United med festfotball mot RB Leipzig

Tok et enormt steg på veien mot avansement i Champions League.

Manchester United gjorde flere endringer på laget etter kampen mot Chelsea. Bruno Fernandes og Marcus Rashford ble begge plassert på benken. Det er ikke fordi de ble vraket, men Solskjær ville gi dem litt hvile.

Og det viste seg å bli lurt.

United skapte lite før pause, men hadde god kontroll defensivt. Mason Greenwood scoret omgangens eneste mål 20 minutter ut i omgangen.

Etter pause dro United frem festfotball på Old Trafford. Marcus Rashford scoret hattrick etter å ha kommet inn fra benken! Anthony Martial scoret også sitt første for sesongen. Dermed vant til slutt United hele 5-0!

Solid

Etter ti minutter fikk United en gedigen mulighet. Fred tredde Anthony Martial nydelig gjennom og franskmannen fosset inn i 16-meteren. Han prøvde å finne Mason Greenwood på blankt mål, men pasningen ble for dårlig. Litt mer presisjon der hadde det stått 1-0!

Halvveis ut i omgangen skulle imidlertid Greenwood få scoringen sin. Paul Pogba slo en en nydelig pasning til unggutten. Avslutningen fra skrått hold var velplassert og fin. VAR sjekket scoringen for offside, men Greenwood var noen centimeter på riktig side, og scoret for første gang i Champions League.

Like etterpå fikk Leipzig sin første sjanse. Nkunku ble spilt fri ute til høyre og rappet til, men David de Gea fikk slått til corner.

Nemanja Matic fikk kampens første gule kort etter 35 minutter. Serberen avanserte på vanlig vis fremover i banen, men plantet albuen i ansiktet til Forsberg på veien. Kortet så korrekt ut.

De siste ti minuttene før pause var det bortelaget som styrte spillet, men United hadde god kontroll defensivt.

Dermed ledet United 1-0 til pause etter scoring av Mason Greenwood. United skapte ikke så mye før hvilen, men hadde god kontroll defensivt. Viktig å huske på at RB Leipzig kom til semifinalen av Champions League forrige sesong, og topper Bundesliga-tabellen denne sesongen.

SIN FØRSTE: Mason Greenwood scoret sitt første mål i Champions League.

Stillingskrig

Rett etter pause traff ballen hånda til en liggende Dayot Upamecano. VAR kikket på situasjonen, men valgte å ikke gi straffe til United.

I det neste angrepet fikk Luke Shaw all tid i verden til å legge inn. Innlegget var bra, men det var ingen United spillere som fikk hode på ballen.

Da timen var passert fikk Anthony Martial ballen ute til venstre. I klassisk Martial-stil dro han seg innover i banen og utfordret. Til slutt spilte franskmannen ballen til Van de Beek, men Upamecano fikk avverget muligheten. Et veldig fint angrep!

Like etter gjorde Ole Gunnar Solskjær sine første bytter for kvelden. Scott McTominay erstattet Nemanja Matic, mens Marcus Rashford erstattet Mason Greenwood.

Etter 65 minutter fikk Ibrahima Konate en kjempesjanse. Stopperen fikk til en hard heading fra kort hold, men heldigvis var De Gea raskt oppe med hanskene.

Bruno Fernandes kom inn for Donny van de Beek halvveis ut i omgangen. Nederlenderen gjorde en absolutt godkjent kamp.

GODKJENT: Donny van de Beek gjorde en god kamp på midtbanen.

Festfotball

Det første Fernandes gjorde da han kom inn var genialt. United fikk frispark på drøye 20 meter og isteden for å skyte, chippet portugiseren ballen over muren i retning Martial. Dessverre hadde franskmannen et par skonummer for små.

15 minutter før slutt skulle det igjen bli VAR-drama. Bruno Fernandes spilte Marcus Rashford alene med keeper og der gjorde angrepsspilleren ingen feil, men linjemann var oppe med flagget. Etter at VAR hadde sjekket opp scoringen kom de frem til at Rashford startet på egen banehalvdel da pasningen gikk. Dermed 2-0!

To minutter etterpå skulle Rashford få mer å juble for. Fred presset høyt og vant ballen, og ga den videre til innbytteren. Han vendte bort Konate og banket ballen i hjørnet.

Fem minutter før slutt skulle all tvil blir lagt til side. United kom fire mot to, og Fred spilte Martial nydelig gjennom. Franskmannen ble taklet av Marcel Sabitizer, og dommer dømte straffe. Den var det ikke noe å si på.

Straffen tok Martial selv og satte den sikkert nede i venstre hjørnet.

Edinson Cavani som hadde kommet innpå for Paul Pogba skulle også få kjenne på følelsen av å sette ballen i nettmaskene. Spissen fikk ballen av Fernandes, men var én meter i offside.

På overtid fullførte Rashford hattricket sitt. Spissen fikk ballen i beina inni feltet og på halvolley satte han den kontrollert i mål.

RADARPAR: Anthony Martial og Marcus Rashford.

Dermed vant United til slutt hele 5-0, og tok et enormt steg på veien mot avansement i Champions League.

Lagoppstillinger:

Manchester United: David de Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw: Matic, Pogba, Fred, Van de Beek; Greenwood, Martial

Innbyttere: Henderson, Fosu-Mensah, Mengi, Tuanzebe, Williams, Fernandes, James, Mata, McTominay, Cavani, Ighalo, Rashford

Leipzig: Gulácsi; Konaté, Upamecano, Halstenberg; Henrichs, Olmo, Kampl, Forsberg, Angeliño; Poulsen, Nkunku

Innbyttere: Tschauner, Orban, Sabitzer, Hee-chan, Adams, Sørloth, Samardzic, Kluivert, Martinez, Borkowski, Martel, Wosz