Klare for EM!

Nani med drømmemål da Portugal kvalifiserte seg for neste sommers sluttspill. Darron Gibsons Irland også med neste sommer etter å ha slått ut Estland. Les et sammendrag fra tirsdagens kamper.

Danny Welbeck måtte tidligere i dag dessverre melde forfall til Englands kamp mot Sverige på grunn av føling med en strekk i låret. Til tross for dette er det allikevel fire United-spillere som spiller fra start for sine nasjoner løpet av kvelden.

God dag for United-spillerne

Den kampen (hvor en United-spiller er representert) det kanskje var knyttet aller mest spenning til, var play-off-matchen mellom Portugal og Bosnia i Lisboa. Første møte mellom landene – i Zenica, Bosnia, på fredag – endte 0-0, og det var dermed duket for et nervepirrende oppgjør i Lisboa. Med 20 minutter igjen av kampen, hang Bosnia fortsatt med i kampen, og trengte kun ett mål for å slå ut portugiserne. Dessverre for gutta fra Balkan skulle målene komme motsatt vei, og det kom flere av dem. Portugal stoppet ikke før det stod 6-2 på Estadio da Luz. Nani, som scoret en perle av et mål, og hans lagkamerater er dermed klare for EM.

Også Darron Gibsons Irland var ute i play-off-kamp tirsdag, men etter en råsterk 4-0-seier i Tallinn fredag, var det ikke ventet den helt store spenningen på Aviva Stadium i returmøtet. Spennende ble det heller aldri, og Irland kunne kontrollere inn til 1-1, og en plass i EM 2012.

I tillegg til de to nevnte, var også Anders Lindegaard, Phil Jones og Antonio Valencia opptatt med landslagsoppdrag i kveld – og alle tre startet for sine land. Danmark og England spilte privatkamper mot henholdsvis Finland og Sverige, mens Ecuador møtte mot Peru i VM-kvalikk.

HER kan du se oversikten over alle landskampene United-spillere har vært involvert i denne landslagspausen.

Under følger et sammendrag fra alle kampene.

Danmark – Finland 2-1

20:15, København, privatlandskamp

0-1 Eremenko Jr. (18)1-1 Agger (57)2-1 Bendtner (59)

Danmark: Lindegaard, Silberbauer, Agger, Okore, Jacobsen, Schöne, Jørgensen, Kvist, Wass, Krohn-Dehli, Bendtner.

Anders Lindegaard spilte hele kampen for Danmark, da Finland ble slått 2-1 i Parken tirsdag. Finland tok ledelsen i første omgang ved Alexei Eremenko Jr., men danskene snudde oppgjøret i andreomgang gjennom scoringer av Daniel Agger og Niclas Bendtner.

Irland – Estland 1-1, 5-1 sammelagt

20:45, Dublin, play-off

1-0 Ward (31)1-1 Vassiljev (57)

Irland: Given, St Ledger, O’Shea, Dunne, Ward, Duff, Whelan, Andrews, Hunt, Keane, Doyle.

Irland sikret seg en plass i neste sommers sluttspill etter å ha spilt 1-1 mot Estland på hjemmebane tirsdag kveld. Dette resultatet holdt i massevis, etter at irene slo Estland hele 4-0 på bortebane fredag. Darren Gibson var ikke i Irlands kamptropp.

England – Sverige 1-0

21:00, London, privatlandskamp

1-0 Barry (22)

England: Hart; Walker, Cahill, Terry, Baines; Walcott, Rodwell, Jones, Barry, Downing; Zamora.

Danny Welbeck har meldt forfall på grunn av skade.

England møtte Sverige til treningskamp på Wembley, og tok tirsdag sin andre strake 1-0-seier, etter at Spania ble slått med samme resultat lørdag. Gareth Barry (med mulig forbehold om at det var et selvmål) sendte Three Lions i ledelsen etter 22. minutter, med noe som forøvrig var Englands 2000. landslagsmål noensinne.

Phil Jones, som startet kampen for England, var nær å doble Englands ledelse etter 40 minutter da han stjal ballen på midtbanen og løp fra Sverige-forsvaret. Dessverre gikk avslutningen fra 15-16 meter noen centimeter utenfor stolpen. Glimrende prestasjon fra unggutten, til tross for at det ikke ble mål.

England hadde også en enorm sjanse ved Jack Rodwell til å øke ledelsen, men det ble aldri flere mål på Wembley i denne kampen. Jones gjorde en god figur på Englands midtbane, og fikk samtlige 90 minutter på banen.

Portugal – Bosnia & Herzegovina 6-2, 6-2 sammenlagt

22:00, Lisboa, play-off

1-0 Ronaldo (8)2-0 Nani (24)2-1 Misimovic (41 str.)3-1 Ronaldo (53)3-2 Spahic (65)4-2 Postiga (72)5-2 Veloso (80)6-2 Postiga (82)

Portugal: Rui Patricio, Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao, Moutinho, Meireles, Veloso, Nani, Postiga, Ronaldo.

Nani scoret et helt utrolig mål for Portugal i skjebnekampen mot Bosnia. Vingen mottok ballen på 35 meter, tok den med seg, før han smalt til fra 30 meter. Ballen forsvant inn i høyre kryss bak Asmir Begovic. Helt fantastisk prestasjon av Uniteds nummer 17!

I tillegg til Nani, har ex-red Cristiano Ronaldo og Helder Postiga scoret to hver for Portugal, mens Miguel Veloso også har notert seg for scoringer. Zvjezdan Misimovic og Emir Spahic har scoret Bosnias mål. Bosnia reduserte til 3-2 med ti mann, men etter at Postiga, Veloso og igjen Postiga på kort tid sørget for 6-2, var det klart at Portugal er et av de 16 lagene som skal kjempe om europamestertittelen neste sommer.

Nani fikk 83 minutter på banen, før han ble byttet ut mot Ricardo Quaresma.

Ecuador – Peru 2-0

22:00, Quito, VM-kvalik (Antonio Valencia)

1-0 Mendez (70)2-0 Benitez (89)

Ecuador: Banguera, Campos, Erazo, Paredes, W Ayovi, Castillo, Saritama, Valencia, Mendoza, Benitez, JJ Ayovi.

Antonia Valencia startet kampen for Ecuador mot Peru i Quito. Det var lenge jevnt og spennende i Ecuador, men Valencia og hans lagkamerater sikret seg alle tre poengene etter to scoringer de siste 20 minuttene.