– Kan ikke sammenlikne Rooney med meg

Pelé forstår ikke at Wayne Rooney er blitt kalt den “hvite Pelé”.

Den 71 år gamle brasilianske fotball-legenden snakket nylig med The Sun under et besøk i London.

Da la han ingenting imellom.

Wayne Rooney fikk høre det.

Men ikke bare ham. Pelé sa klart ifra hva han mener om en rekke av tidenes beste fotballspillere.

– Jeg er en stor fan av Rooney. Han kjemper alltid for laget selv om han ikke er altfor teknisk. Styrken er innstillingen hans. Han er en god spiller, men man kan egentlig ikke sammenlikne ham med meg. Jeg scoret en masse mål. Jeg vet ikke om Rooney har gjort det, sier spilleren som fikk med seg tre VM-titler.

Og siden Pelé er krystallklar på at man må prestere også i VM for å kalles en “fantastisk” spiller lar han seg heller ikke imponere av Messi.

I alle fall ikke altfor mye.

– Jeg mener at en virkelig “fantastisk” spiller defineres av det som presteres i et fotball-VM. Lionel Messi er veldig god for Barcelona, men for Argentina er han en helt annen.

– Man kan sammenlikne ham med Zinedine Zidane. Han vant VM og var så på topp i 15 år. Han var en mer komplett spiller enn Messi.

– Før Zidane hadde vi Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Michel Platini og Bobby Moore. De var alle store spillere som vant VM – eller storspilte i VM.

Avslutningsvis får Maradona (selvfølgelig) også gjennomgå.

– Maradona hadde bare én bra fot og var ikke god i lufta. Han var en herlig spiller, men det som skjedde under VM i 1994, da han ble tatt for doping, ødela ryktet han. Da var Cruyff mer interessant. Han var annerledes enn Maradona. Han var mer komplett.