Målløst etter thrilleren på Anfield

Det ble til slutt 0-0 mellom Liverpool og United, etter en kamp der begge lag hadde gode muligheter til å ta tre viktige poeng.

Liverpool mot Manchester United. Mer enn det trenger man vanligvis ikke å si for å beskrive viktigheten av kampen, men denne gangen hadde kampen en ekstra dimensjon.

Det var nemlig Ole Gunnar Solskjærs United som til Anfield som ligaledere, med muligheten til å øke luka ned til den regjerende ligamester til seks poeng.

Utgangspunktet for kampen var også at de to lagene kom til oppgjøret med vesentlig forskjellige formkurver. Der United ikke hadde tapt sine foregående elleve kamper i Premier League, hadde ikke Liverpool vunnet på sine siste tre ligakamper. På denne tiden hadde heller ikke Jürgen Klopps menn scoret på 258 minutter.

LYKKE TIL: Jürgen Klopp fikk bryne seg på Ole Gunnar Solskjær på Anfield søndag.

I den grad man kunne kalle det et gunstig utgangspunkt å møte scouserne på, var det det var for United, selv om Solskjærs gutter nok visste at de ikke kunne ta lett på Anfield-laget.

Liverpool åpnet best

Og det var vertene som kom best ut av åpningen på Anfield. Etter at Paul Pogba holdt ballen på Liverpools halvdel det første minuttet, var det Jürgen Klopps menn som styrte den neste femminuttersperioden. Det førte til at skotske Andrew Robertson kom til en innleggsmulighet fra sin venstreside, men backen sendte ballen utenfor dødlinja.

United tok grep og den neste tiden ble Liverpool holdt mer på en armlengdes avstand. Solskjærs menn fikk også enkelte muligheter til å ta Jordan Henderson og hans forsvarslinje halvveis i ubalanse, men verken Bruno Fernandes eller angrepskameratene klarte å finne det avgjørende gjennombruddet.

Drøye kvarteret ut i oppgjøret fikk Robertson igjen ballen fra skrått hold, denne gangen i skuddposisjon. Venstrebacken hadde scoret ett ligamål tidligere i sesongen og fikk ikke sitt andre her.

Neste mulighet falt også til laget fra Merseyside.

DUELLANTER: Marcus Rashford sto for Uniteds første farlighet, men ble stoppet av Andrew Robertson.

Xherdan Shaqiri spilte gjennom Sadio Mané, som ble fotfulgt av Victor Lindelöf. Senegaleseren vendte i stedet hjemover og spilte en returpasning til Roberto Firmino, som plutselig befant i god skuddposisjon. Brasilianeren prøvde skuddfoten, men også denne gangen ble det grov bom venstre for scouserne.

Det kunne fort ha straffet seg for Liverpool, for bare minutter senere var United farlige frempå. Anthony Martial mottok ballen på sin venstrekant og prøvde på et gjennomspill til spiss Marcus Rashford. Engelskmannen var nære ved å komme seg fri fra Robertson, men Martials pasning ble akkurat for upresis.

I løpet av de påfølgende minuttene fortsatte Liverpool å diktere, og kom til flere halvfarligheter. Heldigvis var Fred, Maguire, Pogba og Lindelöf i tur og orden på plass for å blokkere og klarere.

HIT, MEN IKKE LENGER: Victor Lindelöf og forsvarskollegene stoppet de Liverpool hadde å komme med.

Fernandes farlig frempå med frispark

Også i den andre halvdelen av førsteomgangen fortsatte Liverpool-dominansen. En stygg pasningsfeil fra Maguire førte til at Mané kom seg til en farlig posisjon i boksen, men venstrekanten klarte ikke å kapitalisere på situasjonen.

United fikk sin andre halvfarlighet med 28 minutter på klokka, da et Bruno Fernandes-frispark gled gjennom feltet og havnet hos Luke Shaw. Backspilleren siktet inn innlegget, men hjemmelaget fikk til slutt klarert ballen.

Etter dette gikk det slag i slag, med ordentlig bølgefotball på Anfield-matta. Shaw skaffet frispark i farlig posisjon, da han ble felt av Xherdan Shaqiri. Bruno Fernandes ladet skuddfoten og fyrte av en kanon som snek seg en tomme eller to utenfor stolpen til Alisson.

FARLIG: Bruno Fernandes var nærmest mål i første omgang, etter et flott frisparkforsøk.

Hadde det frisparket gått inn, ville det vært et mål å huske de neste 10-20 årene.

Så yppet Liverpool seg igjen på den påfølgende kontringen. Mohamed Salah skar inn i banen, før han nærmest snublet ballen til Roberto Firmino. Igjen var brassen unøyaktig i avslutningen, som trillet inn i fanget til David de Gea.

United-tilskuere i de tusen hjem rakk knapt å puste ut før Marcus Rashford så ut til å komme alene med Alisson. Ballberøringen til 23-åringen ble for dårlig, før reprisene også viste at den hurtige engelskmannen var offside.

Med fem minutter igjen av omgangen luktet Rashford igjen på bakrommet bak Liverpool-forsvaret. Paul Pogba var nære ved å finne lagkompisen, men Alisson var ute og avverget situasjonen. Også denne gangen veivet linjedommeren med flagget, men reprisene viste at den var heller tvilsom.

FARTSFANTOM: Marcus Rashford truet flere ganger bakrommet bak Jordan Henderson og kompani.

Omgangens siste minutter var relativt rolige, i alle fall sammenliknet med resten av førsteomgangen. Dermed ebbet de første 45 ut uten mål. Liverpool var det klart beste laget i åpningen, men klarte ikke å spille seg til de helt store målsjansene. Det ga United muligheten til å vokse seg inn i kampen, noe de gjorde nokså godt.

Solskjærs menn holdt Liverpool borte fra egen boks i større grad, samtidig som de skapte egne målsjanser. Laget var også nærmest ledelsen, men Fernandes’ frispark snek seg utenfor stolpen.

Store Liverpool-sjanser

Også i andreomgangens første minutter var det Liverpool som kom best ut. Frontrekken med Mané, Salah og Firmino satte United-forsvaret på en rekke prøver, men Victor Lindelöf vek ikke en tomme.

Det gjorde at Martial kunne komme seg fri på venstresiden, men franskmannen fant aldri noen lagkamerater i boksen.

Forsøket innledet noen minutter der United yppet seg stadig mer og Fernandes fikk flere ganger ballen én-mot-én mot Trent Alexander-Arnold. Dessverre klarte ikke portugiseren å gjøre dette om til nevneverdige farligheter.

Kampen bød på ufattelig spenning og etter drøye timen kom en ny Liverpool-mulighet. Alexander-Arnold fant backkollega Robertson, som svingte ballen inn mot Firmino. Brassen snek seg bak Harry Maguire og fikk en fot på ballen, men Uniteds kaptein slang seg rundt og gjorde en reddende blokkering.

REDNINGSMANN: Harry Maguire gjorde en særdeles viktig inngripen da han stanset Roberto Firmino.

Firmino forsøkte å gjøre opp for seg ved å sette opp rekkekamerat Salah, men heller ikke egypteren klarte å sette ballen mellom stengene.

Etter dette overtok United mer av initiativet, men verken skudd fra distanse eller forsøk på gjennomspill gjorde utslag på resultattavla.

Fernandes misbrukte kjempesjanse

De påfølgende minuttene roet kampen seg betraktelig. Høydepunktet var kanskje da innbytter Edinson Cavani dro av to mann og skaffet frispark fra rundt 30 meter. Dessverre klarte ikke Rashford å levere varene med høyreslegga.

Ytterligere noen minutter skulle gå før neste målsjanse, men var til gjengjelde gedigen. Marcus Rashford drev ballen innover i banen, før han slapp ballen til Shaw, som kom på et nydelig overlappende løp. Venstrebacken fant Bruno Fernandes, som hadde løpt seg helt fri. Dessverre var ikke portugiseren like presis fra fem meter som han vanligvis er fra 11, og avslutningen gikk rett på Alisson.

KJEMPESJANSE: Bruno Fernandes burde nok ha gjort det bedre da han fikk sjansen fra kort hold.

I stedet fikk Liverpool muligheten, og vertenes Thiago kunne teste skuddfoten fra distanse. Skuddet så ut til å være på vei opp i krysset, men David de Gea gjorde en god redning.

Senere forsøkte Alexander-Arnold seg på et innlegg, men Lindelöf viste god smidighet da han gjorde en feberklarering. United benyttet anledningen til å kontre, anført av Marcus Rashford. Dessverre klarte ikke spissen å finne verken Cavani eller Pogba, slik at angrepet visnet ut i intet.

Få øyeblikk senere fikk United en ny kjempesjanse. Aaron Wan-Bissaka dro seg fri på høyre, der han sendte ballen inn til Pogba. Franskmannen avsluttet fra kloss hold, men igjen havnet skuddet for nære Alisson.

Der Liverpool-spillerne virket å slite stadig mer med melkesyren, presset United mer og mer for å få det avgjørende målet.

I kampens siste ordinære minutter ble Scott McTominay dog liggende nede med en skade, og avbrekket stoppet det United hadde av momentum.

Dermed endte det hele målløst på Anfield. Det betyr at United fortsatt er ligaledere med 20 kamper igjen av sesong, med tre poeng ned til de regjerende mesterne og to poeng ned til neste lag på tabellen.