Keane ny assistent?

Louis van Gaal ønsker visstnok Roy Keane som assistent hvis han overtar United.

Det finnes få som er like råe i jakten på seirer som Roy Keane. Vinnerinstinktet er et gen i ham, og nå kan han kanskje returnere til Old Trafford.

Ifølge irske Irish Examiner er han i alle fall en mulig assistent hvis Louis van Gaal får jobben.

Avisa skriver at Van Gaal ønsker en som kjenner United fra innsiden, men som heller ikke er redd for å si hva han mener. Det kan høres ut som en god match for Roy Keane, som Van Gaal er stor fan av. Begeistringen skal ha startet da Keane var banens beste da Irland slo Nederland 1-0 i 2001 – et resultat som sørget for at Nederlend og van Gaal ikke kom til fotball-VM i 2002.

Inni sak: Roy KeaneKeane, som nå er assistent for det irske landslaget, skal ønske en retur til klubbfotballen, og United må i så fall bli enige med det irske fotballforbundet om en kompensasjon.

Samtidig er det et par andre ting som det også kanskje må ordnes opp i. Forholdet mellom Keane og Sir Alex Ferguson er på frysepunktet, og så lenge skotten sitter som direktør må det nok noen samtaler til i forkant om dette skal kunne skje.

Avisa skriver imidlertid at Van Gaal vil få frie tøyler til å sette sammen sitt eget team om han får jobben, og dermed bør ikke Ferguson være et avgjørende problem. Det skal heller ikke kompensasjons-spørsmålet være.

Det irske fotballforbundet nektet imidlertid tirsdag kveld å kommentere saken.