Fikk aldri uttelling

LIVE: United var nær scoring, men målet kom aldri og for tredje kamp på rad ble det poengdeling.

Det ble med ett poeng da Manchester United møtte Leicester på King Power Stadium forrige helg, og denne helgen led de røde fra Manchester samme skjebne.

Dersom United hadde slått West Ham lørdag ettermiddag, samtidig som Leicester tapte borte mot Swansea og Manchester City tapte mot Stoke, ville United havnet på toppen av tabellen i den engelske ligaen. Slik gikk det altså ikke.

Louis van Gaal har, som følge av kjedelig og uinteressant spill, opplevd krass kritikk fra supportere og eksperter verden rundt den siste tiden, og dette oppgjøret var intet unntak. Fansen ropte etter mer angripende fotball, men manageren selv sa han ikke forstod seg på grunnlaget til fansens rop.

Før oppgjøret lå Øst-London-laget på en åttendeplass på tabellen, men etter lørdagens poengdeling klatret de til en foreløpig sjetteplass med én kamp mer spilt enn Liverpool og Crystal Palace som er hakk i hel på West Ham.

United: David De Gea, Matteo Darmian, Paddy McNair, Chris Smalling, Daley Blind, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Juan Mata, Marouane Fellaini, Jesse Lingard, Anthony Martial.
Benk: 
Sergio Romero, Cameron Borthwick-Jackson, Guillermo Varela, Michael Carrick, Andreas Pereira, Ashley Young, Memphis Depay.

West Ham: Adrian, Tomkins, Reid, Ogbonna, Cresswell, Song, Noble (c), Kouyate, Moses, Zarate, Carroll.
Benk: Randolph, Jenkinson, Collins, Obiang, Oxford, Antonio, Jelavic.

LIVE

Oppsummering 2.omgang: West Ham gikk vesentlig sterkere ut denne omgangen og de fikk en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen etter ti minutter. United svarte med en enda større sjanse ved Fellaini som man kan stille spørsmål om hvorfor ikke ender i målet. I helheten gikk det frem og tilbake, men United var i kjent stil laget med ballen og dominerte besittelsen med 63%-37%. Det tok dog lang tid før United på alvor viste seg foran mål. De siste ti minuttene ble det et United-kjør og hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen, men det målet kom aldri.

SLUTT

90+3: Der er det slutt for i dag. United og West Ham deler poengene i dag.

90+2: Nesten for Smalling! Corneren er for lang og Mata slår inn igjen. Der er Smalling som skyter på volley, men bortelagets forsvar blokkerer og klarerer.

90+2: Memphis slår mot Darmian som vinner en corner.

90+1: West Ham-fansen høres ut til å være fornøyde med poengdeling her.

90: Tre minutter tillegg.

90: Upresise fremover nå United. Reid vinner ballen og West Ham flytter seg fremover.

87: Jenkinson inn, Zarate går ut.

86: De Gea er ute og bokser, men treffer Darmian på vei ut. Gjør vondt for italieneren, men backen hinker det av seg.

86: Varela feller Zarate og lager frispark i god posisjon for bortelaget.

85: Kampens første gule går til Michael Carrick.

83: Lang ball mot Fellaini ender hos Martial som prøver seg på et brassespark. Franskmannen har mann i rygg som snapper opp kula før han rekker å avslutte.

82: Så er Lingard nære! Et United-innlegg avverges og ender hos Lingard som banker til med høyrefoten. Adrian er ikke i nærheten av skuddet, men det går like utenfor.

80: Et nydelig United angrep! Memphis leker seg på venstresiden før han spiller vegg med Fellaini. Memphis slår så inn til Martial som skyter direkte. Skuddet går noen millimeter til side for stolpen.

77: Så ropes det på straffe igjen. Martial prøver å trikse seg forbi Ogbonna og går i bakken, men det ser ut som franskmannen sklir litt på matta.

76: Song går ut, inn kommer Obiang.

76: Mata prøver seg på et innlegg til Martial. Cresswell har god kontroll og header unna. Innkast høyt i banen til United.

74: Lurt innlegg fra Darmian ender med corner. På corneren er det Martial som er fremme med pannebrasken. Franskmannen stusser inn i feltet, men ingen er der for å stange den i målet.

72: Memphis inn, Schweinsteiger ut. Skuddet ble det siste fra tyskeren i dag, inn kommer Memphis.

71: God mulighet! Martial går forbi en, to og tre mann, men kommer aldri til avslutning. Klareringen ender til slutt hos Schweinsteiger som klemmer til, men skuddet går en-to meter over mål.

70: Bues fra hjemmefansen nå. «ATTACK ATTACK ATTACK» ropes det fra supporterne.

67: Darmian roper på straffe uten å bli hørt av Clattenburg. Er evt. i hånda til Tomkins, men ser ut til å være å vinke spillet videre.

66: Så sitter den nesten! Fint spill fra United ender til slutt med Mata-avslutning fra 11-meters hold. Spanjolen skyter like til side for West Ham-målet.

64: Schweinsteiger har løpt mye i dag og løper opp Antonio, men får frispark imot. West Ham slår langt opp mot Carroll, men ufarlig header han i klypene til De Gea.

60: GIGANTISK mulighet for Fellaini! Martial går med ballen på venstresiden og slår til Fellaini som står på fem meters hold. Belgeren skyter på direkten, men på utrolig vis klarer Adrian å redde skuddet fra Fellaini og det står fortsatt 0-0.

56: United er heldige som ikke ligger under! Etter fint West Ham-spill sendes Zarate alene mot De Gea. Argentineren sender avgårde en avslutning til høyre for De Gea. Spanjolen er ikke der, men heldigvis for United går skuddet til side for mål.

54: Bortelaget er frempå. Zarate utfordrer og fyrer av et skudd fra distanse, men De Gea er rask nede og plukker den.

51: Darmian utfordrer Tomkins og kommer seg forbi, men engelskmannen gjør en god takling og stopper angrepet.

49: Godt angrep av United, men Fellaini blir for treg. Schweinsteiger slår en nydelig luke på Song før han spiller til Fellaini. Lingard er helt ledig på venstresiden, men Fellaini tar et touch for mye og taper ballen.

48: Ender i feltet til West Ham og etter litt klabb og babb klarerer West Ham.

47: Martial utfordrer og vinner frispark i innleggsposisjon.

45: Varela inn, McNair ut. United-debut! Guillermo Varela erstatter McNair på høyrebacken.

45: West Ham sparker igang 2.omgang.

Oppsummering første 45: Halvsjanser og ballbesittelseUnited åpnet klart best og etter ti minutter hadde Marouane Fellaini vært frempå to ganger, uten å få uttelling. De Gea viste sin klasse da han mesterlig reddet da Moses kom alene igjennom, men han var også nære på å tabbe seg ut, men West Ham traff stolpen både da og minuttet senere. United spilte mye på venstresiden og Lingard stod for det meste, men United slet med å finne et enderesultat da innlegg og andre forsøk ble blokkert og avverget hver gang.

PAUSE

45+2: Ingen ting skjer i tilleggsminuttene og lagene går til garderoben med 0-0. 

45: To minutter tillegg denne omgangen.

44: West Ham vinner frispark høyt i banen. Rett i klypene til De Gea.

43: Schneiderlin ut, Carrick inn. Ser ut til å være en skade på Schneiderlin, men han går uproblematisk av banen. Forhåpentligvis ikke noe alvorlig.

41: West Ham kontrer mot United. Darmian får klarert, men bare til Noble som fyrer av. Engelskmannen får ikke noe godt treff og United vinner ballen.

39: Det ropes på straffe etter corneren. Etter mye klabb og babb i feltet går Fellaini i bakken, men Clattenburg vinker spillet videre.

37: Så er West Hams keeper på bærtur! Langt utenfor 16-meteren og bommer på pasningen sin og treffer Lingard. Engelskmannen er noe ubesluttsom og det hele ender med corner.

35: Victor Moses er en viktig brikke i West Ham-laget, men her må han gi seg. Inn kommer Antonio. Stopp i spillet så blir nok noen tilleggsminutter i denne førsteomgangen.

34: Darmian og Lingard har kombinert mye på venstresiden i dag uten hell. Har som oftest endt med innlegg som har blitt blokkert eller avverget.

32: Smalling slår Carroll i hodeduell nok engang. Ingen tvil om hvem av engelskmennene som leder den duellen så langt i oppgjøret.

31: Carroll og Schneiderlin i en god løpsduell. Franskmannen kommer ut av det hele med ballen.

30: Rooney er på tribuenen med sønnen Kai. De deler en liten godtepose. Får håpe det blir noe snop for United-spillerne på banen i dag også.

27: Kouyate prøver seg i duell med Smalling, men engelskmannen vinner duellen og det ender med utspark fra De Gea.

25: United fortsetter å slå innlegg, men bortelagets forsvar har ingen problemer med å avverge.

23: Nytt stolpetreff! Igjen treffer bortelaget stolpen. Reid stiger til værs på corner og stanger ballen i samme stolpe som West Ham traff sist.

21: STOLPEN! David De Gea holder på å tabbe seg ut der. Et innlegg fra Cresswell ser ut til å være keepermat for spanjolen, men De Gea glipper den. Smalling prøver å banke ballen unna, men treffer ansiktet til Zarate og får retning stolpen. Det hele ender med corner.

19: Flere innlegg fra venstresiden til United, men West Ham fortsetter å klarere.

15: God mulighet til Martial! Lingard fosser ned venstresiden og legger inn. Fellaini header til Martial som demper på brystet før han fyrer av. Winston Reid er igjen god og blokkerer ut til corner.

13: Martial kommer 1-mot-1 mot Winston Reid. Tar et steg til høyre, men bortelagets kaptein er med på notene og får stoppet franskmannen.

11: Mesterlig redning av De Gea! Blind roter bort ballen og Victor Moses kommer alene med spanjolen. Sisteskansen gjør ingen feil og redder med beina.

10: Bortelaget får til litt spill før de prøver å vri spillet over til venstresiden. Innkastet til United ender hos en West Ham-spiller som roer ned spillet og slår hjemover.

9: God mulighet for Fellaini! McNair slår inn fra høyre og treffer Fellaini. Belgeren treffer ikke helt på headingen og ballen går like over mål.

8: West Ham spiller to-tre pasninger i forsvar før de slår den langt opp.

6: United fosser i angrep etter et West Ham-frispark. Darmian får ballen på venstresiden og prøver å treffe Mata i feltet, men innlegget blir for høyt.

5: Fellaini fører ballen fra midtbanen. Kommer til skudd like utenfor 16-meteren, men skuddet er ufarlig og får til side for mål.

4: Martial og Lingard samarbeider fint igjen på venstresiden. Ender med innlegg fra førstnevnte, men West Ham-forsvaret header enkelt unna.

3: West Ham slår langt opp mot Carroll, men den høye engelskmannen klarer ikke gjøre noe med det lagkameratene gir han.

3: Darmian som er på venstrebacken i dag slår inn mot Fellaini. Det hele ender med et langskudd fra McNair som blåser ballen noen meter over mål.

2: Lingard og Martial kombinerer på venstresiden, men en god takling av Tomkins stopper angrepet.

1: Fellaini og Martial sparker i gang oppgjøret.