Kjemper om norsk 15-åring

Sarpsborg 08 bekrefter at de er i forhandlinger med en engelsk klubb om 15 år gamle Kjetil Haug.

Manchester United kjemper med Manchester City, Arsenal og Everton om underskriften til den 15 år gamle haldenseren, Kjetil Haug.

Keepertalentet er i øyeblikket i Sarpsborg 08, noe som ikke vil vedvare altfor lenge om man skal tro nestleder i klubben, Bjørge Øiestad.

Til TV 2 Sporten røpet han at sarpingene er i konkrete forhandlinger med en engelsk klubb om et salg. Han ønsket ikke å bekrefte hvilken klubb det er snakk om, men TV 2 Sporten hevder å vite at det er snakk om en av Manchester-klubbene.

Var på prøvespill

Den 15 år gamle målvakten har tidligere vært på prøvespill i Manchester United, hvor han angivelig hadde et meget godt opphold.

Unggutten trente med juniorspillerne fredag 25. september, sto hele kampen da U16-laget slo Aston Villa 3-2 i Birmingham dagen etter, og fikk også trene med A-lagsspillerne søndag samme helg.

I et intervju med United.no, beskrev unggutten oppholdet på følgende måte:

– Her bryr de seg virkelig om at folk skal trives, og alt er tilrettelagt på beste måte, sa han, og la til at lysten på United heller ikke minsket “etter å ha fått hilst på Rooney & co. på trening”.

Far med stemmerett

Og pappa Cato, som er med på turen til Manchester, stemmer i:

– Utrolig smigrende at en storklubb viser en slik interesse, men vi skal vurdere dette nøye.

– Vi kommer til å be om å få komme tilbake til en tradisjonell treningsuke, slik at Kjetil virkelig får føle på livet hva dette fotball-livet går ut på, sier han, og legger til at oppholdet i United skal etterfølges av tre dager i naboklubben City.

– Og senere i år venter opphold i Arsenal og Everton.

Norsk historie

Inni sak: FA Youth Cup Quarter-Final - Manchester United v Charlton Athletic
Mats Dæhli ble kåret til årets akademispiller, men United valgte likevel å la nordmannen forlate klubben til fordel for Molde.

Kjetil Haug vil på langt nær bli den første nordmannen i Manchester Uniteds historie.

Ole Gunnar Solskjær vil for alltid være en United-legende, og også Henning Berg, Ronny Johnsen og Erik Nevland var innom United med blandet suksess.

De siste årene har flere unggutter vært innom Uniteds ungdomsakademi uten å slå gjennom i United-trøya. Etzaz Hussain, Mats Møller Dæhli og Magnus Eikrem forsvant begge tilbake til Norge og ble etter hvert viktige brikker for Ole Gunnar Solskjærs Molde-lag, mens Joshua King forlot United til fordel for Blackburn Rovers.

I dag er det ingen nordmenn i United, selv om danske Anders Lindegaard har en fortid i norsk fotball og Aalesund.