Tilbake på vinnerstien etter mål av Rashford og Martial

United kan forlenge den ubeseirede rekken til 19 kamper mot et formsvakt Crystal Palace.

Det var nok en viktigere kamp for United enn for kveldens hjemmelag på Selhurs Park.

Crystal Palace var allerede sikret Premier League-plass også neste sesong, og var uten mulighet til å spille seg opp til en plass av særlig betydning. Londonerne kom til kampen med fem strake tap i bagasjen, og virket nærmest å ha tatt en tidlig sommerferie.

United derimot, var avhengig av seier for å henge med i kampen om kvalifisering til neste års Champions League. Ettersom Leicester tok tre poeng mot Sheffield United, var Ole Gunnar Solskjærs lag tre poeng bak med en kamp mindre spilt.

Likevel var ikke Palace en oppgave å ta lett på for Uniteds del. Roy Hodgsons menn vant det motsatte oppgjøret på Old Trafford, og hadde vist seg kapable til å stenge igjen defensivt.

Palace startet best

Perioden før drikkepausen bar derimot ikke preg av at kampen var viktigere for det ene laget.

Palace tok føringen fra start, og presset United høyt. Wilfried Zaha fyrte av et skudd i løpet av de første minuttene, uten at det skapte for mye trøbbel for David de Gea.

Roy Hodgsons gutter presset United høyt, og klarte å holde bortelaget unna de aller største mulighetene. Harry Maguire var farlig frempå etter corner ved flere anledninger, uten å få til en god nok avslutning.

HARRY HEADET: Men ikke godt nok til at det ble mål ut av det.

Palace fikk en stor sjanse da Victor Lindelöf bommet med en klarering etter 40 minutter. Jordan Ayew klarte ikke å sette ballen i mål fra en farlig posisjon.

Svensken gjorde det godt igjen da han stoppet Wilfried Zaha på vei gjennom med en tilsynelatende god takling. Reprisene viste derimot at midtstopperen kanskje var heldig som slapp unna straffe i denne situasjonen.

Da tok Marcus Rashford ansvar.

Bruno Fernandes fant spissen med en presis pasning. Engelskmannen tok med seg ballen mot mål, og dro av Patrick van Aanholt med en lekker skuddfinte. Deretter plasserte han ballen rolig i mål.

Bare minutter senere fikk Palace en god frisparkmulighet. Milivojevic sendte et prosjektil mot nærmeste kryss, men David de Gea hentet frem en ny god redning.

Dermed kunne United gå til pause med en 1-0-ledelse.

ARROGANT AVSLUTTER: Han er ikke så arrogant av banen, Marcus Rashford, men finten før 1-0 var nettopp det.

Trege etter pause

Etter hvilen var Palace igjen farlige.

Hjemmelaget presset United tilbake, og etter 56 minutter kom målet til slutt for «the Eagles». Wilfried Zaha kom seg forbi tidligere lagkamerat Wan-Bissaka, og la et knallhardt innlegg til Jordan Ayew.

Ghaneseren skled ballen i mål, men jublet avmålt.

Etter en grundig VAR-sjekk ble konklusjonen at spissen var noen få centimetre i offside. Dermed sto det fortsatt 1-0 til bortelaget.

Få minutter senere fikk Marcus Rashford en ny god mulighet. Engelskmannen fikk ballen fra Anthony Martial, men Guaita i Palace-buret reddet.

Drikkepausen ga ingen ny energi for United, og Palace fortsatte å presse.

De røde djevlene klarte likevel å skape sjanser. Rashford sendte et innlegg til Bruno Fernandes, som sendte et knallhardt skudd i stolpen.

FARLIG: Bruno Fernandes har virkelig stilt inn skuddfoten siden han kom til Old Trafford, men denne gangen gikk ikke ballen i mål for portugiseren.

Martial avgjorde

Etter at Southampton utliknet på overtid, var nok Ole Gunnar Solskjærs menn lystne på å avgjøre kampen før frenetiske sluttminutter.

Da smakte det nok godt med Anthony Martials dobling av ledelsen etter drøye 80 minutter.

Bruno Fernandes var igjen involvert, da han fant Rashford på kanten av sekstenmeteren. Med ett touch fant han Martial, som plasserte ballen sikkert i det lengste hjørnet. Dermed har Martial og Rashford fortsatt like mange mål denne sesongen.

MARTIAL-MÅL: Den franske spissen fortsatte scoringsformen på Selhurst Park.

Idet Patrick van Aanholt skulle blokkere skuddet til Martial, falt han for kjært, og kampen måtte avbrytes i flere minutter da backen fikk behandling.

Etter 2-0 virket det som om luften gikk ut av Palace-ballongen.

Zaha spilte seg til en halvgod mulighet, men David de Gea var igjen god.

Rashford fikk en ny god mulighet da han fikk ballen på venstresiden, men Guaita gjorde en ny kvalifisert redning.

Dermed ebbet kampen ut med 2-0 til gjestene, et resultat Ole Gunnar Solskjær nok vil være fornøyd med etter poengtapet mot Southampton.