Reddet tre poeng med god andreomgang

Rashford, James og Fernandes sto for scoringene da United sikret tre poeng, etter det som lenge var en tøff dag på jobb.

Søndag kveld tok United imot Newcastle på Old Trafford.

Der hadde Ole Gunnar Solskjærs menn muligheten til å ta sin første trepoenger siden den sensasjonelle 9-0-seieren mot Southampton. De to ligakampene etter rekordkampen endte nemlig begge med skuffende poengdelinger.

Det skal riktignok sies at United i samme periode sikret seg to cupseiere, først i sliteseieren mot West Ham i FA-cupen, før Bruno Fernandes og lagkameratene i praksis nærmest sikret seg avansement i Europa League, med 4-0-seieren det første møtet med Real Sociedad.

Nå måtte de rødkledde følge opp bragden i Torino, og fikk en ypperlig mulighet til å gjøre nettopp det da et Newcastle i kjempetrøbbel tok turen fra nord.

Før kampen lå Steve Bruces mannskap på 17. plass, bare tre poeng over streken. «The Magpies» kom til Old Trafford med bare to seire på sine foregående 15 kamper, og uten toppscorer Callum Wilson og midtstopperne Federico Fernandez og Fabian Schär, så det ut til at å bli en tøff oppgave for Newcastle.

MOTPARTER: Steve Bruce og Ole Gunnar Solskjær var begge viktige spillere under sine perioder i United. Søndag kjempet de mot hverandre om de tre poengene på Old Trafford.

Treg start

Til tross for «underdog»-stempelet, var det gjestene som var best i åpningsminuttene.

Etter bare få minutter, fikk tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey ballen i innleggsposisjon. Midtbanemannen skled da han skulle avlevere ballen, slik at ballen fikk en høy bue. Ballbanen skapte trøbbel for David de Gea, som ikke kunne gjøre annet enn å bokse ballen unna.

Ballen landet i beina til Joelinton, som fyrte av mot mål, der De Gea gjorde en kvalifisert redning.

United-spillerne virket ikke å være helt påskrudd fra start på Old Trafford, og tross flere forsøk, klarte ikke Luke Shaw, Marcus Rashford og Anthony Martial å kombinere seg gjennom på venstresiden.

BLE STOPPET: Bruno Fernandes og lagkameratene slet med å komme seg forbi Newcastle-spillerne.

I stedet var det Newcastle som fikk kampens neste mulighet. De Gea spilte en stygg feilpasning, og ballen endte i beina til Joelinton på kanten av sekstenmeteren.

Spissen passet til Shelvey, som ikke klarte å få ballen på mål.

I det hele var det en treg start for United-spillerne, som ikke klarte å spille seg forbi Newcastle-blokka. Bruno Fernandes fikk muligheten til å løfte inn et frispark fra 30 meter, men heller ikke den portugisiske trollmannen klarte å levere magi på «Drømmenes Teater».

Magiske Rashford

Da verken gjestenes Miguel Almiron eller Uniteds Aaron Wan-Bissaka klarte å få hull på byllen fra distanse, så det ut til at den første halvtimen skulle passere uten mål i Manchester.

Så våknet Marcus Rashford.

Engelskmannen mottok ballen ute på venstresiden, alene med Emil Krafth. Uniteds lynraske kantspiller slo en tunnel på den svenske backen, og sprintet forbi forsvareren. Så skar 23-åringen seg inn i boksen, før han hamret ballen i keeperhjørnet til Karl Darlow, som ikke rakk ned tidsnok.

Med det sto det 1-0 fordel United, etter 30 jevne og tette minutter.

AVSLUTTET MED STOR KRAFTH: Marcus Rashford fant keeperhjørnet til Karl Darlow, og sendte United i føringen.

Dessverre holdt ikke ledelsen lenge for de rødkledde. Fem minutter senere ga United bort kveldens fjerde Newcastle-corner. Ballen havnet etter hvert i beina til en Joe Willock i innleggsposisjon. 21-åringens innlegg landet på hodet til Harry Maguire, som ikke klarte å klarere langt nok.

Lærkula landet i stedet hos Allan Saint-Maximin, som fikk skyte umarkert fra kloss hold. De Gea fikk ikke hendene på det knallharde skuddet, og dermed var utlikningen et faktum.

FIKK MAX UT AV SITUASJONEN: Allan Saint-Maximin hamret ballen forbi David de Gea.

Med det var også det meste av dramatikken over, i alle fall for førsteomgangens del.

Bruno Fernandes og Isaac Hayden røk i tottene på hverandre med fem minutter igjen av første periode, og begge ble belønnet med det gule kortet. Fred forsøkte seg på et langskudd, men da brasilianerens forsøk landet midt i klypa til Darlow, ebbet omgangen ut med 1-1 og uavgjort, etter 45 relativt begivenhetsløse minutter.

James med ny scoring

Også i den andre omgangen var det gjestene som kom til den første muligheten, ved Saint-Maximin. Den livlige kantspilleren dro seg inn fra sin venstreside og skjøt knallhardt fra kanten av sekstenmeteren. Heldigvis gikk avslutningen midt på De Gea denne gangen.

I stedet var det en United-kant som skulle få det neste målet, og denne gangen var det Daniel James som tegnet seg på måltavla. Hjemmelaget rullet opp på venstresiden, der Nemanja Matic til slutt endte opp inne i boksen. Serberen siktet mot Bruno Fernandes, men pasningen ble noe upresis, og portugiseren måtte slenge seg etter ballen.

Det endte som en fin målgivende pasning, ettersom ballen havnet hos James, som fyrte løs, også han i korthjørnet. Igjen ble avslutningen for hard for Darlow, som måtte plukke ballen ut av eget nett for andre gang.

GRATULERER MED DAN: Daniel James har scoret fem mål på sine siste åtte United-kamper.

Med det så det endelig ut til at United skulle feste sitt grep om kampen.

Anthony Martial skapte en god mulighet for seg selv da han dro med seg ballen inn i boksen fra høyresiden, men avslutningen gikk midt på Geordienes burvokter. Rashford prøvde seg så fra langt hold, men heller ikke engelskmannens avslutning skapte trøbbel for sisteskansen Darlow.

Med større United-overtak, kom også gjestene til færre sjanser, og måtte stort sett nøye seg med skudd fra distanse, uten at de hadde særlig hell med det.

Fernandes satte spikeren i kista

I stedet var det de rødkledde vertene som fortsatte å presse på.

Daniel James var virkelig frisk på sin høyrekant, og skaffet corner med 20 minutter igjen på klokka. Den la Luke Shaw på hodet til Bruno Fernandes, som ikke var langt unna å stusse ballen i det lengste hjørnet til Darlow. Det var heller ikke langt unna at Harry Maguire fikk dyttet den over linja, men kapteinen var akkurat for sent ute.

Det skulle likevel ikke gå lange tiden før det tredje satt i nettmaskene bak Darlow.

Med drøye 75 minutter spilt, hentet Matic en ball ute på Uniteds venstreside. Midtbaneankeret fant Rashford, som dro seg forbi Willock. Midtbanemannen så ikke annen utvei enn å stoppe Uniteds driblefantom med ureglementerte midler, og dermed pekte dommer Paul Tierney på straffemerket.

SIKKER SOM BANKEN: Bruno Fernandes scoret fra elleve meter.

Darlow var forrige keeper som reddet et straffespark fra ellevemetersekspert Bruno Fernandes, men denne gangen klarte ikke målvakten å stoppe portugiseren.

Dermed 3-1 til United.

Få strakser senere kunne også det fjerde kommet, da James’ innlegg rikosjetterte i beinet til Jamal Lewis, og gikk akkurat utenfor stolpen. De påfølgende hjørnesparkene var også faretruende nære å ende i nettsus, da både Matic og Maguire fikk muligheten til å legge på til 4-1, uten å lykkes.

Igjen var Shaw en trussel langs sin venstreside, og backen kunne fått seg en ny assist med fem minutter igjen av kampen, da han la inn fra dødlinja. Dessverre var ingen på plass for å pirke ballen over målstreken, og innlegget fikk trille gjennom hele feltet.

Med 88 minutter spilt fikk vi også se en debutant på Old Trafford, da 17 år gamle Shola Shoretire erstattet Marcus Rashford.

DEBUTANT: Shola Shoretire kom inn for Marcus Rashford på tampen mot Newcastle.

Akademigutten fikk flere ballberøringer, uten at verken han eller lagkameratene utrettet altfor mye i løpet av sluttsekundene. Dermed ebbet det hele ut med 3-1-seier til United, som endelig er tilbake på vinnersporet i Premier League.

Nå venter transportetappen hjemme mot Real Sociedad, før storkampen mot Chelsea kommende søndag.