Keane tilbake for England

Gareth Southgate har invitert Will Keane med på U21-landslagets kampforberedelser.

Forrige gang Will Keane representerte England var også kampen som sendte ham på sidelinjen i over ett år. I U19-kampen mot Sveits i mai 2012 falt nemlig Keane forkjært og pådro seg en alvorlig kneskade.

Comebacket for Uniteds U21-lag har imidlertid gått over all forventning, og hittil står 20-åringen med fire mål på seks kamper.

Nå har U21-landslagstrener Gareth Southgate invitert Keane med på lagets treninger i forkant av kampene mot Finland og San Marino.

Dermed virker det som den stygge hodeskaden spissen pådro seg mot Stoke for U21-laget fredag ikke ser ut til å sette 20-åringen ut av spill.

– Jeg inviterte Will til å trene med oss denne uken, og det er flott å se ham tilbake, sier Southgate til FAs egen hjemmeside. England U21 Training Session And Press Conference

– Han pådro seg skaden da han spilte for England i fjor, så jeg vil at han skal vite at han er i tankene våre.

Tvillingbror og lagkamerat Michael Keane er også i U21-landslagstroppen, men etter planen skal imidlertid ikke Will involveres i selve landskampene selv om Tottenham-spiss Harry Kane har måttet trekke seg grunnet skade.

– Han er tilbake og spiller for United nå, så dersom dette kan hjelpe ham i rehabiliteringen og han kan bli gjenforent med lagkamerater på landslaget så er vi mer enn glade for å hjelpe, sier Southgate.

Til ManUtd.com forteller Keane selv at Southgate tok kontakt allerede i forrige landslagspause.

– England forhørte seg med klubben og spurte om meg, men på det tidspunktet ønsket United at jeg skulle bli værende og fokusere på treningene, noe som er fullt forståelig, sier Keane som vant EM med U17-landslaget i 2010 og har landskamper på U16-, U17-, U19-, og U21-nivå.

England U21 møter Finland 14. november og San Marino 19. november og leder sin EM-kvalifiseringsgruppe med ti poeng på fire kamper.

I tillegg til Keane-brødrene er også Wilfried Zaha, Jesse Lingard (på lån i Birmingham) og Nick Powell (på lån i Wigan) i landslagstroppen.

I den snaut fire minutter lange videoen nedenfor kan du se klipp fra U21-landslagets mandagstrening hvor blant andre Wilfried Zaha klinket til med et par fulltreffere.