Kjemper for sine EM-liv

Zlatan og Sverige MÅ slå Fellainis Belgia, mens belgierne på sin side trenger ett poeng for å være helt sikre på 8-delsfinale.

Italia har vunnet sine to første kamper og har allerede vunnet Gruppe E. Så mye er klart. Spørsmålet er hvem som skal slå følge med dem til utslagsrundene.

UEFA_Euro_2016_LogoFør kveldens kamper ligger Belgia med sine tre poeng best an til å kapre andreplassen. Dette kan imidlertid fort endre seg.
Ja, skulle ostemakerne, en av mesterskapets forhåndsfavoritter, gå hen og lide nederlag mot svenskene, da vil det i sin ytterste konsekvens til og med kunne bli skjebnesvangert.

Tap vil ikke bare innebære at svenskene går forbi og sikrer seg plass i åttedelsfinalen. En slik situasjon vil nemlig gjøre Belgia avhengige av at Irland samtidig steller pent med Italia. Italia som ikke har annet enn æren å spille for, og hvor ære neppe står særlig høyt på prioriteringslisten i denne omgang. Antonio Conte og mannskapet hans er nok langt mer opptatt av å stille skikkelig forberedt til mandagens slag mot erkerivalen Spania.

Nettopp dette åpner interessante perspektiver som bør bekymre Marouane Fellaini og hans «Rode Deuvils» mer enn noe annet.

os
JOHN O’SHEA og hans irske lagkamerater kan bli jokere i Gruppe E.

Saken er nemlig den at om heltente irer skulle klare å utnytte mulig italiensk likegyldighet og gå hen og vinne i Lille; vel, da vil Europa rett og slett kunne si snipp, snapp, snute, Belgia er ute! Det var det neppe mange som satte penger på før mesterskapet ble blåst igang.

På den annen side: om belgierne klarer å kapre poeng mot Sverige, om så bare ett, da er det de som er inne og svenskene ute. Da vil Zlatan etter eget utsagn ha spilt sin siste landskamp i blågult. Det vil være et faktum enten det går den ene eller andre veien i det samtidige møtet mellom Irland og Italia.

Begge kampene blåses igang klokken 21.

Stillingen i Gruppe E:

Sp V U T Mål P
Italia 2 2 0 0 3-0 6
Belgia 2 1 0 1 3-2 3
Sverige 2 0 1 1 1-2 1
Irland 2 0 1 1 1-4 1