Skuffende poengdeling på The Hawthorns

Bruno Fernandes svarte på West Broms tidlige ledermål, men United skapte ikke nok til å ta med seg tre poeng fra møtet med «the Baggies».

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United revansjerte til slutt det forsmedelige poengtapet mot Everton, med cupavansement hjemme mot West Ham. Søndag hadde de rødkledde en ypperlig mulighet til å fortsette på vinnersporet, da de spilte bortekamp mot West Bromwich Albion.

Laget fra The Hawthorns hadde hatt en tung retur til Premier League, og lå på 19. plass før kampen, med 13 poeng opp til trygg grunn. Sam Allardyces menn hadde ikke vunnet mer enn én gang på sine 13 foregående ligakamper før søndagens oppgjør.

Dermed var det gjestene fra Manchester som kom til kampen som storfavoritter.

Marerittstart for United

Men det var vertene som kom best i gang på The Hawthorns. Allardyces menn gikk rett i strupen på sine gjester, og før klokken hadde rukket å tikke forbi to minutter, lå ballen i nettet bak David de Gea.

Conor Gallagher skrudde et innlegg inn i Uniteds felt, der spiss Mbaye Diagne hadde tatt plass. Senegaleseren kom best ut av brytekampen med Victor Lindelöf og stupte ballen forbi Uniteds spanske sisteskanse, og sendte med det West Bromwich i ledelsen.

BRYTEKAMP: Mbaye Diagne var kanskje litt vel aktiv med armene i kamp med Victor Lindelöf, men fikk likevel sitt mål godkjent.

United tok over mer av ballinnehavet i løpet av de påfølgende minuttene, men forsøkene endte enten med offside eller blokkering av skudd fra distanse.

De rødkledde fikk det rett og slett ikke helt til å stemme i åpningskvarteret, der de ikke klarte å finne rytmen mot et kompakt Baggies-lag.

Ikke før midtveis i omgangen skulle Solskjærs menn komme til noe som kunne likne en mulighet. Marcus Rashford viste på ny frem innleggskvaliteten sin, og svingte ballen inn på bakre stolpe. Dessverre for United kom låret til Lee Peltier i veien for Anthony Martial, som ellers ville hatt en god målsjanse.

Deretter yppet West Brom seg etter en dødball, men headingen til Diagne snek seg utenfor mål denne gangen.

Ikke lenge etter var det igjen Allardyces menn som skapte en ny god mulighet, da Robert Snodgrass utmanøvrerte Luke Shaw på bakre stolpe. Heldigvis hang De Gea med på notene, og stoppet skottens heading.

NÆRE PÅ: Robert Snodgrass fikk en god mulighet til å doble ledelsen for West Brom etter en drøy halvtime på The Hawthorns.

Fernandes med kremscoring

De rødkledde gjestene viste tidvis taktene til et topplag, slik som åtte minutter før hvilen. Dribleglade Rashford dro seg fri fra sin høyrekant, før han satte opp et veggspill med Edinson Cavani. Da Rashford ble lagt i bakken, måtte uruguayaneren i stedet se etter andre muligheter, og bestemte seg for å prøve et innlegg.

Dessverre endte det heller ikke denne gangen med en avslutning for United-spillerne. I førsteomgangens siste minutter presset United virkelig på for utlikning, uten at det så ut til at Bruno Fernandes og kompani skulle få uttelling for overtaket.

HØYT: Bruno Fernandes og resten av United-spillerne sto høyt på tampen av den første omgangen.

Det var før portugiseren hentet frem en avslutning av ypperste verdensklasse i det 45. minuttet.

Gjestene rullet opp ved Fred og Maguire, før sistnevnte spilte fri Luke Shaw i innleggsposisjon. Venstrebacken løftet innlegget inn i boksen, der det så ut til at ballen landet litt vel langt bak for Fernandes.

Men midtbanemaestroen lot ikke muligheten gå til spille, snudde på en femøring, og klinket til med venstrefoten. Skuddet fløy forbi tidligere United-gutt Sam Johnstone, som ikke kunne gjøre annet enn å plukke ballen ut av eget mål.

FYRTE AV: Bruno Fernandes leverte en ny klassescoring søndag ettermiddag.

Vertene prøvde å gjeninnta ledelsen på tampen av den første perioden, uten hell. United-spillerne sprintet i angrep, men fikk ikke fullføre den gode kontringsmuligheten. Dommer Craig Pawson blåste av omgangen til store protester fra de røde.

Dermed gikk lagene i garderoben med like mange mål, etter en omgang som nok ikke vil bli husket som en av Uniteds beste denne sesongen.

FORTSATTE SERVERINGEN: Luke Shaw fortsatte å produsere målpoeng mot West Brom.

VAR omgjorde straffeavgjørelse

Der United-spillerne ikke virket skikkelig påskrudd i begynnelsen av den første omgangen, var det definitivt de røde som ledet an i starten av den andre.

Anført av en frisk Marcus Rashford, beleiret Solskjærs mannskap straffefeltet til vertene, og var ved flere anledninger nære ved å finne den utløsende pasningen.

Det ga vertene muligheten til å komme til en god overgangsmulighet, da Ainsley Maitland-Niles, på utlån fra Arsenal, spilte fri Matheus Pereira på West Broms venstre side. Brasilianeren fyrte av fra skrå vinkel, men avslutningen endte opp utenfor målet til De Gea.

IKKE BLID: David de Gea var tydelig misfornøyd med at hans forsvar glapp Matheus Pereira i begynnelsen av andre omgang.

Få øyeblikk senere var det Uniteds tur til å prøve seg, da målscorer Fernandes skjøt en pasning inn i boksen. Ballen endte hos Fred, som ikke klarte å få noen kraft i avslutningen.

Litt over timen inn i kampen så det likevel ut til at United skulle få muligheten til å skaffe ledermålet, da Pawson pekte på straffemerket, etter at Harry Maguire gikk i bakken innenfor vertenes boks. Dessverre omgjorde VAR avgjørelsen, ettersom midtstopperen nok var offside da innlegget ble slått.

VAR IKKE STRAFFE: Etter en titt på skjermen bestemte Craig Pawson seg for at United ikke skulle få straffespark likevel.

Nære på overtiden

Ikke mange minuttene senere skulle United få to store målsjanser som følge av klabb og babb etter en cornersituasjon. Ballen landet først hos Mason Greenwood, som hadde erstattet Martial bare minutter tidligere. Avslutningen til den unge engelskmannen ble reddet av Johnstone, men situasjonen var ikke avverget av den grunn.

Ballen landet nemlig hos Scott McTominay, som fikk løsnet skudd. Dessverre sto Darnell Furlong på plass for å redde ballen på streken.

NESTEN SUPERINNBYTTER: Mason Greenwood kom inn fra benken, og kunne scoret det avgjørende målet for United.

Med det levde fortsatt håpet for vertene, som yppet seg igjen med 12 minutter igjen på klokken. Diagne var igjen aktiv i armene, og stjal ballen fra Maguire. Dermed var spissen alene med De Gea, men spanjolen nektet å la seg overliste av senegaleseren for andre gang, og gjorde en god dobbelredning.

Den helt store sluttspurten uteble lenge, og heller ikke Bruno Fernandes klarte å gjøre noe med et frispark United fikk rett utenfor vertenes boks.

I stedet var det igjen Diagne som fikk en stor mulighet, da han skjøt over etter å ha mottatt ballen i en veldig farlig posisjon.

Deretter kom stormløpet fra United, som beleiret West Brom-boksen inn i overtiden, uten at det så ut til å gi uttelling. Verken cornere og skudd fra distanse førte til spesielt farlige situasjoner, og dermed så kampen ut til å ende med poengdeling.

TOO LITTLE, TOO LATE: Harry Maguire kunne sikret tre poeng på tampen for United, men headingen ble reddet av Sam Johnstone.

Med få øyeblikk igjen på klokka kom muligheten United ventet på, da Shaw la ballen på hodet til kaptein Maguire, men keeper Johnstone var i det umulige hjørnet, og hindret dermed sin tidligere klubb i å ta tre poeng.

Dermed må United igjen revansjere et skuffende poengtap i cupspill, når Real Sociedad venter i Torino torsdag kveld.