King-kamerat: – Josh løper fra alle

United-supporter Shahbaz Ahmad (27) sitter med et dilemma når Joshua King møter gamleklubben på lørdag.

– Jeg håper United knuser dem, men jeg unner «Josh» en scoring, sier Ahmad til United.no før lørdagens Premier League-oppgjør mellom Manchester United og Bournemouth.

Ahmad er United-supporter og vokste opp på Romsås sammen med Joshua King. De to har jevnlig kontakt, og Ahmad har sett barndomskompisen i aksjon fra tribuneplass ved flere anledninger denne sesongen.

– Det er alltid spesielt for ham å møte United. Han er jo kompis med (Paul) Pogba og (Jesse) Lingard, så det er spesielt å komme tilbake. Det var der profflivet hans startet, sier Ahmad, som nå er trener for Romsås A-lag.

Selv har King tidligere uttalt at han ikke føler at han har noe å bevise når han møter Manchester United.

– Jeg har ingen følelser ovenfor United. I Manchester prøvde jeg mitt beste for å klare det, men det skjedde ikke.

– Førstelaget United hadde da jeg var der vant både ligaen og Champions League. De hadde spillere som Ronaldo, Tevez, Vidic, Rio og var det beste laget.

Scoringsform

Før møtet med Manchester United er King inne i en av sine beste perioder i karrieren hittil. Tre mål har det blitt på de tre siste kampene i Premier League. To mot Everton og ett mot West Bromwich i forrige serierunde.

SCORET: Joshua King ble matchvinner da Bournemouth slo Manchester United 2-1 i 2015.

– Han har gjort det bra de siste kampene og koser seg om dagen. Formen er bra, og han har vist at han har vokst som person, forteller Ahmad.

Lørdag møter King klubben han kom til fra Vålerenga som 16-åring i 2008 for tredje gang. I sitt første møte med Manchester United scoret nordmannen vinnermålet i en 2-1-seier på hjemmebane i desember 2015.

Selv om King har vist lovende takter som spiss de siste ukene, sliter Bournemouth tungt og nærmer seg kanten av stupet i Premier League. Laget står med åtte tap og to uavgjort siden nyttår, noe som gjør dem til ligaens svakeste lag i 2017.

Ahmad tror på United-seier på lørdag, men tror King kan skape problemer for stopperparet José Mourinho gir tillit.

– Uansett hvilke stoppere United stiller med, løper «Josh» fra dem. Han løper lett fra (Chris) Smalling og (Daley) Blind, for eksempel. Men selv ville jeg gått for Smalling og (Eric) Bailly, han er hard. United har bra selvtillit nå, så det må bli seier, sier 27-åringen, som tipper 3-1-seier til United.

To United-kamper

Det er ikke et dårlig tips.

Begge de andre kampene King har spilt mot United har endt med 3-1 til de røde. Denne sesongen innledet José Mourinho seriespillet med å slå Bournemouth 3-1 på bortebane etter scoringer av Juan Mata, Wayne Rooney og Zlatan Ibrahimovic. King spilte hele kampen som ving. Samme sifre ble det i siste serierunde på Old Trafford forrige sesong, oppgjøret som ble utsatt som følge av bombefadesen på Old Trafford.

DEBUT: King debuterte for United i ligacupen mot Wolverhampton i 2009.

King spilte han akademifotball i Manchester United sammen med blant andre Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Etzaz Hussain.

Av de fire nordmennene var det kun King som fikk debutere for United. Med nummer 41 på ryggen erstattet den daværende 17-åringen Danny Welbeck i det 81. minutt mot Wolverhampton i ligacupen. King fikk to gode muligheter, men det ble med en 1-0-seier til United etter scoring av nevnte Welbeck.

King fikk også et innhopp i en ubetydelig mesterligakamp borte mot Galatasaray i 2012, før han gikk til Blackburn på permanent basis etter flere utlån hos blant annet Preston og Borussia Mönchengladbach. I 2015 ble han hentet til nyopprykkede Bournemouth i Premier League.