Arsenal vant 2-1, og er klare for nok en ligacupfinale.

Arsenal har vunnet turneringen fem av sju ganger.

Om de vinner hengekampen sin, så er de øverst i toppdivisjonen.

Det var ingen tvil om at Arsenal var klare favoritter før de fikk Manchester United på besøk til denne ligacupsemifinalen, men samtidig har dette United-laget imponert voldsomt denne sesongen. Det var dermed lov til å håpe litt på en overraskelse, i alle fall.

United-dominans

United startet kampen godt. Veldig godt, faktisk.

En ting var at United-supporterne dominerte på tribunen på Meadow Park i Borehamwood. Noe annet var at de blåkledde United-spillerne på banen også viste fra starten av at de er gode også mot den type motstand.

De var ikke bare på høyde med Arsenal. De var bedre også i denne startfasen.

Arsenal ble skremt litt av Uniteds høye press, og gjorde flere feil, og aller farligst i starten var Jess Sigsworth. Fra sin rolle litt ute mot høyre var hun periodevis et helt angrep alene, og skapte mye trøbbel for The Gunners, og hun kom også nærmest av United-spillerne i starten av oppgjøret.

LAGET MOT ARSENAL: Bak fra venstre: Amy Turner, Lauren James, Siobhan Chamberlain, Leah Galton, Mollie Green, Alex Greenwood. Fremme fra venstre: Katie Zelem, Kirsty Smith, Millie Turner, Jess Sigsworth, Martha Harris.

Effektive Arsenal

Men Arsenal er ikke best i landet for ingenting. I det 18. minutt slo de til på effektiv vis.

Vivienne Miedema hadde scoret 23 mål tidligere denne sesongen, og målmaskinen fra Nederland gjorde ingen feil her da hun ble spilt gjennom alene med keeper i kampens 18. minutt. Miedema satte inn nummer 24, og viste at det ikke hjelper å spille best om en ikke er best i der det gjelder som mest: i de to sekstenmeterne.

Etter målet var Arsenal bedre enn United, og de var også svært nære ved å øke til 2-0 etter en tellefeil i United-forsvaret på en dødball, men en god Katie Zelem-blokkering hindret det.

For United var Millie Turner nærmest med en heading rett på keeper fra sju meter – den sjansen kom etter en kort corner, og et innlegg fra kaptein Alex Greenwood som Turner dessverre måtte gå noen steg tilbake for å få hodet på.

1-0: Miedema sender Arsenal i ledelsen – verken Siobhan Chamberlain eller en skliende Amy Turner klarer å hindre det.

Arsenal dobler

Etter pause var United igjen en stund kanskje det beste laget, men så tok Arsenal fullstendig over, og hadde en periode der de kom seg til innlegg på innlegg fra venstresiden.

United klarte en stund å rydde unna ved hjelp av hard jobbing og noen lange bein, men i lengden kunne det ikke gå.

Miedema fikk sjansen, og dermed scoret hun sitt 25. mål for sesongen.

UNITED-SJEF OG TIDLIGERE ARSENAL-SPILLER: Casey Stoney.

United slår tilbake

United ga uansett ikke opp, og kjempet tappert videre, og gjorde flere offensive bytter – Kirsty Hanson, Ella Toone og Lizzie Arnot kom alle inn.

I kampens 83. minutt, rett etter at alle byttene var gjennomført, så kom reduseringen. Mollie Green fikk ballen nært Arsenals mål, og som så ofte før denne sesongen betydde det mål. Hun trillet ballen inn i hjørnet, og dermed har United fortsatt scoret i alle bortekamper denne sesongen.

Det kom aldri noen utligning, og Arsenal gikk dermed til ligacupfinalen. Uniteds selvtillit er nok uansett høyere enn noen gang etter å ha klart seg godt mot landets kanskje aller beste lag.

Vi fulgte kampen live nederst i saken.

MÅLSCOREREN OG INNBYTTEREN: Mollie Green og Lizzie Arnot.

PS. Den utsatte bortekampen mot Charlton skal spilles søndag 24. mars på The Oakwood. Hjemmekampen i FA-cupen mot London Bees var opprinnelig ment å spilles søndag 17. februar, men klubbene må finne en ny dato for den, noe som vil bli annonsert senere.

Arsenal 2–1 (1-0) Manchester United

FA Women’s League Cup
Meadow Park, Borehamwood

Mål: 1-0 Vivienne Miedema (18.), 2-0 Miedema (59.), 2-1 Mollie Green (83.).

Manchester United: Siobhan Chamberlain; Martha Harris (Ella Toone, 74.), Amy Turner, Millie Turner, Kirsty Smith, Alex Greenwood (c), Katie Zelem, Mollie Green, Lauren James (Kirsty Hanson, 65.), Leah Galton (Lizzie Arnot, 81.), Jess Sigsworth.
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Lucy Roberts, Aimee Palmer, Charlie Devlin.

LIVE:

0: Spillerne er på vei inn på banen. Det blir en annerledes opplevelse å dekke en United-kvinnelagskamp der motstanderen er klar favoritt!

1: Kampen er i gang!

4: McCabe kommer seg til avslutning for hjemmelaget, men skuddet går over Chamberlains mål.

9: United har vært gode hittil. På høyde med Arsenal – eller bedre. Vi får håpe det fortsetter slik.

9: Det er også verdt å nevne at United-supporterne er klart best hittil på Meadow Park. Hjemmelagets supportere lager også litt lyd.

14: Jess Sigsworth har vært god de siste minuttene. Skapte nå en avslutningsmulighet helt på egenhånd, men skuddet går utenfor Van Veenendaals mål. Uniteds beste sjanse hittil.

15: Sigsworth skaffer hjørnespark. Hun skaper store problemer for Arsenal-forsvaret.

16: Sigsworth header corneren utenfor. Litt for høy corner der fra Greenwood, så vanskelig å få gjort noe skikkeleg med den. Uansett: United klart best de siste minuttene.

18: MÅL. Arsenal tar ledelsen 1-0. Stjernespissen Miedema, ikke overraskende. Løper inn i bakrom og er kald alene med Chamberlain. Hennes 24. mål hittil denne sesongen – hun har over 30 målpoeng, og dette er hennes 18. kamp for sesongen. Ikke akkurat en dårlig spiller, altså.

26: United er ikke redde for å presse høyt her. Har ved mange anledninger stresset Arsenal med det høye presset. Veldig godt gjennomført av United hittil, egentlig – bare så synd Arsenal har en svært effektiv spiss.

31: Gult kort til Millie Turner. Kollisjon med Miedema, som egentlig så ut som om det var frisparket hun var ute etter. Turner er ikke særlig fornøyd med den dommeravgjørelsen.

33: Kaptein Alex Greenwood skyter fra distanse med feil fot. Går litt utenfor – middels forsøk.

34: Gult kort til Lauren James nå. En del røffe taklinger her. MUTV-ekspert Arthur Albiston synes det gule er noe strengt. Det å få James skikkelig inn i kampen er det viktigste for Uniteds del her nå om vi skal klare å snu dette.

35: Sigsworth skaffer corner.  Kort corner, og Alex Greenwoods innlegg lander på hodet til Millie Turner. Dessverre går hennes heading rett på keeper. Bra sjanse for United!

37: Dagens hardeste takling hittil fra Amy Turner (hun vinner stort sett alltid prisen for dagens tøffeste takling, om vi later som om det er en egen pris). Knallhard takling, og treffer ballen, men dommer liker ikke måten hun går inn på. Slipper unna gult kort.

42: Oioioi, kjempesjanse for Arsenal etter en corner. Katie Zelem blokkerer en Arsenal-avslutning etter en liten tellefeil i United-forsvaret som fort kunne gitt 2-0-ledelse for hjemmelaget.

45+1: James med fint løp, finner Galton som skyter fra skrå vinkel. Corner. Siste sjanse i omgangen, men den heades unna.

PAUSE. Arsenal leder 1-0 til pause.

46: Andre omgang er i gang.

47: Lauren James kommer seg til en avslutning fra distanse, men den går over.

49: Arsenal angriper godt på venstresiden, og får til slutt skutt, men Chamberlain er våken og får slått den til corner. Den er ufarlig.

52: Nytt James-skudd, men rett på keeper. Fint spill i forkant sammen med Zelem. Veldig bra at James har kommet mer inn i kampen. Arsenal går i angrep, og det kunne blitt farlig, men Millie Turner er der med en lang fot, og hindrer en stor sjanse.

55: Phil Neville er på plass på tribunen. Han ser Williamson skyte over etter et Arsenal-hjørnespark nå.

57: United gjør noen feil i forsvar nå som ikke er helt bra mot et så godt lag. Ikke straffet for det hittil i denne omgangen. United uansett på høyde med Arsenal her.

58: Bra United-spill, Greenwood kommer seg til innlegg, men innlegget havner litt bak Green. Uansett bra av begge der.

59: Millie Turner må kaste seg ned for å få unna et lavt Arsenal-innlegg. Godt jobbet, men Martha Harris sover i den situasjonen.

59: MÅL. Miedema scorer sitt andre for dagen. Arsenal kommer seg til innlegg på innlegg fra venstresiden sin, og til slutt klarer ikke United å få den unna godt nok (Leah Galton med dårlig klarering), og Miedema er dødelig fremfor mål igjen.

63: Sigsworth skaper trøbbel for Arsenal igjen. Skaffer frispark i god innleggsposisjon.

64: Zelems innlegg blir litt for høyt.

65: BYTTE: Kirsty Hanson kommer inn for Lauren James.

67: United vil ha straffe for en hands, og rett etterpå er det en ny hands rett utenfor sekstenmeteren. Ingen av dem blir dømt på.

69: Kirsty Hanson har vært frisk hittil. Kom seg til et slags skudd nå. Ikke uttelling hittil, men kanskje det kommer snart…? Hadde gjort seg med en redusering her!

70: Miedema med herlig forarbeid, og så header Mead i tverrliggeren! Svært nære 3-0 for Arsenal.

72: Mead med et skuddforsøk fra kanten, men Chamberlain er våken og får slått til corner. Den er Zelem først på (noe hun har vært mange ganger), og United får den unna.

74: BYTTE: Ella Toone inn for Martha Harris (som nok er den som har slitt mest i denne andreomgangen). Offensivt bytte. Ingen vits i å frykte baklengsmål her.

78: Arsenal nære igjen, men Katie Zelem får til slutt kontroll på situasjonen. Uniteds midtbanespiller har vært veldig, veldig hardtarbeidende i dag.

81: BYTTE: Lizzie Arnot inn for Leah Galton.

83: MÅL! Mollie Green triller ballen i hjørnet fra 15 meter. Da blir det litt spennende her!

85: United-corner. United presser på her, mens Arsenal haler ut tiden!

86: Nokså ufarlig corner, men United beholder ballen, og Sigsworth får til slutt skutt. Får ikke helt fart i den, Sigsworth, som har jobbet hardt i dag.

Det er lagt til tre minutter. Burde vært minst fire, spør dere undertegnede, men det gjorde altså ikke dommeren i denne situasjonen.