Keith Harris gir ikke opp

Men optimismen er snudd til pessimisme for konsortiumet The Red Knights.

Keith Harris, bankmannen som har påtatt seg å stå i spissen for investorgruppen, har lenge vært full av optimisme med tanke på å kjøpe Manchester United fra Glazer-familien.

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd. I dag sier Harris nemlig at det vil være bortkastet å stable et bud på beina så lenge de nåværende klubbeierne ikke viser noen form for interesse til å møtes ved forhandlingsbordet.

– Nei, meldingene vi har fått har ikke kunnet misforstås, eierne er overhodet ikke interesserte i å selge, sier han til Sky Sports.

Dermed synes den en gang store optimismen å være snudd for mannen som tidligere har ledet forhandlinger som har ført til overtakelser i fire klubber.

– For at en slik handel skal bli en realitet, er man avhengig av en part som er villig til å selge, og en som ønsker å kjøpe. Men når eierne hverken ønsker eller har behov for å selge, kan jeg ikke se for meg at det blir en avtale, fortsetter han.

Harris bekrefter at konsortiumet tidligere har kommet med bud. Men de er blankt blitt avslått.

– Vi har kommet med bud tidligere, ja, men de ble avslått. Det er åpenbart at de ikke føler press eller har lyst til å selge per i dag, konkluderer han.

Derfor er det heller ikke planlagt noe nytt bud i nærmeste fremtid.

– Nei, jeg tror ikke det er noe særlig poeng i det. Når man har fått en så klar beskjed om at klubben ikke er til salgs ser jeg ikke poenget, fortsetter Harris.

Avslutningsvis gir Harris uttrykk for at han likevel forholder seg sterk i troen på at Glazer en dag vil selge. Når det eventuelt blir vil han ikke spekulere i.

– På et eller annet tidspunkt kan det skje. Men samtidig er det umulig å skulle forutsi når. Det kommer nemlig ikke an på potensielle kjøpere, det er opp til Glazer-familien selv. Noe mer er det ikke å si om den saken, avslutter Harris.