– Kan være skremmende

Marouane Fellaini forteller om en kompromissløs David Moyes, men tror 50-åringen vil passe godt inn i Manchester United.

Sir Alex Ferguson har alltid vært kjent for å være knallhard mot sine egne spillere. Gjør man en feil, blir man straffet for det – i verste fall er karrieren over.

Nå forteller Fellaini at også Moyes kan være beinhard dersom man gjør noe han ikke liker. Det fikk marrokaneren virkelig merke etter å ha skallet ned en Stoke-spiller sist sesong.

– Han er en hyggelig mann, men tro meg – han kan være tøff. Dersom man ønsker å vinne noe, å skape et bra lag, er man nødt til å være hard mot spillerne innimellom, sier han ifølge Goal.com.

– Det er slik fotball er. Han kan være skremmende. Da jeg var utestengt etter Stoke-kampen, ga han alle en fridag, både spillerne og hele støtteapparatet. Men jeg måtte møte opp på en treningsøkt med han.

– Det var ikke lett å gå inn på treningsanlegget for å møte han. Jeg visste jeg hadde gjort en feil. Det er ikke lett når man vet man har skuffet han. Det var tøft å tenke på at jeg skulle se han inn i øynene.

– Jeg måtte gjennom en tøff økt som inneholdt alt: Løping, skudd, pasninger. Alt var veldig intenst, og etterpå var jeg opprørt. Men jeg forstod hvorfor han gjorde det.

Allikevel er Fellaini svært takknemlig ovenfor mannen som hentet han fra Standard Liège og ga han sjansen i en av verdens aller tøffeste ligaer for fem år siden.

– Han har vært så viktig for meg. Han ga meg sjansen og har gjort alt for meg. Han ga meg selvtilliten jeg trenger for å spille på dette nivået. Jeg har lært masse av han.

– David Moyes er uten tvil en klassemanager, kapabel til å trene Manchester United. Vi har vært topp seks hvert eneste år og har vært i finaler. Alle vet at Everton ikke har noen stor tropp, men det har ikke forhindret han i å gjøre en fantastisk jobb her. Jeg ønsker han lykke til.