Tre poeng for United – men det blir ikke Champions League

Manchester United vant mot Bristol City, men det var ikke en stor kamp av United.

Manchester United visste søndag at de ikke bare trengte en seier mot Bristol City, men at de også trengte et Arsenal-poengtap mot Everton.

Det poengtapet kom ikke, for Arsenal avgjorde på overtid, og dermed er Champions League-håpet over for Uniteds del for denne gang.

United vant uansett kampen mot Bristol City etter det som ser ut til å bli kreditert som et selvmål, men dette kunne fort gått i alle retninger, for Bristol City hadde en rekke store sjanser.

Bristol City best i førsteomgangen

Førsteomgangen på Twerton Park i Bath er ikke det mest velspilte vi har sett, men det var i alle fall ingen tvil om at Bristol City kunne by på tøff motstand her.

De kjemper desperat for å unngå nedrykk, og selv om United nok hadde det meste av banespillet, så var det Bristol City som hadde de største sjansene.

Aller nærmest var de da et skudd i etterkant av en dødball traff tverrliggeren, og ex-red Ebony Salmon skapte også en del trøbbel for United, slik hun har gjort ved flere anledninger tidligere også.

Uansett ble det ikke mål av det, og det stod 0-0 til pause.

Press og Ross ordner opp (sammen med Yana Daniels)

I andreomgangen skjedde det lenge mindre enn i den første. Begge lag skapte bare halvsjanser, og skader stykket opp omgangen.

United byttet inn Jackie Groenen og Jane Ross, og sistnevnte var spilleren som endte opp med å få hull på byllen da hun fikk satt ballen i mål fra kort distanse etter glimrende forarbeid av Christen Press. Ballen gikk via Yana Daniels, og blir muligens kreditert som et selvmål.

United var nærmere 2-0 enn Bristol City var 1-1 på slutten. Det endte 1-0.

Burnley v Manchester United: Vitality Women's FA Cup
VIKTIG ROSS-INNHOPP: Jane Ross blir kanskje ikke kreditert vinnermålet, men hun var siste United-spiller på ballen før den havnet i mål. Her fra cupkampen mot Burnley.

.

Bristol City 0–1 (0-0) Manchester United

Women’s Super League
Twerton Park, Bath

Mål: 0-1 Yana Daniels (selvmål 78.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Amy Turner, Millie Turner, Kirsty Smith – Katie Zelem, Lucy Staniforth – Jess Sigsworth (Jane Ross, 65.), Ella Toone (Jackie Gronen, 58.), Kirsty Hanson – Christen Press.
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Fran Bentley, Martha Harris, Maria Thorisdottir, Leah Galton, Carrie Jones.

LIVE:

(Her kommer det oppdateringer om de viktigste hendelsene fra kampen.)

1: Kampen er i gang!

3: Vi må passe oss for Ebony Salmon i dag. Den tidligere United-spilleren er en spiller vi har slitt med tidligere. En annen ex-red, Aimee Palmer, sitter på benken for Bristol City i dag.

5: Bristol City best i starten, egentlig, men Sigsworth får kampens første avslutning. Header langt over etter et litt for høyt innlegg.

7: Enorm mulighet for hjemmelaget. Skudd i tverrliggeren etter en dødball.

9: Hanson blir forsøkt spilt gjennom, men hun er under press fra forsvarsspillere, og ballen ender opp med å rulle inn til keeper.

10: Christen Press gjør en god jobb med å komme seg til to avslutninger på rad, men det er mange Bristol City-spillere mellom den doble verdensmesteren og målet, og ingen av skuddene finner veien til nettet.

16: Viktig redning av Mary Earps. Ex-red Salmon kommer seg gjennom i midten, men Earps klarer å lese Salmon godt nok til å hindre at det blir mål. United har mest av banespillet nå, men Bristol City har hatt de to største sjansene.

20: Det gjenstår cirka en halvtime av Everton-Arsenal, og Arsenal leder 1-0. Vi trenger et Everton-mål der for at det fortsatt skal være håp.

22: Amy Turner fikk en smell i en duell nettopp, men Turner er en tøffing, og er raskt tilbake i spill.

26: Ny god sjanse for Bristol City! Molly Pike header utenfor fra kort hold etter et innlegg fra høyre.

30: Salmon skaper trøbbel for United igjen. Bristol City ser rett og slett mer motiverte ut her – ikke helt uforståelig siden de trenger å gjøre det bra for å unngå nedrykk.

33: Skuddforsøk fra Toone ned mot hjørnet, men keeper kommer seg ned og får stoppet den.

36: Everton har visst utlignet mot Arsenal. Hvis det blir uavgjort der, og United vinner, så blir det litt spenning i siste serierunde likevel – men Arsenal spiller hjemme mot Aston Villa i siste serierunde, og bør klare tredjeplassen uansett.

39: Brukbar United-corner mot første stolpe flikkes over av… ja, hvem var det egentlig? Fikk det ikke helt med meg, men uansett ikke veldig nær scoring.

45+1: Toone kommer seg til skudd, men ikke helt i balanse der. Like før hadde United også et lovende angrep som ble spolert av et skuffende Sigsworth-innlegg.

PAUSE.

Arsenal fikk straffespark flere minutter på overtid mot Everton, og scoret på den. Kampen der er nå over, og det endte 2-1 til Arsenal på grunn av straffescoringen. Da kan vi omsider nå glemme Champions League.

46: Andre omgang er i gang. Selv om vi ikke jakter Champions League mer, så hadde det uansett vært fint med tre poeng!

51: Bristol City har sett farligst ut i denne omgangen også hittil.

58: Ella Toone setter ballen i mål, men det er avblåst for offside.

58: BYTTE: Jackie Groenen erstatter Ella Toone. Da flyttes vel Staniforth mer fremover i banen.

65: BYTTE: Jane Ross inn for Jess Sigsworth.

68: Ikke så mye som har skjedd nå, egentlig. Mange nesten-sjanser, få virkelige sjanser.

73: Herlig løp gjennom midten fra Christen Press. Spiller gjennom Ross, men assistentdommer vinker for offside. Det så egentlig ikke riktig ut, men assistentdommer var i det minste bedre plassert!

76: Mye stopp i spillet nå på grunn av Bristol City-skader. Det er nok ikke uthaling av tid, for Bristol City trenger ærlig talt mer enn bare uavgjort.

78: MÅL! Er vel Jane Ross som setter den i mål via en Bristol City-forsvarsspiller og stolpen. Godt forarbeid av Christen Press! Det ser ut til at målet blir kreditert som et Yana Daniels-selvmål foreløpig. 

80: Godt løp av Press igjen, men skuddet treffer ikke mål.

87: Jane Ross kommer seg til en mulighet, men det blir bare hjørnespark av det. Godt innhopp av Ross denne gangen!

90+1: Det er lagt til fire minutter på vakre Twerton Park.

SLUTT. Bristol City 0-1 Manchester United.