– Kan bli helt avgjørende

– Det er ikke snakk om noen cupfinale, men jeg tror kampen likevel kan bli avgjørende for mesterskapet.

Det sa Sir Alex Ferguson da han innledet pressekonferansen på Carrington, og fortsatte:

– Alt pekte mot dette oppgjøret allerede fra det øyeblikk terminlisten forelå. Det var uunngåelig, det lå i kortene. Og nå er vi der vi er. Alt kommer an på denne kampen. Det kommer til å bli en fantastisk atmosfære.

– Vi har fremdeles vondt etter de fire målene vil slapp inn sist. Vi har en tendens til å gjøre ting vansklig for oss selv, og ved å utsette fansen for den typen drama. Men slik har det vært i årevis. Forhåpentligvis klarer vi å gjøre opp for oss på mandag.

– Beskytter bare spillerne sine

På spørsmål om hvordan han reagerer på City-manager Roberto Mancinis stadige uttalelser om at United er i førersetet og at det nærmest er utenkelig at City kan få gjort noe med situasjonen, lød svaret fra Ferguson slik:

– Mancini prøver bare å ta presset bort fra spillerne sine. Det har ingen betydning for våre forberedelser eller tilnærming til kampen. Vi vet hvilken situasjon vi befinner oss i, og vi ligger bedre an enn City. Vi har to resultatmuligheter (som vil gavne oss), mens City kun har én. Men alle kjenner også holdningene i denne klubben, så vi går til kampen for å vinne.

– Jeg tror i hvert fall at vi har den nødvendige erfaringen. Evra, Ferdinand, til og med Wayne Rooney. Ja, Carrick også. Vi har nok erfaring til å takle situasjonen.

– Historikken hjelper ingen

Men tror Ferguson at de tre foregående møtene denne sesongen vil få innflytelse på oppgjøret?

– Nei, de forrige kampene er helt irrelevante. Vi har møttes tre ganger, men det tilhører fortiden. Det spiller ingen rolle. Alt dreier seg nå om mandag.

– City blir en vane

Manageren tror heller ikke det blir siste gang de to Manchester-klubbene møtes til avgjørende dyster som dette:

– Nei, vi blir nødt til å venne oss til å møte City i store, viktige oppgjør. Den finansielle situasjonen de befinner seg i tilsier at vi kommer til å treffes ofte. Det betyr at disse kampene kommer til å bli nesten like viktige som derbyene mot Liverpool. Ja, siden de i øyeblikket er våre eneste konkurrenter, overgår faktisk dette møtet kampene mot Liverpool. Og vi er nødt til å fokusere på det laget som representerer den største trusselen mot våre ambisjoner om å vinne ligaen.

– Vi er klare!

Om Sir Alex gleder seg?

– Jeg vet ikke om det er mulig å helt trives med en situasjon som denne. Jeg vet ikke om jeg ser frem til kampen, men jeg er så avgjort klar for den. Jeg er skikkelig forberedt, og det tror jeg spillerne også er.