Klar for Bayern

Bayern München har kjøpt Thiago Alcantara fra Barcelona for €20 millioner.

Thiago Alcantara har vært linket til Manchester United i flere uker, og det var ved flere anledninger rapportert om at en overgang var nært forestående. De siste dagene har imidlertid vinden snudd, og Bayern München har seilt frem som favoritt til å sikre seg 22-åringens tjenester.

Bayerns nye manager, Pep Guardiola, uttalte torsdag at han ønsket å hente sin tidligere elev fra Barcelona-tiden, og at han håpet å få grønt lyst fra klubbens direktører til å gjennomføre overgangen.

Matthias Sammer og Karl-Heinz Rummenigge har tydeligvis tent på ideen, for søndag kveld offentliggjorde Bayern München via sin Twitter-konto at Thiago har signert for klubben. Bayern betaler Barcelona €20 millioner forskuddsvis, men totalsummen skal ifølge klubbens hjemmesider være €25 millioner.

– Thiago Alcantara var stort ønske for vår nye manager Pep Guardiola, sier Bayern-formann Karl-Heinz Rummenigge til FCBayern.de. – Vi er glade for at vi lyktes med denne store overgangen. Thiago har nettopp blitt kåret til den beste spilleren i U21 EM. Han er en fantastisk spiller med som vil styrke Bayern.