Kaos i korridorene

Hvem er det David Moyes ønsker å ta med seg inn i trenerstaben på Old Trafford? Mediene er ikke enige.

Helt siden nyheten om at Moyes tar over roret på Old Trafford har spekulasjonene gått i engelske aviser: Hvem får beholde jobben i Uniteds støtteapparat? Hvem tar han med seg fra Everton? Henter han noen utenfra?

Assistentmanager Mike Phelan og keepertrener Eric Steele har begge allerede forsvunnet fra United. Pressen virker også enige om at førstelagstrener Rene Meulensteen og Europa-speider Martin Ferguson – Sir Alex’ bror – følger etter, men fortsatt har det ikke kommet noe fra offisielt hold rundt de to sistnevnte.

Meulensteen er en av kandidatene til å erstatte Roberto Martinez – som er en av kandidatene til å bli nettopp Moyes’ etterfølger i Everton – i Wigan.

Det er først og fremst spekulasjonene rundt hvem som blir erstatterne at mediene er uenige. 17. mai siterte Guardian Moyes på at Everton ikke behøvde å frykte en masseflukt fra Goodison Park til Old Trafford.

steveround2
Steve Round – aktuell som ny Moyes-assistent.

– Kontinuitet er viktig i alle klubber. Man kan ikke alltid fjerne alt og starte helt på nytt, sa Moyes den gangen.

Nå ser det allikevel ut som det kan bli nettopp en masseflukt. Det er knapt en Everton-trener som ikke har blitt linket til Old Trafford.

Torsdag skrev Telegraph at Steve Round var den første til å bli tilbudt kontrakt av Moyes. En seksårsavtale som Moyes assistent er det 42-åringen skal ha blitt tilbudt.

De meldte samtidig at både keepertrener Chris Woods, førstelagstrener Jimmy Lumsden og Phil Neville var forventet å følge Moyes til Drømmenes teater, og lanserte også muligheten at speider Robbie Cooke ble med på flyttelasset.

Daily Mail meldte fredag at Evertons akademisjef Alan Irvine også er i Moyes’ United-planer. De skriver at avtalene med Lumsden og Woods allerede er i boks – samtidig hevder de at det ikke er klart om Moyes vil forsøke å hente Round.

Samme avis skriver også at Nevilles framtid avhenger av hvem som blir manager i Everton. Ralf Rangnick, en av kandidatene til jobben, ønsker seg nemlig veteranen i sitt trenerteam.

Det er neppe annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet rundt hvilke utskiftninger som blir gjort.

Disse har blitt linket til trenerapparatet i United:

STEVE ROUND: 42-åring som ble tvunget til å avslutte karrieren tidlig grunnet en skade. Startet trenerkarrieren under tidligere United-assistent Steve McClaren i Derby, fulgte han først til Middlesbrough da han ble sjef der i 2001 og siden til England i 2006. Var en tur innom Newcastle, før han ble Moyes’ assistent i Everton i 2008.

JIMMY LUMSDEN: Rutinert skotsk ringrev. Spillerkarrieren inneholdt blant annet Leeds United, en klubb hvor han også begynte trenerkarrieren som Eddie Grays assistentmanager. Etter å ha blitt sparket i 1985 begynte han å jobbe på skole, men kom tilbake i treneryrket og var manager i Bristol City og Rochdale. Jobbet under Moyes for første gang som førstelagstrener i Preston ved årtusenskiftet, og har fulgt den nåværende United-manageren siden.

PHIL NEVILLE: United-produkt som har over 300 kamper både for United og Everton. Fortsatt usikkert hvorvidt han fortsetter som spiller eller starter som trener. Skal være mest interessert i å bli manager på Goodison Park.

CHRIS WOODS: Tidligere engelsk landslagskeeper med hele 43 kamper med flagget på brystet på 80- og tidlig på 90-tallet. Serievinnercupvinner med Nottingham Forest. Vært keepertrener i Everton de siste 15 årene, og har de to siste årene kombinert jobben med samme stilling for det amerikanske landslaget.

ALAN IRVINE: Spilte for Queen’s Park, Everton, Crystal Palace, Dundee United og Blackburn. Begynte trenerrollen i Everton i 1999 etter å ha vært akademidirektør i Blackburn og Newcastle. Prøvde seg på egen hånd som manager i Preston North End og Sheffield Wednesday, men returnerte til Goodison Park i 2011, da han ble ansatt som akademimanager.