Klare for Milk Cup-finalen

OPPDATERT Robbie Brady (bildet) avgjorde mot Fenerbahce.

Tittelforsvarer United har for andre år på rad kvalifisert seg til Milk Cup-finalen i Nord-Irland. Det er klart etter at laget torsdag kveld vant 2-1 over tyrkiske Fenerbahce. Motstander i fredagens finale blir Sheffield U., som kanskje noe overraskende eliminerte semifinalemotstander FC Porto med 5-4 etter straffekonkurranse. OBS: Du kan se finalen på BBC fra kl. 21:15.

I torsdagens semifinale i Ballymena tok det en stund før United-juniorene fant seg helt til rette mot et godt tyrkisk mannskap. Det var da også Fenerbahce som tok ledelsen og dermed påførte United-juniorene lagets første baklengsmål i årets turnering. Det skjedde med en suser fra skrått hold etter 25 minutter. Norske Joshua King brakte imidlertid balanse i stillingen da han var på pletten med utlikningsmål i omgangens siste minutt, etter at den tyrkiske keeperen først hadde halvklart en avslutning fra Robbie Brady.

Like etterpå, og nesten to minutter på overtid i førsteomgangen, fikk United-juniorene muligheten til å ta ledelsen da en tyrker handset på streken og ble utvist. Robert Brady dundret istedet straffesparket i tverrliggeren.

Men allikevel, med en mann i overtall så det tross alt lovende ut for rødtrøyene foran 2. omgang. Tyrkerne hadde imidlertid ingen planer om å gi seg uten kamp, og det skulle vare helt til åtte minutter før full tid før avgjørelsen omsider falt. Da gjorde Robbie Brady opp for sin tidligere straffemiss ved å kae ballen i mål fra hjørnet av 16-meteren. En perlescoring av den unge iren – hans femte nettkjenning på fire kamper! Måtte han bare følge opp i fredagens finale…

KAMPFAKTA

United 2 (1) – Fenerbahce 1 (1)

26. min.: 0-1 Beyaz 35. min.: 1-1 King 64. min.: 2-1 Brady

United: United: 1. Sam Johnstone, 3. Zeke Fryers, 5. Tom Thorpe, 4. Sean McGinty, 14. Larnell Cole (Michael Ngoo, 63.), 7. Ra'vel Morrison, 6. Ryan Tunnicliffe, 8. Etzaz Hussain (Luke Giverin, 71.), 9. Joshua King (12. John Cofie, 50.), 11. Robert Brady, 10. Will Keane