Klart for Dallas Cup

OPPDATERT 15.25 Warren Joyce tar 19 spillere med seg til Texas-turnering.

Der skal de unge rødtrøyene i den neste uken gjøre sitt ytterste for å ta seg ett skritt videre i forhold til i plasseringen de oppnådde under fjorårets turnering. Den gang spilte laget seg helt frem til finalen, bare for å bli slått på 2-1 på målstreken. Det skjedde i en høydramatisk kamp mot FC Coritiba fra Brasil, hvor først Michele Fornasier, og deretter Ryan Tunnicliffe, måtte forlate banen med hvert sitt røde kort.

Før fredagens avreise har Warren Joyce, mannen som skal ha overoppsynet med spillerne, tatt en prat med ManUtd.com om hva som venter på den andre siden av Atlanterhavet. Og 48-åringen legger ut i varme ordelag om opplegget. Han gir også uttrykk for at turneringsspill i Dallas legger grunnlaget for en sterk sesongavslutning i hjemlige turneringer. I hvert fall var det erfaringen etter fjorårets deltakelse.

– Ja, Dallas Cup er en flott turnering, og det er heller ingen tvil om at deltakelsen der i fjor ble til god hjelp i sesongavslutningen.

– Det hele var veldig godt organisert og vi spilte på store, flotte stadionanlegg. Lagene vi møtte holdt veldig høy standard, noe som gjorde det ekstra vanskelig for oss. Vi stilte nemlig med en veldig tynn tropp der borte.

– Samtidig bidro nettopp det til å knytte spillerne ekstra godt sammen, noe som igjen gjorde dem bortimot uslåelige etter at vi kom hjem igjen.

Lang reise, hardt arbeid

– Det er slike prinsipper vi prøver å innprente spillerne, at alt går an, men at det ikke lar seg gjøre dersom man hele tiden kommer lett til det. For eksempel ble vi tvunget til å mestre vanskelige forhold med mye reising og tilsvarende hardt arbeid.

– Vi stilte også med nær sagt samme mannskap i bortimot hvert eneste minutt i hver eneste kamp. Det ble fem kamper på seks dager, og det etter å ha reist halve jorden rundt. Men vi sto frem og viste oss som en tøff nøtt å knekke, sier Joyce.

At erfaringene fra turneringen kom til god nytte etter hjemkomsten, ble desto tydeligere ved at spillerne sikret seg troféer i hver eneste turnering de tok del i.

– Likevel hadde vi en tøff sesongavslutning. Men under vanskelige omstendigheter finner man enten sammen, eller man bukker under som gruppe. Lagmoralen var imidlertid førsteklasses og hjalp oss å vinne alt.

Yngre, men bredere

Troppen Joyce tar med seg til Dallas Cup i år er yngre enn det som deltok i fjor, men den består til gjengjeld av flere spillere.

– Fysisk og mentalt vil det likevel bli en skikkelig test for dem. Blant annet vil varmen by på problemer. Men vi ser frem til å møte utenlandsk motstand. Jeg håper bare at vi vil sette vårt preg på turneringen gjennom å spille god fotball, avslutter Warren Joyce.

Troppen: Pierluigi Gollini, Jonny Sutherland; Liam Grimshaw, Nicholas Ioannou, Michele Fornasier, Reece James, Tyler Blackett; Charni Ekangamene, Luke Hendrie, Ben Pearson, Joe Rothwell, Jack Rudge, James Weir, Josh Harrop, Mats Daehli, Adnan Januzaj; Jack Barmby, Gyliano van Velzen og James Wison.

OBS: Også Will Keane, Michaels bror, er med på turen. Han ødela som kjent korsbåndet i spill for Englands U19-landslag på forsommeren i fjor, og er fortsatt ikke i stand til å spille fotball. Isteden vil han benytte USA-oppholdet til fortsatt rehabilitering.

Kampprogrammet

Dag Kl. Motstander
Man. 25. 00.30 Club America (Mexico)
Tir. 26. 22.00 Dallas Texans (USA)
Ons. 27. 20.00 Kashiwa Reysol (Japan)
Fre. 29. 23.00 Evt. semifinale
Man. 1. 01.00 Evt. finale