Kan tangere fjoråret

PREVIEW: Med seier hjemme mot Braga tirsdag vil Manchester United tangere antall poeng de fikk i fjorårets Champions League – på halvparten så mange kamper.

Champions League 2011/12 er en turnering United-fans har vonde minner fra. I det som hørtes ut som en overkommelig gruppe med Benfica, Basel og Otelul Galati tok De røde djevlene kun to seire på seks kamper – begge mot rumenske Otelul, som tapte alle sine kamper.

Med kun ni poeng totalt måtte United ta til takke med en tredjeplass i gruppa. Dersom United slår Braga på Old Trafford tirsdag kveld vil det poengantallet tangeres, atpåtil med tre kamper til gode. Årets Champions League har med andre ord startet vesentlig bedre enn den i fjor.

Sparer Rio og Evra

United har tatt full pott i sesongens to første Champions League-kamper. Galatasaray ble beseiret takket være en tidlig scoring av Michael Carrick, og Robin van Persies to scoringer snudde borteoppgjøret mot Cluj fra 0-1 til 2-1. I ligaen har United reist seg etter nederlaget mot Tottenham. 3-0-seieren borte mot Newcastle var en maktdemonstrasjon av de sjeldne, og selv om United havnet under mot Stoke snudde de kampen og vant komfortabelt lørdag.

Sir Alex Ferguson gikk kraftig ut mot Rio Ferdinand etter at midtstopperen nektet å bære t-skjortene for anti-rasisme-kampanjen Kick It Out under lørdagens kamp, men det er slettes ikke derfor veteranen ikke blir med i troppen mot Braga. Sammen med Patrice Evra kommer han til å hviles til den viktige ligakampen mot Chelsea på Stamford Bridge søndag. Både Phil Jones og Chris Smalling er fortsatt noen uker unna comeback for førstelaget.

Mange ukjente navn

Braga åpnet Champions League-sesongen med et oppsiktsvekkende 0-2-tap hjemme mot Cluj. Seieren mot Galatasaray i andre kamp gjør imidlertid at de henger med for fullt i kampen om avansement fra gruppa. I den hjemlige serien har de fått en rimelig god start og ligger etter seks kamper tre poeng bak tetduoen Porto og Benfica.

For folk som ikke følger spesielt godt med på portugisisk fotball er det stort sett ukjente navn i Braga-stallen. Sisteskansen Quim har imidlertid returnert til barndomsklubben etter et seks år langt opphold i Benfica. Dessuten tjener også tidligere Valencia- og Newcastle-spiller Hugo Viana til livets opphold i Nordvest-Portugal.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.