Klopp: – Det laget der er en vits

Jürgen Klopp snakket mye om United og Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Søndag klokka 17.30 skal Jürgen Klopp forsøke seg på noe han aldri har før klart: Å vinne på Old Trafford.

Men, som man kunne se for seg, så var han ikke nevneverdig bekymret for det på fredagens pressekonferanse.

Han la også til at han og spillerne ignorer det sirkuset som nå er rundt United-Liverpool-kampen.

– Jeg ville ikke vært klar over det, en gang, hvis dere ikke fortalte det til meg. Sånt tenker jeg ikke på. Jeg er i stedet ganske optimistiske på at vi har en sjanse søndag.

– Jeg hørte at United sa at vi var en «perfekt motstander». Jeg tror egentlig ikke at det er så mange som vil møte oss for tiden, men United må altså være det ene laget som ønsker det. Vi får da prøve å sørge for at det er en misforståelse, sa han.

Tok ut drømmelag med 11 Liverpool-spillere

Sky Sports Danny Mills tok tidligere denne uka ut det beste laget han kunne sette sammen, hvis man kombinerte United- og Liverpool-spillere.

Sluttresultatet var 11 Liverpool-spillere.

Sånt får til og med Klopp til å riste på hodet.

– Det er en vits. Vi er nå sentrale i det som er et sirkus rundt denne kampen. Det er som om de forsøker å bygge et bananskall som vi skal skli på, men vi ignorerer det. Jeg bryr meg ikke. Jeg vet nøyaktig hvilke styrker United, som er et veldig godt fotballag, har.

– Hvis det var motsatt så ville jeg gjort det samme som Ole gjorde, å si at dette er kampen som kan forandre vår verden. Så jeg forstår ham, men vi må bare prøve å sørge for at de må vente en uke før de kan gjøre det, sier Klopp.

– Skadene betyr mye

Han fikk også spørsmålet om Solskjærs posisjon.

– Jeg har ikke peiling på hva situasjonen er, men United er en massiv klubb og da er det ingen som egentlig har tålmodighet. Da jeg hadde hatt 29 kamper som Liverpool-manager var det nok ikke alle i dette rommet (journalistene) som var enige om at jeg var rett mann for Liverpool, heller. Hvis det var intern uro så ville det ikke vært bra, men så lenge det bare er fra utsiden så er ikke det viktig.

– Men han har hatt en masse skader, og med fem-seks spillere ut så kan man ikke spille den samme fotballen. Man kan få de samme resultatene, hvis selvtilliten og tryggheten er der, men man kan ikke spille den samme fotballen.

– Vi forventer imidlertid at vi må møte den beste versjonen av dette United-laget – ikke den versjonen som dere snakker om.

Se hele Klopps pressekonferanse her – hvor han ler åpenlyst av norske journalisters forsøk på å få ham til å gi råd til Solskjær (32.17)

– Tror du virkelig at du kan fly over fra Norge for å stille meg det spørsmålet? Wow…Og nei, han trenger ikke råd fra meg.

– Han har vært i den klubben lenge, og selv om noen tror det så må man ikke ha vært manager i Real Madrid for å bli manager i Barcelona. Han vet nøyaktig hva han må gjøre. Han må bare få det til å fungere.