– Klarer ikke å sette fingeren på det 

Ole Gunnar Solskjær sliter med å gi en forklaring på hvorfor United ikke vant mot Watford, men han var klar på at det ikke handler om ballbesittelsen.

Det er ikke veldig lenge siden Manchester United så ut som et topplag. Det gjorde de imidlertid ikke mot Watford.

Ole Gunnar Solskjær stilte et sterkt lag i ligacupen mot Colchester, og på pressekonferansen etter kampen ble han spurt om hvilke turneringer klubben prioriterer.

– Vi spilte en kamp i midtuken med en annen startoppstilling, og alle kamper er viktige for oss. Det spiller ingen rolle hvilken turnering kampen er i. Enhver kamp er en mulighet til å utvikle oss og skape relasjoner.

– Det handler om å jobbe mot noe større. Jeg tror ikke det handler om tilfredshet eller ikke tilfredshet. Det handlet om andre ting, sier Solskjær som heller skylder på at laget ga vekk to scoringer.

– Det handler ikke om ballbesittelse

At Manchester United har spilt bedre mot lag som holder mer i kula enn de gjør selv denne sesongen, har nok de fleste fått med seg.

Spesielt var det én av journalistene på pressekonferansen som hadde det. Han trakk frem en del statistikker på temaet og spurte Solskjær om hvor bekymret han er for trenden som ingen ende tar.

– I dag handlet det ikke om ballbesittelse. Jeg kjenner ikke statistikken, men det handler til slutt om kvalitet. De to målene vi slipper inn kommer kjapt og vi klarer ikke å hente oss inn, sier Solskjær som legger til at en tabbe og en straffe også handler om tilfeldigheter. 

IKKE I DAG HELLER: Manchester United sliter mot svakere motstand, og mot bunnlaget Watford klarte de ikke å rette opp på det.

– Vi er nødt til å ta flere poeng mot antatt svakere lag. Jeg går utifra at de var lave på selvtillit siden de ikke har spilt så godt i det siste. Vi var høye på selvtillit etter noen gode resultater [mot Tottenham og Manchester City], men vi gjorde ikke nok til å fortjene å vinne.

– Hvorfor spiller dere så bra mot topplagene, men svakere mot lagene lenger ned på tabellen? 

– Det er flere årsaker til hvorfor en fotballkamp ender som den gjør. I dag skaper vi sjanser, men scorer ikke mål. Men det var ikke før etter at de gikk opp i 2-0-ledelsen [at vi begynte å skape sjanser]. 

– Mot topplagene har vi ikke gjort de samme feilene som vi gjorde i dag.

– Klarer ikke å sette fingeren på det

Flere av journalistene prøvde å lokke frem en unnskyldning fra Solskjær for hvorfor Watford klarte å ta sesongens første hjemmeseier i Premier League denne sesongen da United kom på besøk, men manageren ga ingen.

– Det er ingen unnskyldninger i det hele tatt. Vi jobbet godt med forberedelsene til kampen, men det er ikke noe jeg klarer å sette fingeren på. Jeg tror ikke vi kan skylde på problemene i trafikken før kampen. Hvor mye kan det påvirke oss? 

KOM SENT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ble sittende fast i trafikken og kom til stadionet omtrent en time før kamp.

– En time her bør være mer enn nok til å varme opp til kampen.

Les også: – Det gikk sakte, nesten som i en testimonialkamp