler; Danny Simpson, Oliver Gill (Joe Dudgeon, 46.), Reece Brown, Scott Wootton (James Chester, 46.; Cameron Stewart (Ian Buckingham, 81.), Sam Hewson (Matt James, 46.), Oliver Norwood, Corry Evans (Magnus Eikrem, 46.), Nicky Ajose (Robbie Brady, 46.), Febian Brandy (Tom Heaton, 72.)

Kilde: United Youth