Evra sulten på suksess i Europa

Vår offensive venstreback, Patrice Evra, mener Manchester United har stallen til å gå helt til topps i Champions League i år.

Ifjor ble det som kjent tap i semifinalen i Champions League mot turneringens mester, AC Milan. Skal vi tro Evra, så har vi en betydelig større mulighet for å nå helt til topps i år. «I år har vi en sterk stall med masse kvalitet og erfaring» sier Evra til Sky Sports, og peker på at United var uheldige ifjor med flere skader på sentrale spillere, deriblant han selv.

Det er ingen grunn til å tro at Evra sliter med motivasjonen når det gjelder Champions League. Evra har imotsetning til de fleste andre United-spillere, vært med på å tape en finale. Det gjorde han med Monaco i 2004, da Mourinhos Porto ble for sterke.

Evra etablerte seg som førstevalg på venstrebacken ifjor på bekostning av den tidligere kult-helten, Gabriel Heinze. Nå som Heinze har reist til Madrid, er han et soleklart førstevalg. I år som ifjor har Evra startet sesongen bra, og har bidratt til at United kun har sluppet inn 2 mål på de første 8 ligakampene. «Jeg er glad vi ikke slipper inn mål. For en forsvarer er det like godt å ikke slippe inn mål, som det er for en spiss å score mål» hevder Evra ifølge Sky Sports.

Selv om Manchester United på ingen måte har vært i nærheten av toppformen så langt i sesongen, har poengfangsten vært bra. Seks poeng på de to første kampene i Champions League må sies å være godkjent. Mye tyder på at 4 av 6 poeng i dobbeltkampene mot Dinamo Kiev skal holde til avansement til 1/8-finalen.