Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League

United fikk juling i toppkampen etter flere stygge forsvarsfeil

Periodevis var United fullt på høyde med Chelsea, men United var mildt sagt i det gavmilde hjørnet i eget forsvar, og endte opp med å tape 1-6 hjemme mot den regjerende ligamesteren.

Alessia Russo scoret Uniteds reduseringsmål.

Dermed endte seiersrekken raskt for United, som vant de to første ligakampene denne sesongen.

Tidlig ledelse for Chelsea

Manchester United spiller en annen fotball under Marc Skinner enn under Casey Stoney, med mer fokus på å spille seg ut bakfra.

Det er både plusser og minuser med den tilnærmingen, og i starten av denne kampen fikk vi se minusene.

Etter halvannet minutt sendte Fran Kirby Chelsea i ledelsen etter en enorm pasningsfeil i eget forsvar av Hannah Blundell, som kom fra Chelsea i sommer.

Det var attpåtil Chelseas andre store sjanse, siden Sam Kerr fikk en stor sjanse allerede etter 14 sekunder etter at Mary Earps slurvet med en pasning til Maria Thorisdottir. Earps gjorde det dog godt igjen ved å redde Kerrs skudd.

Chelsea var åpenbart ute etter å presse høyt for å utnytte Uniteds ønske om å spille seg ut bakfra, og det fungerte definitivt godt i starten av oppgjøret.

1-0: Fran Kirby sendte United i ledelsen.

United hevet seg – men det gavmilde forsvaret sørget for to nye Chelsea-mål

United fortsatte med å spille seg ut bakfra, men med langt mer hell enn helt i startfasen av kampen, og etter hvert var United fullt på høyde (om ikke bedre) enn Chelsea.

Men midt i Uniteds beste periode slo Chelsea knallhardt tilbake. Pernille Harder er en av verdens aller beste spillere, og måten hun løp gjennom United-forsvaret og lobbet Mary Earps på var definitivt imponerende. Samtidig vil nok Maria Thorisdottir irritere seg over at hun ikke tok Harder-trusselen enda mer seriøst tidligere i den situasjonen, for fra hennes utgangsposisjon burde hun kunne stoppet angrepet, eller i det minste vært i nærheten av å gjøre det.

I det 40. minutt fikk Sam Kerr en stor sjanse til å øke til 3-0 etter en ny forsvarsfeil (denne gangen av Mannion), men Kerr skjøt utenfor.

Like heldige var ikke United like etterpå. Mary Earps sendte ballen ut til Katie Zelem, som slurvet i mottaket, og mistet ballen til Chelsea, og ballen endte hos Kerr igjen som denne gangen satte ballen i mål.

United hadde forært Chelsea nok et mål, og gikk til pause tre mål under.

ØKTE TIL 3-0: Sam Kerr.

United reduserte – men Chelsea scoret igjen

Da andreomgangen startet, så hadde Alessia Russo kommet inn for Lucy Staniforth, og det så raskt ut til å være en god avgjørelse.

Russo skapte raskt litt ubehag i Chelsea-forsvaret, og i omgangens tredje minutt reduserte hun for United.

Ella Toone spilt gjennom Russo i bakrom, og Russo skjøt ballen mot mål – men trolig ville keeper stoppet skuddet om ikke ballen gikk via en forsvarsspiller. I stedet skiftet ballen retning, og gikk inn i korthjørnet, og det stod 1-3 i Leigh.

Dessverre ble det ikke noen langvarig glede, for noen minutter senere økte Chelsea til en 4-1-ledelse etter nok et Sam Kerr-mål. Trolig skulle det vært avvinket for offside.

REDUSERTE: Alessia Russo.

Chelsea satte punktum

Resten av kampen var en jevnspilt affære hvor United leng var nærmest mål etter at Russo banket ballen i tverrliggeren etter en fin vending, men seieren var aldri i fare for Chelsea, og på slutten kom det to nye mål.

Først scoret Drew Spence Chelseas femte mål etter en ballmiss av Hayley Ladd, og ikke så imponerende forsvarsspill, og så fastsatte Jessie Fleming sluttresultatet til 6-1 etter at Mary Earps slo ballen i Maria Thorisdottir da hun reddet et skudd, og ballen endte hos Fleming.

United-kvinnelagets desidert største tap noen gang var et faktum.

Manchester United 1–6 (0-3) Chelsea

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Fran Kirby (2.), 0-2 Pernille Harder (24.), 0-3 Sam Kerr (41.). 1-3 Alessia Russo (48.), 1-4 Kerr (51.), 1-5 Drew Spence (87.), 1-6 Jessie Fleming (90+2.).

Manchester United: Mary Earps – Hannah Blundell, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Ona Batlle – Jackie Groenen (Hayley Ladd, 66.), Katie Zelem (C) – Kirsty Hanson, Lucy Staniforth (Alessia Russo, 46.), Leah Galton (Carrie Jones, 82.) – Ella Toone.
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Martha Harris, Vilde Bøe Risa, Ivana Ferreira Fuso.

Slik var våre liveoppdateringer fra oppgjøret:

1: Kampen på Leigh Sports Village er i gang!

1: Chelseas Kerr får en sjanse etter 14 sekunder! God redning av Mary Earps. Maria Thorisdottir har startet sesongen godt, men hang ikke helt med der, men det var Earps dårlige pasning som satte henne i en vanskelig situasjon.

2: MÅL. Fran Kirby scorer for Chelsea. Skuffende start av United. Stor feil av tidligere Chelsea-spiller Hannah Blundell der, siden hun forærte ballen til Chelsea i livsfarlig posisjon.

13: United langt bedre med nå. Ingen United-sjanser ennå, men Ona Batlle fikk et skudd blokkert for noen minutter siden, og United har vært inne i Chelseas sekstenmeter noen ganger, i det minste. Så om ikke annet, så ser det ut til at United har våknet.

20: United har ikke blitt redde for å spille seg ut bakfra her, til tross for den grusomme åpningen – det er bare at utførelsen er mye bedre! Skapte nå nettopp et bra angrep etter å ha spilt seg godt ut, men skuddet til Kirsty Hanson gikk utenfor.

23: United angriper bra på flere måter nå. Først spiller de Chelsea lave, og etter at Chelsea har fått løftet seg så spiller de i bakrom til Lucy Staniforth, som dessverre ikke får kontroll over ballen. Staniforth fortviler – kunne blitt en stor sjanse.

24: MÅL. Chelsea dobler ledelsen. Pernille Harder er virkelig verdensklasse. Løper rett gjennom United-forsvaret, og lobber silkemykt over den utrusende Mary Earps. Den må kanskje Thorisdottir ta på sin kappe – det virket som hun ikke skjønte trusselen tidsnok.

37: Ny Chelsea-sjanse etter at United spiller seg dårlig ut bakfra. Igjen er det målvakt Mary Earps som slår en pasning som ikke gjør det enkelt for medspiller. Harders skuddforsøk blir reddet av Earps.

40: Stor sjanse for Sam Kerr, men skuddet går like utenfor.

41: MÅL. Chelsea øker til 3-0. Sam Kerr. Chelsea vinner ballen etter slurv fra kaptein Katie Zelem, og ballen ender hos Kerr som kan sette ballen i målet.

44: Darren Fletcher og John Murtough er på tribunen.

PAUSE. Ikke totaldominans fra Chelsea selv om resultatet tilsier det. United altfor gavmilde, rett og slett. To av målene er gavepakker fra United, og Harders mål kom også etter ikke spesielt imponerende forsvarsspill.

46: Kampen er i gang igjen.

46: BYTTE: Alessia Russo har erstattet Lucy Staniforth.

47: Kirsty Hanson får en smell helt i starten av andreomgangen, men det ser foreløpig ut til at hun kan fortsette.

48: MÅL! Alessia Russo! Ella Toone spiller gjennom Russo, som skyter ballen via en forsvarsspiller og inn! Litt heldig med den retningsforandringen, men Russo har startet omgangen godt.

51: MÅL. 1-4. Sam Kerr igjen. Innlegg fra Chelseas høyreside, og Kerr får satt ballen i mål. Kerr så ut til å være i offside, men ingen dommerskandale.

57: Landslagssjef Wiegman er på tribunen. Det er vel enkelte United-spillere som egentlig godt kunne tenkt seg at hun ikke var det.

62: United ganske gode nå, og Chelsea i trøbbel i etterkant av en dødball. Leah Galton med en brukbar heading som dessverr stopper i en Chelsea-spiller.

65: Hayley Ladd gjør seg klar for United.

66: BYTTE: Hayley Ladd erstatter Jackie Groenen. Ladds første opptreden under Marc Skinner.

67: Nesten for Russo! Vender om på glimrende vis, og banker ballen i tverrliggeren fra like utenfor sekstenmeteren. Russo har hatt en lang periode uten fotball på grunn av skade, men nå ser hun ut til å være klar til å gå inn i Uniteds førsteellever igjen.

82: BYTTE: Talentfulle Carrie Jones erstatter Leah Galton.

87: MÅL. Drew Spence øker til 5-1. Ikke veldig imponerende forsvarsspill etter at Ladd mistet ballen der.

88: Ella Toone nær redusering! Keeper sender den over.

90: Kirsty Hanson nede med en skade igjen. Ser ut som en annen skade enn den hun slet med i starten av omgangen. Det er for øvrig lagt til fire minutter.

90+2: MÅL. Jessie Fleming setter ballen i mål. Mary Earps reddet et skudd, men sendte ballen rett i ansiktet på Maria Thorisdottir, og ballen landet tilfeldigvis hos Fleming. 1-6.