King og Norge vant

Joshua King spilte hele kampen da Norges U 21-landslag slo Island 2-1 i EM-kvalikkamp tirsdag kveld.

Norges U 21-landslag stod med 10 poeng på de fem første kampene i EM-kvalifiserigens gruppe 8, og lå med dette på andreplass – bak England – i gruppen. Tirsdag stod Island på motsatt banehalvdel på Marienlyst i Drammen, og Norge ville med seier mot sagafolket skaffe seg en luke på fem poeng ned til Belgia på tredjeplass.

Om Norge skal ha noen mulighet til å komme til neste sommers sluttspill, må plass én eller to kapres, og Norge gjorde også jobben mot Island, selv om de måtte slite lenge. Ex-red Magnus Wolff Eikrem sendte Norge opp i ledelsen etter 15 minutters spill, men islendingene utliknet kun ti minutter senere. Til tross for flere gode sjanser, måtte Norge vente helt til det 86. minutt før avgjørelsen falt. Da satte Joakim Våge Nilsen ballen sikkert i hjørnet etter godt norsk spill.

Dermed lever Norges drøm om EM-sluttspillet i Israel sommeren 2013.

Joshua King spilte hele kampen for Norge mot Island.