Klatret til andreplass etter seier

Zak Dearnleys og Ethan Hamiltons fulltreffere ga U23-gutta en viktig 2-0-seier i jakten på opprykk.

Manchester United 2-0 (2-0) Middlesbrough

U23, Premier League 2. Leigh Sports Village.
1-0: Zak Dearnley (7), 2-0: Ethan Hamilton (45+3)

United: Matej Kovar, Tyrell Warren, Regan Poole, Ro-Shaun Williams, Lee O’Connor, Aidan Barlow (Angel Gomes, 73), Callum Whelan, Ethan Hamilton, Tahith Chong, Zak Dearnley, Josh Bohui (Nishan Burkart, 75).
Uben.innb.: Alex Fojticek, George Tanner, Luca Ercolani

Manchester United fikk en drømmestart på U23-kampen mot Middlesbrough da Aidan Barlow fant Zak Dearnley med en nydelig stikkball etter bare knappe syv minutter.

Alene med keeper gjorde Dearnley ingen feil og ekspederte ballen iskaldt i mål. Det så lenge ut til å bli den eneste scoringen før pause i en fartsfylt og underholdende kamp der også United-keeper Matej Kovar måte i aksjon flere ganger.

Like før pause fikk imidlertid Ethan Hamilton ballen like utenfor 16-meteren, dro seg innover i banen og via en Middlesbrough-forsvarer gikk skuddet i mål.

Dermed ledet United 2-0 til pause, noe som må sies å være godt betalt ut fra spill og sjanser.

NYDELIG SCORING: Zak Dearnley sendte United i føringen med en iskald avslutning etter bare syv minutter.

Etter hvilen hadde United relativt god kontroll da tempoet i kampen avtok, og gjestene fra Middlesbrough ikke klarte å skape all verden foran Matej Kovar i United.

Ved siden av de to scoringene og de tre poengene, var høydepunktet å se Angel Gomes og Nishan Burkart gjøre comeback etter skade.

Med seieren over Middlesbrough klatret United til andreplass på tabellen ettersom Aston Villa slo Southampton 2-1.

United er nå kun to poeng bak Reading som har én kamp tilgode på United.

Bakgrunn før kampen

United-reservene, som innledet sesongen så oppløftende og lenge hang med  helt i tetsjiktet, går til kveldens kamp på bakgrunn av en skuffende periode med to fæle nederlag og en uavgjort.

1-2 borte mot Wolves, etterfulgt av grusomme 1-4 på hjemmebane mot Newcastle og 1-1 mot West Bromwich på The Hawthorns, er stygge tall. Likevel er det ennå ikke grunn til å rope krise, selv om det plutselig befinner seg tre klubber foran på tabellen, og avstanden opp til ledende Reading har øket til fem poeng.

Møter et Boro i solid form

Middlesbrough, fredagens gjester på Leigh Sports Village, befinner seg på 7. plass, men bare tre poeng bak United. Det betyr et ekstra insentiv for gjestene ettersom de, før kvelden er omme, har muligheten til å komme seg à poeng med Rickys Sbragias lag.

Boro er til alt overmål inne i en fin stim som har gitt dem seire i hver av lagets tre siste kamper. Disse inkluderer sterke trepoengere på bortebane mot naboklubbene Sunderland og Newcastle [begge med 3-1] og 2-1 over Norwich hjemme på egne gresstuster. Det er dermed all grunn til å forvente en tøff test for et United-lag som snarest mulig bør få hjulene tilbake på sporet.

Forhåpentligvis rekker ANGEL GOMES kveldens kamp.

Gomes tilbake?

Et av spenningsmomentene før kveldens kamp er hvorvidt Angel Gomes er klar igjen etter skade. Han var ikke med til Skottland og treningskampen mot Greenock Morton for tre uker siden [1-0], og var fortsatt fraværende i 1-1-kampen mot West Bromwich sist. Da stilte Ricky Sbragia med følgende mannskap:

Matej Kovar; Tyrell Warren, Regan Poole (c), Ro-Shaun Williams, Lee O’Connor (George Tanner, 79′); Callum Whelan, Ethan Hamilton, DJ Buffonge (Josh Bohui 79′); Aidan Barlow, Zak Dearnley, Tahith Chong.

Uben.innb: Paul Woolston, Luca Ercolani, Connor Stanley