Keane – banens beste

DE UTLÅNTE Will Keane og Liam Grimshaw var begge i aksjon tirsdag kveld.

Mens Grimshaw spilte hele kampen for Motherwell, gjorde Will Keane det samme Preston. Resultatmessig ble imidlertid ingen stor kveld for de to utlånte United-spillerne, ettersom de led cupnederlag på hver sin side av grensen.

Morton 3-2 (e.e.o.) Motherwell

I Skottland dro Grimshaw og hans Premier League-kamerater fra Motherwell på Ligacup-besøk til Championship-klubben Greenock Morton.
Gjestene var storfavoritter, men fikk det mye tøffere enn forventet. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse, og hadde 4. rundebillettene i lommen helt til tre minutter på overtid. Da utliknet Motherwell, og oddsen på borteseier raste.

Liam Grimshaw
LIAM GRIMSHAW

Men Morton svarte med ett mål i hver av ekstraomgangene, og da hjalp det ikke at Motherwell reduserte med fire minutter igjen på kampuret. Dermed var kveldens skotske cupsensasjon et faktum.
Liam Grimshaw spilte som sagt hele oppgjøret for gjestene. Han opererte som høyre indreløper og kom til et par muligheter som fort kunne blitt tellende. Det første skuddet suste like utenfor Morton-stengene, men det andre, like etter 2-1-målet, dessverre traff midt på målet, slik at keeper enkelt fikk avverget.
Dermed venter Grimshaw fortsatt på sin første seier i Motherwell-trøyen. Dette var den 20 år gamle Burnley-fødtes andre start etter debuten fra benken for halvannen uke siden.

Preston 2-2 (2-3 på str.) Bournemouth

Stort bedre gikk det ikke for Will Keane og lagkameratene hans da  Preston hadde besøk av Premier League-nykommerne fra Bournemouth. Men også her måtte det ekstraomganger til etter sen Preston-utlikning av gjestenes ledermål fra første omgang.
Bournemouth så deretter ut til å ha avgjort det hele med scoring i første ekstraomgang, men så ble det dramatikk og straffe til vertene to minutter før endelig slutt. Den ble konvertert som den skulle, og dermed måtte lagene ut i straffekonkurranse.
Will Keane var sikker på sitt forsøk fra 11-metersmerket, men det holdt likevel ikke, for Bournemouth gikk videre til 4. runde med 3-2.

Trøsten for Keane får være at han stakk av med prisen som banens beste spiller!